|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali vaši starši vedo za problem?
28.1.2006 9:36:44   
Massa26
No, saj ne vem, če ta tema kam paše, ampak me zanima.

Midva sva povedala, ker so šele takrat nehali ˝slučajno˝ spraševat, kdaj pa zakaj ne ipd. Ampak mi njihov odziv ni všeč. Nekje med ˝saj se nam smilita˝, delanjem, da nič ni,  ugotavljanjem ˝kdo je kriv in zakaj nama ne rata˝- to je še posebej nezrelo (verjetno njegovi tuhtajo, da sem ziher jaz neplodna, moji pa, da je on - katastrofa). Mene mami ob vsaki punci v moji bližini, ki zanosi, začne tako ˝neopazno˝lahkotno prepričevat, da otroci tudi niso vse.... Čeprav vem, da niti slučajno ne misli tako in bi mi le rada pomagala, pa mi žal ne more. Ko me začne prepričevat, da ko bom nehala mislit, pa bo user posted image user posted image user posted image  in da ne smem bit neučakana, se seveda razjezim in potem pravi, da dokler je taka jeza v meni, ni čudno, da ne zanosim. Mislim, za dol past. Vedno bolj se mi zdi, da to sploh ni stvar, o kateri bi se razglabljalo s starši, ampak kaj ko jim je nekako treba pojasnit, zakaj pa samo midva še nimava otrok.

Trenutno mi to leži na srcu. Starši gor ali dol, v tem naju ne razumejo. Sploh ne znam postaviti meje med tem, da o najini neplodnosti ne bi razglašala okrog recimo sorodnikov (v tem primeru pokasirava 100 neprimernih komentarjev na eno srečanje), in med tem, da bi povedala, da nama ne gre in bi za hrbtom govorili, kako se jim smiliva in razglabljali, kdo je kriv.

Najbolj me pa jezi, ker nihče, ki ni bil v tem, ne dojame, da tu nima veze, kdo je kriv. Midva sva par in pika. Kot da ni neplodnost že tako dovolj težka preizkušnja, še med sabo naj se začneva, kdo je vzrok. Pri tem, ko sva oba po malem.

Rajši bi za sobotno jutro napisala kaj bolj veselega, ampak to me že nekaj dni tako mori in kot ponavadi ste rr-jevke fosilke zlata vredne user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali vaši starši vedo za problem?
28.1.2006 10:01:30   
Sulfinija
Ojla Maša!

Tudi najini starši vedo,kriza je bila z taščo vendar je sedaj ok.Čeprav ji več dosti nič ne razlagama,ker jo je moj splav hudo prizadel.Ker ve,da je v možu vzrok ni važn kako si ti rekla in sedaj si sigurno misli,da sem jaz kriva vendar žal nisem,ker je najini pikici nehalo biti srce,nisem mogla storiti nič.
Kar se pa tiče mojih pa me mami ful pdpira,gre z mano vse besede lepe,čeprav sem zadnje čase opazila,da se več o tem kaj dosti nič ne pogovarjama kar se mi zdi čudno.In po eni strani mi paše,saj hočem iti v postopek povsem zbrana in sem na celotno temo potegnila črto.Kajti v tej terapiji mi hormoni čudovito nagajajo in sem ful za vsako stvar zelo prizadeta in raje prenašam po svoje skupaj z svojim možem in grem v postopek z mislijo,da bo uspelo kar v prvo.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.1.2006 10:16:25   
Massa26
Mojca, dobro, da si omenila. Pri meni so tudi verjetno hormoni v igri in sem na čase vsa preobčutljiva in se mi nobeden ne more prav obrnit. Ampak midva z user posted image  sva si tudi ustvarila kljub vsemu eno tako prijetno klimo in komentarji in mnenja drugih me samo spravijo iz tira.

Sicer pa Mojca hvala za odgovor.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.1.2006 10:20:14   
Sulfinija
Maša!

