Gina
|
Anonimna, saj ne gre za to, da bi se samo ona njemu morala prilagajat. Vsak partnerski odnos je prilagajanje. Obeh. V modernih časih pa se meni zdi, da bi vsi samo nekaj zahtevali od partnerja, še bolj se mi zdi, da iščemo mamo v njem, ker nam ne zadošča več prijateljski odnos, ampak mora še skrbet za nas, za familijo, pa še pomagat vse, pa še vzgajat, pa še..... Od obojih to pričakujemo tako moški od žensk, kot ženske od moških. Ne jemljemo zakona kot nekaj, kjer morata oba vlagat, če hočemo tudi dobivat, ampak vidimo samo svojo pozicijo, v partnerjevo se ne znamo vživet. POleg tega je veliko ljudi noro posesivnih. In poleg bi partnerja še lastninili. Jaz pa mislim, da ne moreš nekomu vzeti nekaj, kar mu je življenjski cilj. Ne moreš jih lastninit. IN moškim je življenjski cilj njihov "hobi". In če je njenemu možu življenjski cilj prislužiti denar, ona nima veliko šanse za zmago. To je tako, kot če bi ženski hotel na silo odvzeti ljubezen in družino. Enako mnogo jim je to pomembno. Ampak ženskina družina je sprejemljiva reč, moški "hobi" pa ne - pa obema enako mnogo pomeni. Zakaj bi obsojali tukaj koga? Je pa res, da če je njena vrednota Slovenija, bližina staršev, pomoč od njih, znane reči blizu, prijatelji blizu....potem imata resen problem. In potem res ne vidim tako zelo enostavne rešitve. Odločit se bo morala, kaj ji več pomeni. PO zakonu povprečja in glede na gene, ki mu te vrednote posredujejo, ne verjamem, da je več kot 25% moških, ki bi se v njegovem primeru premislilo, če bi bili res tako zelo odločeni. IN to ne pomeni, da so oni p , ampak samo to, da sledijo svojim nagonom, kot sledimo ženske svojim pri cenjenju ljubezni in familije.
|