ursa_p
|
Cer! Vceraj zjutraj je Gal zaspal pri ociju v narocju, pa mu je nohtke na levi roki postrigel - na desni pa drugic. Mene je med dojenjem ze tako spraskal, da ni prav nic pasalo - sploh ce je vmes kakal. Kakanje ... Gal se tako napenja med kakanjem, da ga je prav smesno gledat ... najprej prdi oziroma strela ... hehe ... potem pa kaka ... ampak more mamica pomagat, tako da sedaj skoraj vedno kaka takrat ko je, pa se priklopljen mora bit. Pa se mal odklopi, pa pritisne, pa spet mal popapca pa spet mal pritisne ... pol pa kar naekrat olajsanje in lahko je naprej ... hehe. Kaka pa vsaj ene 3x na dan ... in to ogrooooooomno ... hehe. Pa vedno kakamo, ko smo budni, med spanjem nic vec! Plenicke ... ocitno imamo ze premajhne, ker nam kakec leze ven iz vseh koncev. Katere uporabljate, ce imajo vasi malcki priblizno 5 kg ... mi imamo se vedno tiste od 3-6. Muellerjeve imajo naslednje od 5-9, pa sem se ene ta male vzela, ampak so ocitno premajhne. No, to porabimo, potem gremo pa na ene vecje. Uporabljamo pa Pamperske in Beauty Baby od Muellerja, pa za probo smo imeli Baby Love od DM-a - so bile kar v redu, ceprav so drazje od Pampersk!!! V glavnem bomo uporabljali Beauty Baby od Muellerja ... so nam vsec, pa se najcenejse so. Tinkatonka ... tvoj moz je pa tocno tak kot Matic. Je lacen, je lacen ... samo siten ne more bit ... in potem Galu par minut razlaga kako sem grozna, ker otroku po 2-eh urah ne dam jest. Ja, ce bi bil lacen, sem prepricana, da ne bi zaspal nazaj - do sedaj se ni!!! No, obroke imamo priblizno na uro tocne, tako da se tega kar drzimo. Tudi ce po 3-eh urah joka mu ne dam jesti, ker takrat ponavadi se vedno bruha. Ne morem pa mu dat hrane takoj po bruhanju. Ce bi bilo po Maticevo bi imeli mi se vedno krce, pa se vec tezav, ker bi bil zelodcek ves cas obremenjen. Cuko ... nikjer nisem zasledila na koliko casa ga hranis in kako ga hranis. Vedno si samo napisala, da imate krce. Niti nisem zasledila, ce vama je storklja pomagala, ali dojenje v leze, ... Glede jokanja med hranjenjem ... sem ze napisala, da to pocne tudi Gal. Sploh noce zagrabit cuclja, pa ga ima v ustih ... hoce, pa kar ne gre. Ga pustim, da se malo zjoka, potem je pa v redu. Nam pomaga dojenje v leze - sem ze nekje nazaj napisala. Temenca ... jih nimamo! Cesanje ... ali se tudi vam dogaja, da jih pozabite pocesat. Jaz ga po kopanju pocesem le redko ... skoraj vedno pozabim. Z oljem ga namazem, potem ga pa pozabim pocesat. No, sej ga pol zjutraj ali pa kar tako. Suha koza na obrazu ... s cim jih mazete? Imajo vasi tudi suho kozo. Gal jo ima in mu tudi olje ne pomaga. Danes sem ga namazala kar z Bepanthenom, pa bom videla, ce bo kaj bolje. Eviii ... sem se prav nasmejala ukazovalnosti tvojega Dejana ... hehe. Drugace pa upam, da kmalu resite zdravstvene tezave, ki jih nikakor ni konca. Krcki ... tiste, ki imate se vedno probleme s krcki ... zanima na koliko casa dajete svojim malckom za jest ... mogoce imajo pa prevec obremenjeh zelodcek in jih zato muci ... ??? Spalna vreca - "zakeljcek" ... mi jih imamo ene 8 ... samo je ne uporabljamo. Gal ima kar kovtrcek (smo ga dobili) ... je pa problem, ker ga velikokrat najdeva nekje proti koncu postelje cisto pokritega s kovtrom (imamo nagnjen jogi in zlele dol). Ko se zbudi ... Gal ves cas, ko je buden in midva spiva samo jamra ... ko pa se zbudila in ga greva iskat se zacne pa jokat ... kako je smesen. Pozdravljene Mjav in lolipop! Veckrat se oglasita. Mjav ... kaj pa ce ji polozaj ne ustreza? Mogoce je pa tako radovedna, da ji je bolj vsec, ce je bolj pokonci ... poskusi z razlicnimi polozaji. Jaz Galu tudi ze pravljice berem, sicer ga kaj dosti ne zanima, ga pa vsaj uspava. Dostikrat mu je zanimivo sepetanje. Pa ze nekaj casa opazuje pasje slike na steni, pa enega medvedka, ki je zivo rdece barve in izstopa je opazil. Pesmice so tudi super ... sploh Murncki oziroma po novem Cebelica Maja - ko mu zapojem Maja, se kar smeje! Pa pravljice tudi rad poslusa. Ga dam v posteljico, ko nimam casa, da bi se ukvarjala z njim in mu prizgem Pravljico - Cebelico Majo ... pa ali leze poslusa in je priden ali pa zaspancka. Edino ce ga muci bruhanje zacne jokat. Aja ... pa mogoce bi pomagalo, ce bi zvisala svoj ton. Porocaj, ce je kaj uspeha. Midva sva z najinim sinkom blazno zadovoljna. Imava namrec zelo dobrovoljnega otrokca, ki bolj malo joka, se pa skoraj ves cas smeje. Ni ga bolj zadovoljnega otroka, kot je Gal na previjalni mizi. Samo da ga poloziva gor se ze smeji in pogovarja. Pa tudi drugace se rad smeji in pogovarja, ampak na previjalni je pa res super. Le redko joka ... to samo takrat, ko previjanje traja predolgo casa, glede na njegovo lakoto .... pa se to zacne jokat takrat, ko mu dajeva gor ze copatke ... hehe. Res je strasno priden fantek. Edino lupinica mu ni kaj dosti vsec ... je cisto stlacen v njej, ampak je pa vsaj varen. Danes sva bila z Maticem pri pasjem psihologu. Z eno od dog imava namrec blazne tezave. Bolje da ne govorim kaksne, ampak je tako, kot da bi imela pasjega mladica - si predstavljate, ne? Jaz sem ze cisto na koncu z zivci zaradi tega, ampak upam, da bomo zadevo popravili. Ze vceraj sva bila narocena in sva Gala pustila pri moji prijateljici za eno uro ... je rekla, da je bil cist priden. Se je zbudil, malo zehal in se pretegoval, potem pa zaspal nazaj. Danes pa ga je pazila tasca in je bil tudi zelo priden. Tako da imava vsaj sinka pridna in naju pridno pocaka, ko naju ni doma. Bi bilo fajn, ce bi sla koncno spet malo v kino ali pa kam drugam ven. Samo vecerni obredi so nasi in jih niti ne mislim prepustit nikomur drugemu. Skopava ga samo midva, potem ga pa tako se jaz podojim in gre spat, ampak to je sele okoli 10-ih, tako da sva za ven ze malo pozna. No, zadnje dni sem pa sploh cist fertik z vecer, tako da ze 2 dni zapored hodim spat pred 11. kar je zame cist neobicajno. No, toliko za danes ... sem sigurno se kaj pozabila ... ah, bom ze. Ursa
|