ttomaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen mamči znanstveniki in razni raziskovalci nebi imeli službe če nebi non stop nekaj raziskovali v nasprot tistemu kar že obstaja. Pa če je res ali pa ne zato na njihova strokovna mnenja jaz ne dam posebne pozornosti. Tudi za paradajs so govorili da povzroča raka pa ga še vedno vsi lepo papcamo. Sorodnica je zaposlena v centru za raziskave pa sama naglas pove da se raziskave delajo na pobudo tistega ki mu pridejo prav toliko časa da se ne pogrunta negativni učinek nasprotnega proizvoda ki že obstaja...ja vsem se gre le za denar. Zato sem še vedno mnenja da kljub 1000 člankom iz strani učenih glav da je NARAVNO najboljše!!!!!! Njihovo glavno načelo je prepričati potrošnike ..in vidim da jim je kar uspelo Tudi krave se niso spremenile v teh parih letih za 100% še vedno jejo travo in so nekatere futrane tudi z umetnimi krmili kakor so bile pred 30 leti ko sem jaz dobivala kravje mleko in so me hranili z njim. Takrat je bilo vse vredu in so kravje mleko enačili z materinim če katera ni mogla dojiti pa še manj nadzora je bilo med kmeti in so res lahko delali kar se jim je zahotelo pa smo vsi preživeli. Danes pri takem nadzoru pa res ni logično govoriti kakšne neugodne sestavine ima mleko na otroke in koliko vitaminov manj ima pa bla,bla, bla... Alergije pa so obstajale prej in obstajajo danes. Zaradi vse več umetne prehrane so za moje pojme še bolj pogoste in ne zaradi mleka ki ga naravno pridela ena krava. Sama sem dobivala kravje mleko in nisem niti pod slučajno slabokrvna niti nimam nobenih alergij. Otroku sem v prvih mesecih ponudila adaptirano mleko ker svojega nisem imela po 6 mesecu pa nebom več komplicirala in gledala kolk deci ga bo mali popil. To je moje mnenje vsak pa dela po svoje in to še ne pomeni da se delamo bolj pametne le delamo po svoji presoji in ne nasedamo proizvajalcem adaptiranega mleka in njihovim raziskovalcem ker vemo da gre le za promocijo!!! Spoštovane mamice, se lahko malce priključim debati... pardon! Bolj prerekanju? Tukaj citiram gospo Anonimko, ker mi je od vseh debat šla najbolj v nos. Pa pojdimo lepo po vrsti: 1. Spoštovana! Človek, ki ima tako "trdne argumente", kot jih očitno navajaš na tem forumu, se predstavi in s tem da jasno vedeti, da stoji za svojimi trditvami. 2. Če znanstveniki in "razni raziskovalci" ne bi stalno "nekaj raziskovali", bi ti danes čepela nekje v leseni koči brez elektrike, vode, z zunanjim sekretom na štrbunk in 17-glavo družino, ker jasno kondomov, diafragem in raznih tabletk ne bi bilo! Draga anonimka. Res je veliko napisanega, za kar človek ne bi dal niti centa, vendar pa vsak tak košček malih doprinosov lahko privede do velikih prebojev v znanosti, ki so objavljeni v znanstvenih revijah svetovnega slovesa. Resne raziskave ne potekajo v stilu šolskih laboratorijskih testov ali "šneltest u 5 minuta", temveč trajajo leta, največkrat desetletja. 3. Znanost se razvija. V srednjem veku so "vedeli", da je Zemlja center vesolja, danes "vemo", da obstajajo tri prostorske dimenzije + čas, ti pa pač "veš", da vsa raziskovanja bazirajo na promociji. A ni to fino, če preprosto - veš?! 4. Povej, kdo je ta sorodnica, da jo dam v časopis! 5. Kako hudiča pa ti veš, kaj je danes "res" naravno?! Si mogoče pri vsakem živilu zraven, ko ga delajo? Predlagam, da si prebereš knjigo "The hundred-year lie" od Randall Fitzgerald, kjer človeku ob prebiranju postane slabo, kaj vse živilska industrija dodaja v hrano, tudi v "naravne" proizvode. 6. Mislim, da je kar precej razlike, s čim so futrali krave pred 30. leti in s čim danes. Mogoče velja razmisliti tudi o tem, kako je bila gnojena trava pred 30. leti in kako je danes, ko z dodatki pesticidov, herbicidov in ostale navlake zatrejo rast "plevela" (kamor jasno spadajo tudi marsikatere dišeče rožice in zdravilna zelišča), da je trava bolj "čista"! 7. Torej iz točke 6 sledi logično vprašanje: ali ni mogoče tudi današnje kravje mleko postalo bolj umetno in je mogoče tudi to dodatek k vzrokom za vse več alergij? 8. "ne bi" in "ne bom" se piše narazen Predlagam torej, da si večni dvomljivci kdaj pa kdaj dovolite tudi kak dobrohoten nasvet, ki ne pride zgolj samo iz ust vaših cenjenih babic (ali, joooj, preberete kakšen članek ali celo, bog ne daj, kako knjigo). S spoštovanjem, Tomaž
|