KRČEVIT JOK (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rija -> KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:29:58)

Naš dvomesečni malček bolj ali manj dolgo vsak večer prakticira krčevit jok, tak, da ga ne moreš na noben način umiriti. Dobesedno histerično se dere, tako, da je revež včasih že brez zraka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Trudim se in ga nosim, ga cartam pa nič ne pomaga.

Danes pa sem ga pustila jokat ene petnajst minut. Vmes je malo omagal, nehal za minuto, si napolnil baterije, pa z isto intenziteto do naslednje pavze. Sploh ne popusti. Verjeno ne rabim povedat, da mi joče srce ko ga tako poslušam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] nehal je ko je od utrujenosti zaspal.

Ali so vaši malčki prakticirali tako večerno histerijo in kako ste se je rešili: ali ga pustiti, da sam neha, ga nositi (kar itak nič ne pomaga) ali bo prerasel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:32:40)

Tak krčevit jok pri tej starosti zvečer so zanesljivo krči. Nosit, nosit, nosit. Pa masirat trebuščka, pa še punce bodo povedale, kaj še. Samo ne pustit revčka, ker ga boli.




Naja31 -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:34:28)

Tako malega ne mores pustiti, da joka.
Verjetno so res krči.
Saj bo minilo, do takrat pa čim več nosenja, cartanja in potrpljenja.





total -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:35:11)

Ja res je,brezveze ne joka,tak majhen otrok ne more bit razvajen,neki ga matra.




rija -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:35:58)

Splišni, dvomim da so krčki, ker ko ima krčke, joka čisto drugače, se zvija in izteguje, tak, da bi ga človek lahko zlomil.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] V bolnici so nam rekli, da je to kao neka schreistunde[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ura kričanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Pa saj ga nosim, masiram, dajem kapljice....in jokam z njim...




cmokec -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:38:23)

Ja, to so krči, če se začne jokati vedno približno isto uro in isto uro tudi neha. Masiraj ga po trebuščku, a začni, še preden se krči pojavijo. Lahko poskusiš tudi s čajem proti krčem in z kapljicami proti napenjanju. Če dodajaš AD3 kapljice, jih za krajši čas ukini, ali pa uporabljaj Oleovit D3 in Avstrije, ki krčev ne povzročajo. Če dojiš, pa preveri, če sama ješ kaj takega, kar bi lahko povzročalo krče dojenčka.





cmokec -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:41:18)

Kaj pa če je tako zmatran, da ne more ali ne zna zaspati? Probaj ga prej skopati in pripraviti za spat (kolikor se dojenčka sploh da).




nana 27 -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:41:47)

Rija, to so krči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ta jok, ko ga nič ne potolaži je grozen. Se mi zdi, da bolj ko mu prigovarjaš in ga nosiš okrog, bolj se dere. No, enkrat je bila pri meni mami in ga je potolažila na spodnji način. Od takrat to zmeraj "vžge". Stisnila sem ga močno k sebi, tako da je bil postrani in se je s trebuščkom pritiskal na moj trup. V usta sem mu dala dudko in ga tako privila k sebi, da mu ni mogla ven past in nato sem sedela na kavču in se odganjala ali pa ga nosila in se znjim pozibavala. Aja, ne glede na to, da pravijo da morata biti obe rokici dvignjeni, je imel eno rokico kar v zraku, tako da sva se res lahko stiskala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] To je moj recept. Poskusi tudi kakšne kapljice proti krčem ali čajček. Sem pa enkrat naredila tako kot praviš in ga pustila jokat  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ampak je revež čedalje bolj tulil, tako da res ne tega počet, ker te rabi. Lahko ima samo takšno obdobje, ki bo v tednu ali dveh minilo. 




Gina -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:45:35)

Jaz pa mislim, da ima ria prav, če ima otrok krčke, se steguje in krči, ne more biti pri miru, ker ga tolk buba. Kaj pa, če je kljub vsemu lačen? Obstaja pa tudi možnost, da se samo še ni privadil na ta svet, pa je siten in joka. Meni se zdi, da vsi majhni dojenčki zvečer kar v tri dni jočejo. Vsaj jaz same take poznam in moji so bili tudi taki, pa samo prvi je imel krče.

