šnucika
|
ojla primorke! Vidim,da so pomisleki o Izoli.... Tudi jaz sem jih imela,predvsem zaradi "halo efekta" in to iz ust takih,ki v Izoli sploh niso rodile!Še v materinski šoli sem se skregala,ko sem trdila,da je tam vse en velik shit .Vemo,da se napake dogajajo,ampak,ko si malo bolj v tem,ugotoviš,da se dogajajo povsod....tudi v tako opevani Postojni!In povsod se najdejo negativno nastrojene babice,sestre in zdravniki. No,moja izkušnja iz Izole je zelo pozitivna...še moj ,ki je zeeeeeeeeelo dlakocepski in hitre jeze je bil presenečen. Porod sem sicer dala čez zelo hitro,po naravni poti,čeprav sem imela podpisano za EA...ni bilo časa,ker je bilo po dveh urah fertig.Zdravnica,babica in sestra na porodu so bile super.Ostale tri dni pa tudi nimam pripomb.Hrano preživiš...sicer pa-le kdo se bo s tem ubadal...na hitro poješ in se ukvarjaš z malim sončkom. Med tednom sploh ni bilo dolgčas,saj so na oddelku študenti in dijaki zdravstvene šole.Pomagajo,so pridni...predvsem študenti so super.Porihtajo ti tamale od pete do glave.Najde se tudi kakšen še posebno zabaven...nisem mogla verjeti koliko fantov se odloča za ta poklic! Tiste dni,ko sem bila jaz tam res nimam pripomb.Če si kaj rabil,si dobil...če nismo znale previjat,so nam sestre previjale.Itak pa je vsako jutro namenjeno prav umivanju,merjenju,oblačenju,ki ga opravijo sestre,če je vikend,med tednom pa študenti.In ti si lepo zraven,pa gledaš,kaj vprašaš....skratka meni se je zdelo fajn. Tudi glede dojenja ti pomagajo.....prvo lekcijo sem dobila uro po porodu,ko so mi mojo miško dali k prsim. Predvsem pa ne smeš biti tiho!Kar rabiš-vprašat,zahtevat! Pa še tole-mislim,da je izolska porodnišnica kar prijetna...pa še pediatrija je dva štuka nižje,če bi bilo z kaj narobe! Torej drage primorke -pozitivnih misli na porod...pa brez strahu v Izolo!