petja
|
Mi smo imeli enak problem, ko je bila tamala stara cca 1 mesec. Pa smo seveda mislili, da so krči in smo ji dajali kapljice, pa ni bilo nič drugače. Niso bili krči. Potem se je pa en večer ful kmalu najedla (tisti večer je še nisem kopala) in zaspala - brez krčevitega, skoraj histeričnega joka. Z mojim sva potem čakala, da se zbudi, da jo kopava, še nahraniva in uspavava. No, to se ni zgodilo - tamala je kar spala. Tako sva ugotovila, da je bil jok zato, ker je bila ful utrujena in je želela prej spat. In ni ji pasalo, da jo kopamo tako pozno (saj meni tudi ne bi, da bi me nekdo ful utrujeno vrgel v vodo) Takrat sem jo kopala okrog 21h, spat je potem šla okrog 22.30 - 23.00. Tako smo začeli prakticirati, da smo jo začeli kopati ob 20h. Nekaj časa je bilo OK, potem spet isto. Začela sva jo kopati ob 19h, spet nekaj časa OK, potem spet jok. Zdaj se kopamo že ob 17.30 - 18.00 in gremo spat ob 19h. BREZ JOKA! Tako da moj nasvet je, da poskusiš vaš večerni ritual prestaviti na kakšno uro prej. Pri nas je delovalo. Vsak jok pač ne pomeni krčev. Pa naša se je res ful ful ful histerično drla. Sva jo oba nosila gor pa dol in men so šle kar solze dol, ker nisem vedela, kaj delam narobe. In še zdaj se joka, če se slučajno kje zadržimo in pridemo pozneje domov in se njen ritual začne kasneje. Tako da zdaj sicer nimamo nič od dneva (pozimi mi je vseeno, upam, da poleti ne bo tako ), ker moramo tempirati, da smo najkasneje ob 17h doma, ampak se vsaj ne joka zvečer, ampak lepo mirno zaspi. Pa še to: nič manj ne spi zdaj, ko hodi spat že ob 19h. Spi do 7h-8h zjutraj, vmes jo 1x podojim. Aja, stara je pa 3 mesece.