Kaj svetujem? Nosit, nosti, nosit. Malo se menjajta z možem, vem da je težko, ampak bo minilo. Tisti otrok, ki bo prvo leto dobil vso dozo ljubezni, ki jo potrebuje, bo od enega leta naprej veliko bolj pomirjen, kot otrok, ki tega ni dobil v celotni meri. Se splača, veš, pa jaz nisem zagovornik razvajanja, ampak tole ti pa povem, da je res in se splača potrudit.




nana 27 -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:47:29)

Glede histeričnega joka pa te lahko potolažim, da je pri nas minilo samo od sebe po dveh tednih in smo ga mirili na način, ki sem ti ga opisala. Pojavil se je pa v začetku tretjega meseca. Se spomnim, da sem bila čisto panična, tako se je drl, da sem kar klicala mami, da mi pride pomagat,ker ga nisem znala pomiriti in res izgleda in  se sliši huje kot pri krčih. Pri nas se je to dogajalo čez dan in zvečer in zmeraj je verjetno bil tako utrujen, da se je moral "izpraznit". To je trajalo kakšnih dvajset minut in bilo je grozno. Mogoče poskusite iti prej spat, da ne bo tako znerviran. Imeli smo tudi krče, ki so izgledali tako, kot si jih opisala.




rija -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:49:01)

Drage moje, če so to krči, potem smo storili že itak vse, kar sodobna družba pozna...tudi stiskanje k sebi....dudice, masaže, čaje... dajemo oleovit od začetka, ...bom pač še naprej jokala v duetu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] in upala, da čimprej krči minejo.




rija -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:52:09)

Gina, če ta otrok ne dobi vse ljubezni kar je premoreva midva z dragim, potem je ne dobi noben na tem svetu....in nosim ga itak cel dan, pa se požvižgam na vse, ki me posiljujejo z nakladanjem o razvajajnu. Pa kaj če bo razvajen, tudi taki bo moj...




Gina -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:54:39)

Ja, rija, poznam to. In veš kaj, jaz rečem vsakemu, da mora biti otrok razvajen v ljubezni - to je edina stvar, ki je mora imeti neomejeno in vedno. Lepo da ima tudi tvoj to. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tisto jokanje bo pa minilo, boš videla, da bo. Garantiram.




makica -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:57:26)

Pri nas je imela v tej starosti krče in je ni nič pomirilo. Tudi se ni nič krčila samo iz spanca je šla v sunkovit jok in tako 5 minut, nato pa je spet zaspala. Baje pa obstajajo neke kaplice, ki naj bi bile najboljše in sicer Babynos. Se pa dobijo v Avstriji in menda tudi v nekaterih naših lekarnah, vendar zelo težko.
Kasneje pri 4 mesecih pa je bil tak jok posledica preutrujenosti. Prej je hodila spat tam okoli 22 (zaradi krčev), kasneje ko pa jih več ni imela ji je bila ta ura prekasna. Tako smo  jo dajali vedno prej spat in od takrat hodi spat ob 19.30. Večerna jokanja so se nehala.




petja -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 20:57:54)

Mi smo imeli enak problem, ko je bila tamala stara cca 1 mesec. Pa smo seveda mislili, da so krči in smo ji dajali kapljice, pa ni bilo nič drugače. Niso bili krči.

Potem se je pa en večer ful kmalu najedla (tisti večer je še nisem kopala) in zaspala - brez krčevitega, skoraj histeričnega joka. Z mojim [sm=love.gif] sva potem čakala, da se zbudi, da jo kopava, še nahraniva in uspavava. No, to se ni zgodilo - tamala je kar spala. Tako sva ugotovila, da je bil jok zato, ker je bila ful utrujena in je želela prej spat. In ni ji pasalo, da jo kopamo tako pozno (saj meni tudi ne bi, da bi me nekdo ful utrujeno vrgel v vodo) Takrat sem jo kopala okrog 21h, spat je potem šla okrog 22.30 - 23.00.

Tako smo začeli prakticirati, da smo jo začeli kopati ob 20h. Nekaj časa je bilo OK, potem spet isto. Začela sva jo kopati ob 19h, spet nekaj časa OK, potem spet jok. Zdaj se kopamo že ob 17.30 - 18.00 in gremo spat ob 19h. BREZ JOKA!

Tako da moj nasvet je, da poskusiš vaš večerni ritual prestaviti na kakšno uro prej. Pri nas je delovalo. Vsak jok pač ne pomeni krčev. Pa naša se je res ful ful ful histerično drla. Sva jo oba nosila gor pa dol in men so šle kar solze dol, ker nisem vedela, kaj delam narobe.

