barni
|
Jaz pred porodom tudi nisem vedela, da je tako zakomplicirano imeti otroka . Ne smes tega, onega, ni dobro to, ono... Ko se je otrok rodil, sploh nisem vedela kaj lahko in kaj ne, pediater je rekel tako, patronazna drugace, na neto preberes taka mnenja, v revijah drugacna... Pa sem vzela svojo pamet v roke in jo kombinirala z nasveti iz okolice in ja, za nekatere je ven prisla mama, ki zelo komplicira. Npr. - ne uporabljam vlazilnih robckov za rito, sele pred kratkim sem jih zacela za rokice. Vedno umivam z vodo in papirnatim robckom (vodo imam s seboj v plastenki). - gosto hrano od zacetka vse sama skuhala, jedla je neslano, nesladkano, nezacinjeno. Sele postopoma smo ji malo solili, dodajali mascobe, zacimbe (ker pa tudi midva ne jeva papricirano in mocno soljeno, pac je tako kot midva). Razne kupljene kasice so bile samo za izredne primere. - ne jemo stvari, ki so ocvrte, ne jemo svinjine, pastet, salam ipd. Mascobo ce se le da dodajam na koncu kuhanja, je ne pregrevam v nobeni obliki. - pijemo vodo, obcasno tudi sok mocno razredcen z vodo. - ne jemo cokolade (je ne mara zaenkrat). Ko bo, bo omejena, kolikor bo pac lahko. - gluten sem uvajala tako, kot je svetoval pediater, mleko prav tako. Ne dajem ji alpskega. - tezila sem k redu in ritmu, tako da sedaj spimo ob priblizno istih urah, jemo ob priblizno istih urah. Skratka kompliciram do onemoglosti. Zakaj? Ker sem na sebi videla, da mi vlazilni robcki skodujejo (razdrazena in izsusena koza), ker se pocutim veliko bolje, ce jem manj slano, nepapricirano, z manj mascob, brez dolocene vrste hrane. Ker je z vzpostavljenim ritmom nase zivljenje olajsano, ker vemo kaj sledi. Ker smo odrasli veliko premalo navajeni piti vodo, ki je tako zelo dobra za nas organizem. Ker je morda to edino obdobje otroka, v katerem lahko vplivam na to, kaj bo dal v usta. Ko gre v vrtec je tega tako ali tako konec. Jaz sem se cisto lepo navadila na moje komplikacije, moj otrocek pa tudi, ker je cisto zadovoljen povprecen otrok, ki bo kmalu star 2 leti. Pa morate vedeti, da sem drugace zelo narejena tako "po liniji najmanjsega odpora"
|