MIRNA30 -> RE: Diabetes (6.2.2006 11:21:17)
|
Pozdravljena Sibi! Lansko leto smo bile ta sladke malo bolj dejavne na RR, očitno pa smo zdaj po porodu vse tako zaposlene s svojimi sončki, da za vse ostalo primanjkuje časa. No, kljub pomanjkanju časa, sem se odločila, da ti na kratko opišem svoje izkušnje z nosečnostjo, saj vem, kako prav pride vsaka informacija. Sama imam zdaj dva zdrava otroka: punčko Tio, ki bo čez en mesec stara 3 leta ter sina Timiena, ki je danes dopolnil 5 mesecev. V prvi nosečnosti sem zanosila ob HbA1c 7,6 in sem bila brez insulinske črpalke torej na Actrapidu in Insulatardu. Ves čas sem imela velike težave s hipami, obenem pa se je zelo povečevala potreba po insulinu, predvsem za pokritje zajtrka ( na koncu sem iz začetnih 12E pristala na 38E Actrapida). V drugo pa je nosečnost potekala veliko lažje na račun insulinske črpalke. Dobila sem jo približno v 8. tednu, za kar se imam zahvaliti dr. Tomažičevi, ki mi jo je priporočila ob prvem obisku pri njej. Ves čas sem imela v redu hemoglobin, hip pa zelo malo, pa še to nobene hude. Ko sem rodila hčerko, je ob rojstvu imela zelo nizek sladkor (0,8) in ker se tekom dneva ni dvignil preko 1,8 je prve 4 dni svojega življenja prebila na intenzivni. Pri sinu pa je bil sladkor že ob rojstvu čez 2,0 in se je ob vsakem merjenju dvignil, tako da intenzivna ni bila potrebna. Menim, da je prav črpalka tista, ki je poskrbela za to. Tako, da ti jo iskreno priporočam, če je možno, poskušaj do nje priti že pred zanositvijo. Če se boš obrnila na dr. Tomažičevo (ambulanto ima ob torkih in petkih dopoldne na Polikliniki), verjamem, da ti bo pomagala priti do nje. Toliko zaenkrat, če te pa še kaj točno zanima, pa kar vprašaj. Lep pozdrav, Mirna BTW: cukrčke, kje se skrivate? Naše debate so jeseni 2005 kar na lepem zamrle, bilo bi pa fino slišati kako se kaj rihtate.
|
|
|
|