Tudi meni je po novem figa mar kaj si mislijo ljudje okoli mene,kaj si govorijo.Jaz mislim tkole,da ni frajer tisti,ki otroke naravno naredi frajer je tisti,ki si v nekaj ustvari in tudi naredi otroke.Jaz se na vse skupaj požvižgam in sem zadnje časa raje,da me niti ne vprašajo kako kaj napreduje imam može in se z njim pomenim kar želim.Čeprav sem imela včeraj dan,da me niti pogledati ni smeh zmešani hrmoni pač in v tem času sem po pravici povedano najraje sama brerem kako knjigo,kaj delam in to je to.
Maša srečno!

MOJCAuser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2006 10:30:18   
Skorpija
Massa jaz čutim popolnoma isto kot ti. Pri naju sicer ve samo moja mama in moji stari starši (on nima staršev) ampak je včasih prav težko. Moja mama ima stalno popadke, da je vse psihičnega izvora in da nama bo enkrat, ko se bova sprostila uspelo po naravni poti - yeah right! Stari starši so pa itak narejeni na sistem - o tem pa ne bomo govorili, čeprav mi je večinoma to fajn, saj nama s tem izkažeta eno spoštovanje do najine intime in nimata butastih vprašanj.

Nihče od njih pa ne kaže s prstom kdo je kriv, pa ne zato, ker bi bili nadnaravno super, ampak zato, ker smo s tem razčistili že prej. Prvič ko so nekaj guknili čez mojega dedca sem jim dala vedeti, da je to izključno moja pravica in da jim ne dovolim nobenih komentarjev in zahtevam spoštovanje do mojega partnerja, kajti on je moja družina in moj dom. Takrat smo se parkrat počili, potem so pa očitno ugotovili, da me ne bo izrabil/ogoljufal/pretepal/umoril/prodal v eksotičnih krajih, ampak da me ima resnično rad in mi stoji vedno ob strani.

Je pa res, da moramo biti malo razumevajoči tudi mi - seveda nam želijo najboljše, ampak ker tega niso izkusili, si ne znajo predstavljati kako to je in zato tudi velikokrat napačno reagirajo... Kva čmo, po tej izkušnji smo pač majhen krog "posvečenih". Uglavnm, hitr dobre volje ratat, sobota je, vikend, čas za izlete in crkljanje!!!!! Samo jaz cel vikend delam cel dan user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.1.2006 11:04:17   
Naja30
Najini so kar dobro prenesli izgubo najinega pikca, ko mu je v 10t nehal biti srček. Njegova mama je bila sicer hudo šokirana, najbrž pa bolj zato ker ni vedela, kako bo zdaj to raztrobila kot je novico o user posted image . moja mami pa je prava carica in mi je res stala ob strani v težkih trenutkih. Veliko sva se pogovarjali o tem in vse je razumela. Res sem vesela, da jo imam.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2006 11:18:36   
delfinčica
Midva sicer še ne delava na bejbiju dolgo (od konca poletja), ampak sem že prej imela eno goro ginekoloških problemov (tudi šivanje jajčnika, ki je krvavel v trebušno votlino in to ne malo) in so skozi vse moje gin. težave moji starši sami pri sebi prišli do zaključka, da pri nama ne bo šlo zlahka, ko bova začela. Zato me pri 30. tudi ne sprašujejo, kdaj bo, pa tudi povedala nisva, da delava na tem. Njegova starša... jah, kar naprej spuščata signale in "mimogrede" omenita, da bi rada imela vnuke. K sreči ju zna moj lubi takoj utišat, ne da bi pri tem omenil karkoli konkretnega. Saj vejo, da sem bila že parkrat v bolnišnici, tako da jih moji problemi niso ravno tuji. Saj sva se z gin. zmenili, da če tja do konca pomladi ne rata, da grem na preiskave - ampak jaz vseeno ful upam, da nama uspe prej. Možnih diagnoz imam pa en kup: PCO, endometrioza, sedlasta maternica...

