Grascakinja -> RE: Miti o dojenju - resnice in zmote (5.2.2006 19:16:43)
|
Lahko doji, če ji predpišejo oksitocin (hormon, ki spodbuja nastanek mleka) in je na tem tretmaju nekaj mesecev pred posvojitvijo, poleg taga pa mora intenzivno črpati mleko, da ustvari zadosti. Naj me kdo popravi, če sem kaj narobe napisala. Meni je iz tega članka sumljiv predvsem podatek, da je svetovno povprečje dojenja 4 leta. Prosim povejte mi, glede na to, da pri nas večinoma dojijo manj kot eno leto in v Evropi ravno tako, da o ZDA sploh ne govorim, kje v svetu torej dojijo otroke 8 let, da se to povprečje povzpne na 4 leta????? Poznam več žalostnih primerov mamic, ki so zanosile kljub pogostemu in rednemu dojenju kmalu po porodu, brez da bi dobile menstruacijo, tako da je dojenje=kontracepcija (oprostite izrazu) ena velika neumnost. Pa o D vitaminu, železu in ostalem se tudi da razparvljati, poznam precej dojenih otrok, ki jim manjka železa. D vitamin predpisujejo vsem dojenčkom! O doječih kadilkah sploh ne bom oizgubljala besed. Mamice s silikonskimi vsadki - jaz bi resno razmislila ali dojiti ali ne - pred leti sem brala članek o tem, žal ga ne najdem, ko se je deklica zaradi prehajanja silikona v mleko "okužila" z njim in postala trajno in neozdravljivo bolna. Silikona se naše telo ne more znebiti s kakršno koli obliko presnove. In končno, če mi kdo še enkrat reče, da so moje prsi čisto slučajno postale povešene, ko sem nehala dojiti, in to le zaradi genov in podobnih neumnosti, ajoj, mu jih bom napela. Do dojenja jim ni čisto nič manjkalo! Pa ne da me zdaj to moti, samo ne me farbat, da dojenje nima s tem čisto nič.
|
|
|
|