|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali sva midva za skupaj?
2.3.2006 9:09:14   
BigWhale
>  In zato debatiraš z nami, ki smo kaj že? Kure?
> Zdaj se mi pa smiliš.

Meni se smilijo anonimnezi, ki se me bojijo... :) Debatiram z vami? Ne, debatiram s tistimi, ki znajo kaj povedati in ja tudi tukaj se najdejo taksni. :) Sicer ti pa stevilo mojih postov lahko pove koliko jaz 'debatiram' tukaj. :)

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
2.3.2006 9:13:19   
Anonimen
Nivess:

> Jaz pa mislim, da če človek poda svoje mnenje (kakršnokoli)v javnost, mora pričakovat tudi
> kritike.

?!?! Ja, hudica, kaksne kritike? Prvi post, ki me je 'kritiziral' je bila Andra, ko je rekla, da tezko bere take dolge klobase. Ce se kdo ne strinja z mano naj argumentira in pove zakaj ne in v cem se motim, ne pa da rece, da se mu ne da brati tega.

Jaz sem opazila nekaj argumentav izključno na tvojo tezo, je pa res, da je bilo tudi dosti argumentov drugačne vrste. Očitno ljudje dolgo spremljajo tvoje delo in pač so zdaj izkoristili priložnost, da te malo kako naj se izrazim.....stresejo.
Ti pa pač to slabo prenašaš (kura,butara,tumpast...)
Na koncu pa še te besede začneš obračat v svojo korist kolikor se le da...

Kar se pa tiče Seven...quote:

Nivess, jaz sem pa zelo srecna, da imam racunalnicarja. Vedno je ob meni, meter stran od mene, ne hodi iz hise in je prav fejst. Ce nebi imela BW-ja, bi ziher spet racunalnicarja iskala. Cist res.user posted image

Kot prvo jaz sem za sebe rekla, da sem pač srečna, da MOJ nima veselja do računalnika in pisanja takšnih postov.
Sploh mi na kraj pameti ni prišlo, da TI ne bi bila zadovoljna s svojim računalničarjem....ne vem odkod ti touser posted image
Je pa drugače zelo lepo in pohvalno, da si nam vseeno morala povedati kako si srečnauser posted image

Tudi o moji sreči bi lahko napisala jaz marsikaj pa dvomim, da je to pomembno komu razen meni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
2.3.2006 9:15:17   
BigWhale
Tjazi,

> ker se mi zdi da so blogi zanimivi samo za avtorja blogov.. za vse ostale pa ne kaj prevec..

Vsaj v necem se strinjava. :) Jaz sem precej podobnega mnenja, ne enakega ampak podobnega. Blog je lahko zanimiv za vecjo populacijo. Moj pa je ocitno zanimiv neki mnozici ljudi, ki se vraca nanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
2.3.2006 9:16:13   
Jutra
Ej, BW, a veš kako bi bilo faj, če bi ti citiral v kvadratkih, bi bili tvoji posti veliko bolj pregledni. Res, nouser posted image  

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 54
2.3.2006 9:22:29   
soncece24
No, po dolgem času spet ena zanimiva tema. Strinjam se predvsem s tem, da se pokaže koliko je partnerstvo močno komaj, ko se pojavi naraščaj. In to predvsem zato, ker je treba zapostavit lastne interese in skrbeti za eno malo nebolgljeno bitjece, ki se ne ozira na to, kdaj bi mati rajši tv gledala pa kdaj bi foter rad v miru spal, ker mora zjutraj it na šiht... Velikokrat se dedci počutijo zapostavljene/ljubosumne na lastne otroke, imajo občutek, da partnerka ni več čisto njihova, potem pa jih ta še začne klicat "ati" namesto po imenu, potem pa je itak konec vsega....

Enkrat sem v eni knjigi prebrala da:
1. mora ženska na prvem mestu biti žena/ljubica svojemu možu
2. na drugem mestu mati svojim otrokom
3. na trejem pa hčerka svojih staršev

če želi imeti uspešen zakon in biti v življenju sama s sabo zadovoljna.

