Gina -> RE: Zakaj nekatere tako komplicirate? (20.2.2006 10:12:16)
|
Pri prvem otroku človek prebere vse mogoče reči. IN seveda ker hočeš otroku vse dobro, počeneš vse mogoče oslarije in ne-oslarije. Pri drugem otroku nimaš ne časa ne energije in nehaš. Mi smo sicer vedno uporabljali pleničke za enkratno, celo pri prvem, ko so še v materinski šoli svetovali, da tega pa nikakor ne uporabljat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa vlažilne robčke, ker so tako zelo zelo zelo praktični. Kar se pa alpskega mleka tiče, so pa ljudje nepoučeni, oz. si ne predstavljajo, kaj se z mlekom zgodi, ko pride v mlekarno. Zato mislijo, da je alpsko mleko nek bavbav. Enako je kot vsako drugo mleko iz mlekarne - je homogenizirano. To pomeni, da ne glede na to, ali je navadno ali alpsko, gre čez postopek razbijanja molekul maščobe, če hoče imeti točno toliko maščobe v sebi, kot piše na embalaži. In ta postopek je tisti, ki ga marsikateri želodec ne prenese, ne pa UHT, ki pomeni samo to, da mleko izpostavijo zelo visoki temperaturi za zelo malo časa. V bistvu je to isto, kot naredite npr. z breskvami konec sezone - prevrete vodo, not vržete breskve in brez konzervansov zaprete kozarec. Ker ni prišlo zraven bakterij, oz. ste jih z visoko tem. uničile, pa takoj zaprle, se breskve obdržijo. Enako je z alpskim mlekom. Kar se tiče navadnega (kravjega) mleka, če si to mislila, pa je vendarle res, da nekateri ljudje, čim malo zrastejo, nimajo več encima za predelavo laktoze, ki jo vsebuje mleko. Poleg tega je res, da je marsikateri otrok alergičen na kravje mleko, torej zakaj bi dali otroku kravje mleko zelo zgodaj, če imamo možnost kupovati prilagojeno mleko, ki je zihr ok.
|
|
|
|