copka
|
Sama se ne delam na otroku. Sem pa pred casom odkrila ta forum in preseneceno ugotovila, koliko parov ima tezave z zanositvijo. Sedaj ko se imam za nekoliko bolj izobrazeno na tem podrocju, vem kaj vse ve prestajate, mi se na pamet ne pride, da bi sprasevala...'kdaj boste pa kaj narocili'. Ko sva s fantom pred casom sla ven s parom, s katerim smo kar dobri prijatelji, se hecamo o seksu in vsem kar spada zraven, ne debatiramo pa o najglobljih problemih, je moj fant, ki je res dober in nikoli zlonameren, vprasal par 'kaj pa se cakata?'. Naj povem, da sta skupaj 10 let in ze par let skupaj zivita. Pa smo se vedno hecali...najprej faks, pol sluzba, potem bajta, pa potovanja...v glavnem vedno hec, enkrat ko bo cas pa otroci. Tokrat pa smo bili malo bolj resni in sem mi fantovo vprasanje ni zdelo primerno, pa sem rekla, da se teh stvari ne sprasuje, ker imajo premnogi tezave in ko bosta narocila, bova ze zvedela. In prijateljica, mi na moje presencenje pritrdi s ' tocno tako'. No, sele pred kratkim, ko smo prijetno prezivljali vecer ob kozarcu vina, pa receta, da sta poskusala 6 mesecev in da ni uspelo in sedaj spet poskusata pa ne gre,in jima gre ze na zivce, ko vsi neprestano sprasujejo, kdaj pa vidva. In da ju boli v dno srca ob takih vprasanjih. Sprasujem se, kdaj naj bi midva ugotovila, zacutila, postekala....., da onadva poskusata ze vec kot eno leto??A ko smo rekli po faksu, ali ko smo rekli po sluzbi. Prej je slo vse skozi hec ( toliko o karierah...). Sedaj, se nama tudi ne sanja, da bi se naprej sprasevala. Kako naj jaz vem, ko srecam znanca oz prijatelja po dolgem casu, in mu povem, da ima ta in ta ze otroka, ...kako naj vem, da ga bo to ful prizadelo, izzvalo bolecino, da bo doma partnerju izlil/a svoja custva. Mene ni bilo zraven, ko v prvo ni ratalo, ko po enem letu ni ratalo, ko sta morala na prvi pregled in so ugotovili to in ono.... V oceh mnogih ste ve lepe, mlade zenske, s katerimi ni nic narobe. Ne pise vam na celu poskusam ze od...imam te tezave z...ko omenjate otroke, bi vas najraje ubila.... Nisem v vasi situaciji( upam, da mi bodo te tezave prizanesene), zato ne vem, ce nepristransko razmisljam, upam in mislim pa, da bi mi starsi in sestra stali ob strani, ce bi imela kakrsne koli tezave. Zato punce povejte, izkricite svoje tezave vsaj tistim, katerim zaupate.....in lazje boste ob nedeljah sle na druzinsko kosilo, ne da bi prej dva dni razmisljale, kaj boste odgovorile, ko bo tema nanesla na otroke. Punce sedaj, ko vem kaksne tezave imate, vas toliko bolj obcudujem in spostujem, tiste pare ki se ne dajo. Sicer pa vaja dela mojstra, bodo pa vasi otroci bolj pametni in lepsi.
|