In še zdaj se joka, če se slučajno kje zadržimo in pridemo pozneje domov in se njen ritual začne kasneje. Tako da zdaj sicer nimamo nič od dneva (pozimi mi je vseeno, upam, da poleti ne bo tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), ker moramo tempirati, da smo najkasneje ob 17h doma, ampak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se vsaj ne joka zvečer, ampak lepo mirno zaspi.

Pa še to: nič manj ne spi zdaj, ko hodi spat že ob 19h. Spi do 7h-8h zjutraj, vmes jo 1x podojim.

Aja, stara je pa 3 mesece.




vevi2 -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:02:59)

Tudi naš se je proti večeru ali zvečer, ko je bil še čisto majhen neutolažljivo jokal. Midva sva ga nosila in crkljala, ko se je zjokal je bilo v redu. Trajalo je nekako od 15-30 minut. Tudi jaz najprej nisem vedela za kaj gre, krčki niso bli, kolike tudi ne.
Mislim, da tako majhni dojenčki proti večeru tako zelo jokajo, ker se njihov živčni sistem še razvija in zvečer je tako majceno bitje polno novih doživljajev in v njem se naberejo napetosti zaradi vsega novega, ki jih mora sprostiti.
Traja nekako do 3 meseca, vsaj pri nas je, vsak dan bo bolje, ne skrbi, saj raste, do takrat pa božat, crkljat,...




CIPRESA -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:04:15)

Rija naj te potolažim da je bilo pri nas ravno tako kriza prve mesece...jaz nisem vedela kaj naj še naredim in mu dam ker smo probali že vse pa tudi nošenje pri nas ni pomagalo. Potem sem ga božala toliko časa da je revček zaspal ves utrujen od joka. Še danes ne vem kaj je bilo takrat ampak tudi sama predvidevam da je bil tako zelo utrujen da ni mogel zaspat ker tudi sedaj dela isto če ne ulovim njegovo uro.

Upam da se vam kmalu obrne na bolje ker vem kako ti je, ko probaš že čisto vse pa nič ne pomaga.




rija -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:06:51)

Kaj pa je razlika med krči in kolikami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




nana 27 -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:10:10)

meni se zdi, d aje to eno in isto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pri tvojem je res napetost, ki jo mora nekje sprostit. Ali čez dan dovolj spi?




nana 27 -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:11:58)

Si pa predstavljam, kako je hudo, saj smo ga tudi mi prve tri mesece samo nosili in tolažili. Zdaj je veliko bolje. Tudi čez dan je začel spati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




rija -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:15:26)

Čez dan spi zelo malo. Edino če smo z vozičkom zunaj. Drugače pa spi samo z eno oko, kot da noče ničesar zamuditi...pa rabi popoln mir...če pade samo igla na tla, ga že zanima kaj je bilo...




Seven* -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:19:10)

Krci. Mine ponavadi okrog 3 meseca. Jaz sem Emo nosila tudi po dve uri zvecer. Brez da bi jo odlozila.




nana 27 -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:22:45)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] naš je tak firbec. Se spomnim, da je zmeraj z enim ukom nadrobno gledal, če se kaj premikam. Še zdaj ima to navado, da ves čas spremlja vse glasove in dogajanje okrog sebe. Do tretjega meseca je za nekaj minut zaspal v mojem naročju, ali pa v vozičku. Na koncu dneva sem bila kot cunja, roke pa sem kar za sabo vlekla. Moja prijateljica defektologinja pravi, da je to dober znak (ti povem, da ti bo malo lažje he he), da se otrok tako zanima za okolico, čeprav bi moral tudi kaj spati in da ni dobro, če preveč spijo. Jaz sem si zaradi teh težav kupila knjigo Brez joka v sanje od Bentleyeve in mi uspavanje zdaj nekako gre in se še trudimo. Zdaj mu že uspe, da večkrat na dan zaspi za pol ure ali uro. Star pa je štiri mesece.




rija -> RE: KRČEVIT JOK (28.2.2006 21:28:12)

Tudi moja potencialna svakinja je absolvent defektologije, pa me tolažijo, da bo pač bolj pameten....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tak, zdaj pa grem spat. Sem se mogla malo potolažit in odklopit. Upam, da bomo danes ponovili rekordno spanje od včeraj....7 ur skupaj, kar gledat sem ga hodla, če je še živ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lahko noč vsem in hvala, da ste delile izkušnje z mano.[sm=rozica.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.2.2006 21:29:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>