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.1.2006 14:55:49   
Ursi2
Ja, starši znajo biti v takem primeru velikokrat problem, se mizdi!
Pri nama je že tako!
Moja mama mi je velikokrat dejta že naredit kaj, pa za kaj še ni, pa hitro dejta naredit kaj, da ne bo moja nečakinja, ki je bila edina vnukinja preveč razvajena! Pa sem ji vsakič rekla, da bo že in ko bo bo že zvedla dosti hitro!
Sedaj imama z njene strani mir, ker imamo kar malo invazijo dojenčkov doma sedaj! Tako da je rekla, da še sreča, da nisma še midva noseča, ker bi kar spakirala pa šla na počitnice za kako leto! (Sej je bil hec in vem, da  bi bila ful vesela, če bi bila noseča)!
Drugač pa je pri možu dom! Kot prvo živimo skupaj, kar je še malo slabše včasih! Znata totalno netaktna bit! Sedimo in se pogovarjamo in začneta, če midva sploh seksama, da naju nikoli ne slišita in da bi se pa zdej po skoraj 4 letih lahko kaj poznalo! Pa sma ji dala vedet, da to ni njena stvar!
Potem je moja tašča spraševala mojega moža, če je on prepričan, da si jaz tudi želim otroka in da mu ne samo tako govorim, pa na skrivaj še vedno jemljem tabletke! Najprej je znorel on, potem pa +še jaz, ko se mi je končno upal povedati, kaj je rekla! Pa še vedno ni bolo zadost in potem je vsakič, no a je že kaj, bi bil pa že čas, da primigata kaj, ja kdaj pa mislita met, kobota dost stara, da bi bla bica pa dedek,......Potem pa je enkrat možu dvignalo pritisk in ji je rekel, da je bil na pregledu in da je problem v njemu, ji je pa zavezal jezik!
Jz sem skor znorela, ko mi je povedal, kaj ji je rekel (sploh še nisma šla na pregled!)!Od takrat sva imela nekaj časa mir, ampak sppet začenja, samo da sedaj pa še njegovi stari starši!

Kot da se sam ne bi že dovolj sekiral, ti pa še oni pomagajo zraven otežiti situacijo!

(odgovor članu delfinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2006 17:46:27   
pika74
Hmmm vem, kaj prestajaš, saj sem tudi sama šla čez vse to.
Jaz sem doma povedala pred kakšnim letom dni, tik preden sem šla na operacijo (laparoskopijo in histeroskopijo). Ne vem, prej sem vse od leta 2000 skrivala v sebi in vedno našla kak čuden odgovor... češ, da zdaj še ni čas za to, ali pa, da sedaj zaradi kariere še ne morem... itd. Skratka ves čas so bili neki čudni izgovori in laži. V sebi pa sem čutila bolečino... in vsakič, ko mi je kdo rekel, zakaj pa pri vas še nič ni... sem čutila, kot da bi me kdo zabodel z nožemuser posted image  in jokala v sebi. No, lani sem potem povedala doma... predvsem zato, ker sem morala v bolnico na operacijo in se mi je zdelo prav, da se vejo, kje sem. Pa če bi bilo karkoli... nekak se mi je zdelo prav. Pa mi ni žal. Sedaj ni več tistih neumnih vprašanj in tudi lagati mi ni več treba - vsaj doma ne.

Se pa še vedno najde kaka budala (naj bo v službi al pa na cesti), ki nima olike in vpraša oz. zažuga: Ja hudiča, zakaj za vraga pa pri vas še nič niste naročili? Takrat pa vedno dobim pikceuser posted image user posted image user posted image  in ravno prejšnji teden me je ena taka fletna tkole vprašala in takoj sem ji servirala, da sem preveč ambiciozna in da mi je kariera zaenkrat še preveč pomembna, da bi razmišljala o tem, da bi si nakopala še kakega mulca! Saj vem... spet lažem sama sebi. Ampak važno mi je, da takim primerkom v tistem trenutku zaprem gofljo. Pa oštja, sej eni res nimajo nobenih manir. In pol se valjda zgražajo, jah češ, kako pa to pa oh in sploh. Al jim pa rečem, da otrok tud stane in da mormo še mal našparat, da bomo pol naročil. Mislm...
Včasih mi je blo hudo in težko odgovarjat na taka vprašanja... zdej pa kr najdem kako glupo idejo in vržem na taler. Itak jih nč ne briga in pika!

Uh sm se mal skašljala še na to temo...user posted image

Ma sej mal se je treba, drgač se ti še zmeša - kenede user posted image . Sam neki je pa res - punce, priznajte, da dobivamo prou debelo kožo na ta račun.