Na sploh pa se mi zdi, da v današnjem času ljudje sploh ne premislijo več kdaj bodo meli otroke, sploh pa ne s kom. Ko se jim zahoče ga kr naštimajo in mislijo, da bo potem vse ok. Pol pa jamrajo, da ni denarja, pa se kregajo, pa jih ded pretepa.... Otroci so za mene največja odgovornost v življenju in si zaslužijo, da pridejo v zdravo družinsko okolje in imajo mirno in srečno otroštvo, pa ne glede na to ali njihova mama hodi v službo ali pa je stay-at-home-mum (ki jih je pri nas btw. kr dosti, samo niso gospodinje, ampak na zavodu).

No, to je pač razmišljanje ene, ki še nima otrok.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
2.3.2006 9:31:55   
Jutra
Kljub temu, da še nimaš otrok, za moje pojme, dobro razmišljaš.user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 56
2.3.2006 11:34:38   
CatJa
Soncece, zelo lepo napisano, edino s tem se pa ne strinjam ravno najbolj:

IZVIRNO SPOROČILO: soncece24
Na sploh pa se mi zdi, da v današnjem času ljudje sploh ne premislijo več kdaj bodo meli otroke, sploh pa ne s kom. Ko se jim zahoče ga kr naštimajo in mislijo, da bo potem vse ok.

V današnjem času ljudje prekleto dobro razmislijo kdaj bodo imeli otroke. Vsaj ženske. Prvi razlog je prav gotovo možnost kontracepcije. Večina jih študira. Večina se zelo pozno poroči oz. ustvari skupen dom, ker nimajo možnosti pri dvajsetih odfrčat iz varnega gnezda staršev. Po drugi strani je vse to razlog za čimdaljše 'uživanje' brez otrok. In ko otrok končno pride, se vsa pozornost usmeri vanj. Večinoma pretirano. Ker danes so otroci res že luksuz.

Kako vse to vpliva na določeno partnerstvo in družinsko življenje, je pa druga zgodba. Oz. BW-jeva zgodba.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 57
2.3.2006 11:44:22   
daddy
[. In ko otrok končno pride, se vsa pozornost usmeri vanj. Večinoma pretirano. [/quote]

Ja, Catja. Ni kaj dodat.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
2.3.2006 11:58:41   
BigWhale
Meni se pa zdi, da je pozornosti, ki je posvecena otroku precej odvisna od otroka samega in tega koliko pozornosti otrok zahteva.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 59
2.3.2006 12:12:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale
Dandanes je malo manj človeških samcev lovcev, pa še tisti, ki so, v glavnem lovijo za 'šport' in ne za preživetje. 
Plop! Evolucija dela svoje, samice bodo počasi začele favorizirati samce, ki se bodo posvetili tudi skrbi za mladiče. Preživeli bodo samci, ki bodo sposobni bedeti pet ur na noč in pomirjati mladiča, ki se dere in joka zaradi krčev v želodcu, ki bodo znali poskrbeti za ustrezno higieno mladiča, da ne bo staknil kakšnega nadravžnega vnetja riti in se bo drl tudi čez dan. Samice si bodo pa ob ustrezni pomoči samcev lahko malo spočile in se tudi naspale. Večni lovci bodo izurmli obdržali pa se bodo tisti bolj versatile samci, ki znajo poskrbeti za mladiče in naloviti hrano za zarod kar preko interneta.
Druga možnost, pa bo, da bo med samicami prevladal gen, ki samicam narekuje, da so samice samo za to, da skrbijo za zarod. Nekaj v stilu: 'jaz sem mama in moram skrbeti za to, da bo otroku lepo, moj izvoljenec pa lahko popiva in se zabava cele noči. Ker mi zvečer zaradi preutrujenosti sex predstavlja napor, si lahko tudi kako drugo najde za to, samo da bo on srečen, jaz bom pa za zarod skrbela.'

Big Whale meni je pa zelo ok to tvoje razmišljanje, dobro si napisal.

Glede tega ženskega gena, jaz ga ne bom prevzela, sem pa mama, ki skrbi da bo otroku lepo.

