lonja
|
Hojla dekletca in mali sončki, jutri bo naša mala Ajda stara mesec dni, danes smo imeli prvi pregled pri pediatru. Princeska je od odpusta iz porodnišnice pridobila 1100 g in pediater je bil vidno zadovoljen , mamica pa seveda še bolj. Do danes namreč me je zelo matral občutek ne vedeti, koliko tamala poje in če poje dovolj. Po tem, da se ne joka preveč sem imela občutek, da imam mleka dovolj. Po drugi strani pa mi čisto nič ne izteka kot npr. nekatere pravite. Sicer uporabljam blazinice za dojenje, ampak so zvečer ravno takšne, kot bi bile nove. Dobili sva napotnico za slikanje kolkov za v Ljubljano (sicer smo doma iz Vrhnike) in pa seveda AD3 kapljice, za katere nam je patronažna rekla, isto pa je potrdil tudi pediater naj jih začnemo dajati postopoma in n takoj 7 kapljic, saj le te lahko povzročajo krčke in vetrove. Zato priporočajo, da jih daješ že zjutraj in pred dojenjem, da jih slučajno ne izbruha. Pikica, tudi jaz sem iskala pediatra po Ljubljani, pri dveh so me takoj skenslali, ker da imajo polno, pol sem se pa odločila kar za Vrhniko in sicer za zdr.dom, kjer sem slišala za nekega novega pediatra. In bila sem čist navdušena, full si je vzel cajt za nas tri (je šel tudi oči z nama), pa z mano se je ful pogovarjal tudi o rekreaciji, pa zdravi prehrani, skratka super. No, ponoči je pri nas tudi še kar pestro. Ampak tisto s kosom oblačila ki diši (oz.smrdi) po mamici pa full pomaga, tamala se v košku z glavico kar zabubi v mojo pižamo. Dojimo pa se dvakrat ponoči, sicer že dva dni spi pridno v svoji posteljici (sem že mislila, da sva jo razvadila, ko sva jo nekaj noči tolerirala v najini ta velki postelji). Sej je bila fino, ko smo bili vsi trije skupaj, ampak je tole samo v dvoje še prav tako luštn. Bejbe, fajn se mejte, pa lupčka prav vsem vašim (ta velkim in ta malim) sončkom . Lonja in Ajda
|