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.1.2006 18:24:04   
Skorpija
user posted image user posted image user posted image  hehe Pika, kar te ne ubije, te naredi močnejšega, prav res.... Jaz se sama sebi čudim, kako me to sploh več ne gane, pred pol leta sem si pa še vse jemala k srcu. Pa zakaj, hudiča, saj res nobenega nič ne briga in nimajo kaj sodit o drugih! Kneda!!!!

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.1.2006 18:33:03   
pika74
Ma točn to!
In ko me bo naslednja češpa vprašala, kdaj bomo pr nas naročl, jo bom jaz kontra vprašala, kdaj njen mož ovulira user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.1.2006 18:48:01   
Anonimen
Se globoko opravičujem, da uletavam na to temo, ampak...

No, sama nimam tovrstnih problemov, ampak se mi zdi, da se matere kar nekako "čutijo, kaj se smejo in česa ne pogovarjat". Tudi moja je podobna, hvala bogu, in ne dreza v stvari, o katerih ve, da jaz sama nerada govorim oz. razlagam. No, tole "odgovor" Mojci.

Pika74, še tebi. Sama veš, da ljudje mnogokrat nič ne mislijo in vprašajo pač namesto: kakšno je vreme? Ja, kdaj bosta pa vidva kaj naročila?  Kar tako, brez da bi kaj premišljevali. Verjamem, da ti gre na živce, orng na živce in prav, da imaš pripravljene odgovore. Za zamerit jim pa ni, kaj češ, tako je.

Punce, vsem veliiiiiiko, veliko sreče, čimprej tisto, kar si najbolj želite.

(odgovor članu Skorpija)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.1.2006 18:48:17   
Skorpija
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  hudooooooooo - upam, da ga ne zvija po jajč(ni)kih, revčka user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.1.2006 18:50:26   
Skorpija
Saj imaš kar prav al bina, samo saj veš, kako smo ljudje občutljivi in potem vklopimo obrambne mehanizme, ki so včasih bolj oštri kot bi si sami želeli, ampak preprosto ne gre drugače... Ja, ja, smo hecna zvrst, mi homo sapiensi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.1.2006 18:55:18   
pika74
Res je... sam - a ni čudn. Kako to, da jaz nikol ne vprašam parov, kdaj bojo pa oni naročili otroke. Nekak se mi zdi nevmesno vprašanje. To je privatna zadeva. Kaj koga briga reprodukcija. To je tko, kot če bi me kdo vprašal, kolkrat sexamo pr naš bajt. Bemtiš - kok so eni firbci. OK pa rečmo, da me to vprašajo enkrat... ma ne vsakič, ko se srečamo na cest. Eni prou utrujajo s temi forami. Ma... user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.1.2006 19:01:18   
Anonimen
Ja, pika, to je zato, ker pač razmišljaš, ker imaš s čim razmišlljat, razumeš? Nekateri pa pač nimajo user posted image

Pa saj to je itak tako, ko še nimaš otrok: Ja, kdaj boste pa kaj imeli? Ko imaš prvega: no, zdaj je pa že čas, da spet naročite, da ne bo otrok sam. In če si slučajno še v tretje noseča: Ja, kaj, še enga boste imeli? In butast pogled. Skratka, nikoli prav.

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
28.1.2006 19:17:10   
rija
Tudi jaz sem fosilka, no ne več, kajti končno smo dočakali našega pikca.

Pri nama pa je cela družina vedela, kaj prestajava in kako se trudiva in hvala jim, da so naju bodrili in nama stali ob strani in ob čudoviti novici, da sva noseča, z nama jokali!user posted image

Večji "problem" so bežni znanci, ki jim je vprašanje o vremenu, kot je dejala al bina, postalo že preveč zlajnano in so spraševali, kdaj bo naraščaj.

Nekaj časa sem jih poslušala in odgovarjala vse bedarije, potem pa mi je taka neumnost ljudi prekipela pa sem ene parim zabrusila, da pač ne morem imeti otrok.

Morale bi videti njihove obraze: niso vedeli, ali naj se pogreznejo v beton ali pobegnejo 1000 kilometrov stran od mene.
In na malce grob način, z resnico, sem si priborila svoj mir....

