|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes
1.2.2006 12:11:46   
SIBI
Pozdravljene sladkorne, sem nova članica med vami. Imam kar nekaj vprašanj za vse, ki ste uspešno povile dojenčke in se ob tem spopadale še s podivjanimi cukri. Moja sladkorna je sicer super urejena. Hba1c je bil vedno med 5 in 5,7 tudi v nosečnosti. Vendar pa sem imela med samo nosečnostjo veliko hipoglikemij, kar mislim, da je bil vzrok, da sem v 4. mesecu splavila. Glede na citogenetske in kromosomske izvide je bil sicer deček  normalno razvit in tudi s posteljico je bilo vse vredu. Sedaj v drugem poskusu razmišljam o inzulinski črpalki in me zanima kakšne so vaše izkušnje s tem. Predvsem me zanima ali lahko pride do hipoglikemije, če imaš črpalko. Pa še to vas prosim, da mi poveste kakšen je bil vaš sladkor med samo nosečnostjo in v katerem mesecu se je le ta nekoliko umiril. Kot sem že povedala je bil moj cuker vedno urejen, le nekoliko prenizek v nosečnosti. Kako se temu izogniti?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Diabetes
3.2.2006 9:03:49   
tejka24
Živjo!

Sladkorno imam 12 let in avgusta sem rodila zdravo punčko. Mal ti bom povedala kako je potekala moja nosečnost.

Imam insulinsko črpalko, že 4 leta in pol. Dobila sem jo, ko sem bila pacientka še na pediatrični (sem imela mal sreče). Meni je super in je ne bi nikol zamenjala. Do hipoglikemij pa vseeno velikokrat pride. Jaz sem celo nosečnost imela nizke cukre najmanj 1x na dan. Prve tri mesece pa tudi po 3x. Cukri se med nosečnostjo sploh ne umirijo, se pa da vse lepo uravnavat s pomočjo črpalke. Tko da jo med nosečnostjo zelooo priporočam!

No, na začetku nosečnosti sem se borila predvsem s hipoglikemijami, potem pa se začne večat poraba inzulina. Doze je treba stalno popravljat in velik preračunavat OH-je. Drugih problemov zaradi sladkorne nisem imela. Manca se je lepo razvijala, rodila sem 5 dni pred rokom. Manca je bila težka 3260g in velika 51cm.

Manca ima že 5 mesecev moji cukri pa se še niso čist uredili. Verjetno bodo problemi dokler bom dojila. Mal mi skačejo pa tudi hipoglikemije imam kar pogosto (verjetno tud zato ker velik gibam, sprehodi...).

Po moje se hipoglikemijam ne boš mogla izognit, edino kar lahko narediš je, da takoj reagiraš ob nizkih in pa visokih cukrih.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Velik sreče!

Tejka

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2006 15:27:57   
SIBI
Zdravo, Tejka

najlepša hvala za tvoj odgovor, ki mi je res veliko pomagal pri moji odločitvi. Upam, da se še javi kakšna ta sladka in mi pove svoje izkušnje, ker imam 17.2. svojega diabetologa. user posted image

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2006 11:21:17   
MIRNA30
Pozdravljena Sibi!

Lansko leto smo bile ta sladke malo bolj dejavne na RR, očitno pa smo zdaj po porodu vse tako zaposlene s svojimi sončki, da za vse ostalo primanjkuje časa.

No, kljub pomanjkanju časa, sem se odločila, da ti na kratko opišem svoje izkušnje z nosečnostjo, saj vem, kako prav pride vsaka informacija.

Sama imam zdaj dva zdrava otroka: punčko Tio, ki bo čez en mesec stara 3 leta ter sina Timiena, ki je danes dopolnil 5 mesecev. V prvi nosečnosti sem zanosila ob HbA1c 7,6 in sem bila brez insulinske črpalke torej na Actrapidu in Insulatardu. Ves čas sem imela velike težave s hipami, obenem pa se je zelo povečevala potreba po insulinu, predvsem za pokritje zajtrka ( na koncu sem iz začetnih 12E pristala na 38E Actrapida). V drugo pa je nosečnost potekala veliko lažje na račun insulinske črpalke. Dobila sem jo približno v 8. tednu, za kar se imam zahvaliti dr. Tomažičevi, ki mi jo je priporočila ob prvem obisku pri njej. Ves čas sem imela v redu hemoglobin, hip pa zelo malo, pa še to nobene hude.

