BigWhale
|
Teja: > "jaz sem mama in moram skrbeti za to, da bo otroku lepo" to pa je stavek, ki ga imam v > zavesti odkar sem zanosila in ob tem ugotovila, da ne potrebujem nobenega dedca... Ja, se strinjam, ni vedno moski potreben za vzgojo otroka ampak jaz sem imel to bolj v mislih takrat, ko je mami najhuje, ko v resnici potrebuje pomoc, ki je ne dobi od partnerja in potem odzene misel na pomoc z zgornjim stavkom. V bistvu daje partnerju potuho na svoj racun. Pa ji tega res ne bi bilo treba. Gina, > Edino po moje je takih, ki bi skrbele izključno za svoj zarod, ostalo pa jih ne bi brigalo, bolj > malo. No, mogoce sem premalo na siroko tole 'skrb za zarod' opredelil. Sem spadajo pac vsa tista bolj 'zenska' dela v hisi. Od skrbi za otroke, do priprave hrane, pospravljanje in tako naprej. Pri nas je takih najbrz res malo manj, onstran luze jih je precej vec. Stay-at-home-moms se jim rece. Zena je doma, skrbi za otroke in hiso in ne dela nicesar, je pac gospodinja. > Ali potem drži, da bodo samice izbirale moške, ki veliko pomagajo doma in bodo taki imeli > prednost pred drugimi? Mogoče, čeprav se mi zdi, da ni glavni element odločanja žensk pri > izbiri partnerja ta. No, saj to je v bistvu problem, ki ga opisujem. Zenske se ponavadi odlocajo samo na podlagi drugih stvari. Konec koncev, ko si ljudje izbiramo partnerje, gre bolj za 'a si zelis imeti otroke?' 'ja, seveda si, pa ti?' 'jaaa, jaz tudi, ooo kok fajn, jst te mam tok rada'. Precej karikirano ampak tako v resnici je. Zato pravim, da je par na resnicni preizkusnji sele takrat, ko ima otroke, ker takrat ponavadi pridejo najbolj krizne situacije. No, ni nujno, ker nekateri imajo res pridne otroke in z njimi ni prav dosti dela. > To da ti partner nudi točno to, kar tebi največ pomeni. Potem je pa vseeno, ali je to pomoč > pri delu, otrocih, ali pa karkoli drugega, kar je tvoja vrednota. Ja, saj v tem je hec. Kar ti najvec pomeni v danem trenutku. Na koncu je to se vedno loterija. Zenski ne bo lahko, ce bo partner popival in hodil naokrog ona pa bo cele dneve (in noci) sama z otrokom. Denar, ki ga prinese gor ali dol. Materialno dobro pocutje je pomembno do neke mere, kasneje pa se stvari pretehtajo. Takrat, ko mama eno leto ne pocne nicesar drugega kot je pucanje posrane riti in razmisljanje kdaj bo otrok spet jokal. 'Lepo' je povedala moja babica, ko je za zeno mojega (zal prehitro pokojnega) bratranca dejala, da je prav, da se ona celo noc zbuja in uspava hcerko, da je ona pac mama in mama to mora poceti. Moj bratranec, kot oce, pa mora drug dan v sluzbo in se mora naspati in spociti. Pa sem ji povedal, da gre tudi mama zjutraj v 'sluzbo', caka jo namrec cel dan dela z otrokom, ki ne bo potem osem ur skupaj spal in bo mama ta cas lahko lenarila. Jutra, > Otroci so res krona ljubezenske zveze, so pa žal tudi pogosto mašilo slabega partnerskega > odnosa in najkasneje, ko otroci odrastejo, se par razide. Ugh, ja! 'Bomo enga dojencka ustimal, pa bo takoj vse boljs!' Vsake toliko casa lahko tako bedarijo tudi na ringaraji preberem. Pa me ima, da bi sel do osebe tja in jo skloftal... :)) > ali pari brez otrok ne morejo trditi, da sta si partnerja pisana na kožo oz. da sta si usojena? Priznam, nisem se s tem ukvarjal. :) Seveda lahko to trdijo, brez problema. Lahko sta si dva pisana na kozo v nekem danem trenutku. Ce sta brez otrok, potem ju definitivno caka nekaj stresnih situacij manj oziroma bodo te situacije drugacne (ko si bo eden recimo premislil in bo bioloska ura naredila bonk! pa si bo zazelel potomstva). > Kar se pa tiče samcev, samic, pa lovcev, se pa v te podrobnosti ne bi spuščala, ker sem > programirana izven teh okvirov. Povej, povej! :)