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
2.3.2006 13:29:28   
tehnofil
Sam sem imel pred časom enako razmišljanje kot BW. Zdi se kot da je bilo to pred davnim časom.

Če pogledaš stvari samo s tega zornega kota ne moreš po Darvinu priti do drugačnega zaključka, tako da me preseneča, da so eni tako navdušeni in drugi tako user posted image .

Samo BW. Človek je več kot samo geni. In več kot samo nagon, pa čeprav se včasih zdi drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
2.3.2006 13:54:20   
soncece24
Catja, s tem ni bilo mišljeno, da je dosti nenačrtovanih otrok, ampak dosti "nepremišljeno" načrtovanih otrok, na žalost. Dosti je žensk, ki skušajo z otrokom reševati partnerstvo. To je za mene dolgoročno nepremišljeno. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 62
2.3.2006 13:58:10   
taška30

Plop! Evolucija dela svoje, samice bodo počasi začele favorizirati samce, ki se bodo posvetili tudi skrbi za mladiče. Preživeli bodo samci, ki bodo sposobni bedeti pet ur na noč in pomirjati mladiča, ki se dere in joka zaradi krčev v želodcu, k bodo znali poskrbeti za ustrezno higieno mladiča, da ne bo staknil kakšnega nadravžnega vnetja riti in se bo drl tudi čez dan. Samice si bodo pa ob ustrezni pomoči samcev lahko malo spočile in se tudi naspale. Večni lovci bodo izurmli obdržali pa se bodo tisti bolj versatile samci, ki znajo poskrbeti za mladiče in naloviti hrano za zarod kar preko interneta.

BW, s tvojo evolucijsko teorijo se načeloma strinjam, problem je le v tem, da človeškim samcem (preden oplodijo samico) žal ne piše na čelu, če bodo sposobni bedeti 5 ur na noč, ko enkrat pridejo mladiči. Samice se pustijo oploditi samcem iz povsem drugačnih razlogov, kot je njegova eventuelna bodoča skrb za mladiča. Ko mladiči pridejo, žal poti nazaj ni, če se samec izkaže za 'večnega lovca'.

'Večni lovci' bodo izumrli iz drugih razlogov. Ker si bo samica drznila samcu ne skuhati kosila in ne oprati štumfov, če bo preveč utrujena. In ne bo pristala na ponovno oploditev, ker bo vedela, kaj jo spet čaka. In mu ne bo ponudila toplega ognjišča, ko se bo vrnil iz 'lova', ampak nepospravljeno stanovanje in 'kislo faco'. V bistvu, če dobro razmislim, bodo 'večni lovci' izumrli iz egoističnih razlogov. Ker jim tako ne bo pasalo živeti in bojo raje malo premaknili svoje riti in kaj naredili za mladiče. Ker bo potem samica zadovoljna in posledično do njih bolj prijazna. Tako nekako.

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 63
2.3.2006 14:03:34   
BigWhale
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Samo BW. Človek je več kot samo geni. In več kot samo nagon, pa čeprav se včasih zdi drugače.

Ja, vcasih se tudi sam prepricujem, da smo nekaj vec kot produkt evolucije (ali pa kreacionizma, karkoli pac.. ;) ), pa se mi ne zdi, da je tako. Nevem, vse tezi k temu da se razvija naprej. Moras se otrest navade, da personificiras 'mati naravo' in da se sprijaznis s tem, da v evoluciji ni cilja in da se vse dogaja bolj ali manj samo na podlagi tega kaj je trenutno najbolj prilagojeno okolju, to prezivi, ostalo ne.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 64
2.3.2006 14:06:32   
Seven*
Taska30, ali pa obrnemo zadevo drugace. Zenske se bodo zacele malenkost bolj ceniti. Same sebe. Koncno bodo dojele, da lahko oba skupaj poprimeta za doloceno delo in da niso dolzne vnedogled prati ali kuhati. Ce sta oba v sluzbi, potem sta oba priblizno enako utrujena in imata priblizno isto pravico do ostalih stvari, tudi delo priprada obema. Tako se bodo gospodi macho-ti morali sprijazniti s pomivanjem posode, pomivanjem sekreta, kuhanjem kosila, pranjem vsranih gat. Prav tako bodo pa tudi zenske morale dojeti, da se ne morejo vecno skrivati pod ubogo zensko podobno, ki ne zna drugega od zgoraj nastetih zadevscin in bodo slej kot prej morale prijeti tudi za kramp ali zamenjati kaksno pokvarjeno zarnico.