Ko sem rodila hčerko, je ob rojstvu imela zelo nizek sladkor (0,8) in ker se tekom dneva ni dvignil preko 1,8 je prve 4 dni svojega življenja prebila na intenzivni. Pri sinu pa je bil sladkor že ob rojstvu čez 2,0 in se je ob vsakem merjenju dvignil, tako da intenzivna ni bila potrebna. Menim, da je prav črpalka tista, ki je poskrbela za to. Tako, da ti jo iskreno priporočam, če je možno, poskušaj do nje priti že pred zanositvijo. Če se boš obrnila na dr. Tomažičevo (ambulanto ima ob torkih in petkih dopoldne na Polikliniki), verjamem, da ti bo pomagala priti do nje.

Toliko zaenkrat, če te pa še kaj točno zanima, pa kar vprašaj.

Lep pozdrav,

Mirna

BTW: cukrčke, kje se skrivate? Naše debate so jeseni 2005 kar na lepem zamrle, bilo bi pa fino slišati kako se kaj rihtate.  

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2006 12:56:05   
SIBI
Zdravo, Mirna

tudi tebi hvala za odgovor. Mislim pa, da bom še enkrat poskusila zanositi oz. donositi brez črpalke. To sem se odločila predvsem zato, ker mi je moj diabetolog rekel, da lahko dobim črpalko šele, ko bom že nekaj časa noseča in da to tudi ni vedno dobro, ker nekateri rabijo kar nekaj časa, da se nanjo navadijo. Jaz pa nebi rada več čakala, ker že komaj čakam, da bom zopet user posted image . Upam, da nama bo z dragim hitro ratalo in da bo tokrat vse O.K. Se vam javim, ko bom tak daleč.

Pozdravljene

(odgovor članu MIRNA30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2006 20:40:46   
MIRNA30
Pozdravljena Sibi.

Verjamem, da komaj čakaš, da boš znova user posted image , vendar vseeno menim, da bi ti črpalka pomagala, predvsem pri hipah. Tudi sama sem bila na začetku zelo skeptična glede celotne zadeve, v določeni meri tudi zaradi strahu, da zadeve ne bom obvladala,  a me je user posted image prepričal, za kar sem mu nadvse hvaležna.

Svetujem ti, da se vseeno pogovoriš z dr. Tomažičevo, saj učenje in navajanje na črpalka ne traja tako dolgo. Pa itak se učiš, ko si že priklopljen, dr. Tomažičeva pa ti je vedno na voljo, saj imaš v času nosečnosti kontrole približno na 3 tedne. Če imaš pa vmes kakršnekoli težave, pa ti je na voljo tudi po telefonu. Jaz sem na začetku nosečnosti k njej hodila na kontrolo kar na oddelek v KC, ker je imela ambulanto tako zasedeno.

Kot sem ti že v prejšnjem postu omenila, verjamem da je črpalka vplivala tudi na boljše stanje otroka po porodu, pa tudi sama sem imela veliko manj težav med drugo nosečnostjo. Tudi kg so šli počasneje gor (prvič sem se zredila za 25 kg, drugič pa le za 13).

No, v končni fazi je odločitev še vedno tvojo in sama verjetno  veš, kaj je zate najbolje. Upam, da se ti želja uresniči,  da čimprej zanosiš in da bo z user posted image vse v najlepšem redu.

Lep pozdrav,

Mirna

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2006 15:17:44   
tejka24
Živjo!

Sibi, črpalko lahko sedaj, ko so sprejeli nov zakon, dobiš tudi pred nosečnostjo. Včasih si jo lahko dobila šele, ko si bla že noseča. Samo mislim, da bi ti morala priporočilo napisat dr. Tomažičeva.

Jaz ti črpalko zelooo priporočam, tudi če jo dobiš šele med nosečnostjo.

LP, Tejka

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?