Da imaš težave pri zanositvi ni niti najmanj SRAMOTNO....
Zame je sramotno, da se tega sramuješ. Nisi prvi in ne zadnji, ki ima tovrstne probleme. V bistvu, vsak dan več nas je... Pa hvala bogu, da se od tega ne umira!
Primer moje znanke: še lastni materi je zlagala, da je bila na umetni oploditvi, uradno je bila na morjuuser posted image

Sicer pa: sto ljudi, sto čudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.1.2006 21:36:59   
Ursi2
Mislim, da je tudi problem v tem, ker tisti ki sami niso imeli problema pri zanositvi, sploh nimajo občutka, niti ne pomislijo, da je lahko kaj narobe!
Pri moji tašči je že tako!Pri nje mož še mimo ni smel iti, pa je žebila noseča!Prava vetrocvetka! :))) Nama pa ne verjame, da se ne prime! Po drugi strani pa začne: joj kako bo fajn, ko bota mela vidva, kako ju bota crtlala, pa ju boma midva razvajala,...!Sej vem, da si onadva tudi želita, ampak a res nimajo niti najmajnšega občutka za karkoli! Pol ko pa že malo kaj pojamraš ali hočeš razložit, si pa že kr zjamran, pa paničen, pa....!
Brezveze!
Poleg tega me je pa sedaj še pribilo, ko sem vidla in od nje zvedela, da je moževa bivša punca noseča! Res se počuti, kot da sem pogrnala na celi črti!Pol pa še vpraša, kaj pa še pri vama nč ni, ja kaj pa čakata, a nista sanjala o 10!GRRRRRRRR!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.1.2006 23:02:00   
KODA
Ko jaz nisem mogla zanositi,nobeden ni vedel,da nama ne uspe.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.1.2006 0:39:49   
muzika
Tudi jaz imam problem z zanostvijo. Z možem sva si izbrala en zelloooo ozek krog ljudi, s katerimi se o tem lahko pogovarjava. Starši niso vključeni, pa ne, ker bi potem pikali, oponašali, očitali..., ampak enostavno se mi zdi, da je to del najine intiime, ki ga ne bi razglabljala z njimi. Tako se pač midva (ali bolje rečeno jaz, on se pač strinja) počutim. Kakor pač komu paše. Definitivno pa bi mi zrastli mozolji, če bi poslušala od vseh mogočih znancev in neznancev, če sva že kaj naročiila, pridelala ali kaj vse že znajo vprašat. Vem, da nam bo vsem uspelo, medicina je sedaj že res tako napredovala, da o tem sploh (in niti nočem) dvomim. Samo pri enih bo to malo prej, prii drugih pa malo kasnej.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.1.2006 0:41:49   
muzika
Popravek: ... medicina tako napredovala, da o tem sploh NE dvomim.

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.1.2006 8:35:55   
Ursi2
Kot se najbrz vse strinjamo, znajo biti taki, ki te sprašujejo o otrocih in zakaj jih še ni, da bi bil čas, skoraj bolj na izi kot pa o vremenu, res nadležni iin še kaj!
Po drugi strani pa mi gredo kar lasje pokonci, ko ti začne katera, ki je tudi težko zanosila, govoriti, kaj je pametno jest, kdaj seksat in kdaj ne, kako sta onadva, v kakem položaju, kako držati noge v zrak in koliko časa,.................................!!!!!
Sej vem, da je to dobro namerno in ti resnično želijo samo pomagati! Vse mi je jasno! In res lepo od njih!
Ampak, po drugfi strani mi pač res ni med seksom o tem za razmišljat, pa ti še po možnosti njuna podoba pride naprej! Ne hvala! Poleg tega pa, kljub res veliki želji, da bi imela otroka, nočem, da bi seks postal samo to-delanje otroka in nič drugega, nobenega užitka, nobene spontanosti, vznemirljivosti!
Sej imaš skoz to v glavi, mogoče pa dans je, ampak, vseeno je lepši seks, če ni na silo in po nekih navodilih, tega je še lahko tako preveč, če še nekaj šasa ne bo nič!