Gospa sem.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 65
2.3.2006 14:11:33   
CatJa
Seven, mislim, da smo ženske to že dojele. Obstaja še nekaj "nedegeneriranih" moških, ki se temu vztrajno upirajo user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
2.3.2006 14:13:28   
Dadi
No ja glede tega da se pokaže s prihodom otroka da je nekdo za skupaj se mi zdi da to ne drži...kaj pa tisti pari ki imajo že starejše otroke, pol pa kar naenkrat ugotovita da sta čisto mimo da sploh ne pašeta skupaj itd.
Pomoje se pokaže da je nekdo za skupaj takrat, ko znata eden drugemu odpustit male in velike napake.

Glede delitve dela sem pa za....itak. So me sosedje malo čudno gledali ko sem poleti prala avtomobile(mojega in moževega) s trebuhomuser posted image , on je pa tačas kamne prelagal pa betoniral škarpo itd.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 67
6.3.2006 12:48:02   
Jutra
Se strinjam z delitvijo dela. Bi pa dodala še to, da morda kdaj ženske preozko gledajo na to, v smislu, koliko njihovi partnerji (ne)sodelujejo pri gospodinjskih delih. Obstajajo izjemne situacije. Kadar npr. gradite hišo ali renovirate stanovanje, so moški bolj vpeti v urejanje štalce, pa zato v tistem obdobju hodijo domov "samo" jest in spat.

No, pa saj če pomislim, je BW že v prvem postu na drugačen način to tudi opisovaluser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 68
6.3.2006 16:52:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Nežen že morda, najbrž ga preganja kompleks manjvrednosti.
Izobraženec, ki se zgraža nad mnenji, ki ga ne poveličujejo in žali.
Drugače je pa tvoj prispevek lepo napisan. Ampak do sedaj mi je bil sam ta všeč, žal.

Sem šel na njegove strani. Toliko truda vloženega, da bi se prikazal intelektualno nad vsemi. Mi je bilo kar malo slabo. Tok narcisoidnosti na enem mestu, da te na rit vrže. Pa neka modrovanja, ki kažejo samo na to, kako so njegovi pogledi popolni in da se naj kar od njega učimo. Pljuvanje po vsem kar ne spada  njegov okvir. Če ne pljuvanje pa posmehovanje. Bljak.

Vse, kar naumi, pa je na stopnji srednješolca. Skratka zaprt in vzvišen pogled na svet poln samega sebe.

Mogoče je kakšna izjema vmes, samo nisem zdržal, da bi jo iskal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
7.3.2006 1:04:42   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Seven, mislim, da smo ženske to že dojele. Obstaja še nekaj "nedegeneriranih" moških, ki se temu vztrajno upirajo user posted image

Zal se ne morem strinjati, ker se poraja vprasanje kdo pa sploh vzgoji moske s taksnimi "nedegeneriranimi" vzorci  obnasanja.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 70
7.3.2006 1:09:58   
Misek
Ja, vcasih se tudi sam prepricujem, da smo nekaj vec kot produkt evolucije (ali pa kreacionizma, karkoli pac.. ;) ), pa se mi ne zdi, da je tako. Nevem, vse tezi k temu da se razvija naprej. Moras se otrest navade, da personificiras 'mati naravo' in da se sprijaznis s tem, da v evoluciji ni cilja in da se vse dogaja bolj ali manj samo na podlagi tega kaj je trenutno najbolj prilagojeno okolju, to prezivi, ostalo ne.

Ne zdi se mi, da mati narava toliko vpliva na odnose med spoloma, da dirigira kaksnega partnerja si bo zenska izbrala. Verjamem da so medsebojni odnosi druzbeni "konstrukt" in da je mati narava odigrala samo vlogo spregledane logicne napake v argumentizaciji.

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 71
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?