soncece24
|
No, po dolgem času spet ena zanimiva tema. Strinjam se predvsem s tem, da se pokaže koliko je partnerstvo močno komaj, ko se pojavi naraščaj. In to predvsem zato, ker je treba zapostavit lastne interese in skrbeti za eno malo nebolgljeno bitjece, ki se ne ozira na to, kdaj bi mati rajši tv gledala pa kdaj bi foter rad v miru spal, ker mora zjutraj it na šiht... Velikokrat se dedci počutijo zapostavljene/ljubosumne na lastne otroke, imajo občutek, da partnerka ni več čisto njihova, potem pa jih ta še začne klicat "ati" namesto po imenu, potem pa je itak konec vsega.... Enkrat sem v eni knjigi prebrala da: 1. mora ženska na prvem mestu biti žena/ljubica svojemu možu 2. na drugem mestu mati svojim otrokom 3. na trejem pa hčerka svojih staršev če želi imeti uspešen zakon in biti v življenju sama s sabo zadovoljna. Na sploh pa se mi zdi, da v današnjem času ljudje sploh ne premislijo več kdaj bodo meli otroke, sploh pa ne s kom. Ko se jim zahoče ga kr naštimajo in mislijo, da bo potem vse ok. Pol pa jamrajo, da ni denarja, pa se kregajo, pa jih ded pretepa.... Otroci so za mene največja odgovornost v življenju in si zaslužijo, da pridejo v zdravo družinsko okolje in imajo mirno in srečno otroštvo, pa ne glede na to ali njihova mama hodi v službo ali pa je stay-at-home-mum (ki jih je pri nas btw. kr dosti, samo niso gospodinje, ampak na zavodu). No, to je pač razmišljanje ene, ki še nima otrok.