Sej vem, kakorkoli je ko mi ni nič prav, al!
Sej sem vesela vsakega nasveta!

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.1.2006 9:21:14   
Massa26
O, če bi vedele, kako ste me pomirile vse skupaj.

To o materah je verjetno res, saj moja tudi načelno ne dreza, sploh pa ne o takih stvareh, ampak se pa nabere vsega tega in je ves čas v zraku in je boljše malo ubesedit, čeprav se potem ponavadi skregava. Oziroma jaz jokam, ona me pa neuspešno tolaži. Sem pa ravno po zadnji taki sceni kljub vsemu povedala, da se o tem več ne pogovarjam.

Glede izgovorov, jaz včasih kar sanjam o tem, kaj bi komu zabrusla user posted image . In mojemu položaju še najbolj pritiče kakšen izgovor o karieri ipd., ampak me potem ubija to neskladje, ker nič od tega ni res. Plus to, da mi potem od vsepovsod molijo dojenčke v roke, da si bom pa mogoče le zaželela. user posted image .

Res je, da o tem ljudje govorijo z neznotno lahkotnostjo, doživela sem tudi že ˝šalo˝: a imaš zanič spermo. Hudo. Seveda večina nima problemov s tem in kdo bi jim pa zameril, da ne vejo, kako to boli. Verjamem tudi, da v glavnem ne mislijo nič slabega, ampak sem že večkrat prav žleht pomislila, da bi vsakega takega dala za en mesec v naš položaj. Čeprav se po drugi strani zavedam, da ima vsak svoje težave in da mogoče tudi jaz kdaj sprašujem kaj, kar se meni ne zdi nič, nekomu je pa ravno to trn v peti.

Sramotna neplodnost sigurno ni, ampak je pa marsikaj laže povedati kot to. Tako kot je lažje iti k zdravniku in pokazat vneto grlo, kot se 12 ur po spolnem odnosu naročit na pregled, da bodo videli, če imaš kaj semenčic v sebi. To so res take intimne stvari in se mi ne zdi sramotno, da nam o tem, da ne moramo imet otrok in vsem s tem povezanim težavam, ni lahko govoriti.

Drugače pa res, hvala za odgovore, ste mi ful pomagale, ker nisem več vedela, kaj naj si mislim. Sedaj nekako zaključujem, da je najbolje, da večina ostane med nama s user posted image  in seveda na RR. user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.1.2006 10:29:32   
emaa
Pri nama vejo oboji starši, njegova mama silom prilike, ker naju ni nehala obremenjavat s svojimi problemi, sva ji pač povedala, da imava v svcojem življenju dovolj svojih problemov in se ne moreva še z njenimi ukvarjat. je bila pa seveda užaljena, ker ji ni noben prej povedal, zakaj že.
Moja mama pa že 2 leti ve, že od mojega splava. Na začetku je sicer govorila, da je vse v psihi (sem kar rdeče vidla), pol pa ko so mi začel diagnoze postavljat, je pa nehala. In mi stoji ob strani, ne komentira in si želi, da bi nama uspelo (čeprav si vnukov še ne želi, imam pač toliko mlajšega brata, da nima miru).
Če naju pa kdo vpraša zakaj še ni, pa povem, ker ne moreva imet in greva na epruvetko, pa je mir, pa noben nič več ne vpraša. Kaj pa za mojim hrbtom ugibajo, je pa njihov problem. Mi pa še noben ni nič rekel glede krivde, čeprav pa vem, da nekaj ljudi tako razmišlja (noben od bližnjih, ampak vem pa vseeno), mi pa zanje dol visi.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.1.2006 10:52:00   
GoYa
Da, vejo, moji in njegovi. Njegovi so sicer zvedeli šele pred letom in pol po ss, moji pa takoj po prvem spermiogramu (od tega je že več kot 2 leti).
Pred tem naju nikoli niso spraševali (ne z ene strani ne z druge), kdaj misliva kaj narest.
Tudi sedaj se ne vmešavajo v najin problem. No, moja mama vsake toliko vpraša, kdaj gremo v nov postopek in potem to spremlja. No, sedaj pa spremlja mojo nosečnost user posted image .

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?