|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
5.4.2006 9:39:09   
pikica*
Dobro jutro!

Mi smo že od 7h pokonci.  Je Zojo že ponoči nekaj medlo in je imela prvo budnico ob 4h (ponavadi jo ima okrog 5h). Zdaj pa je zaspala, ker mora očitno vseeno dobit not tiste ure.

Caffee, saj meni je bilo tudi čudno, da nastajajo od pomanjklivega umivanja. Mogoče bo res držalo tako, kot je rekla rija. Nekaterim se očitno glavice bolj mastijo kot drugim in v tem primeru je najbrž potrebno bolj umivat. Kaj pa vemuser posted image .

Me pa nekaj zanima. A je mogoče katera že kupovala senčnike za na šipe v avtu? Zdaj zna bit sonče že precej močno in za naše škrate zelo moteče. zato razmišljam o nakupu tistih roletic, ki se dajo na okna. Vem, da obstajajo takšni fiksni senčniki, jaz bi pa tiste roletaste. Enkrat sem ji videla v enem katalogu, zdaj pa več ne vem v kateremuser posted image . Jih je mogoče katera kje zasledila (ali mogoče celo kupila)?

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 726
5.4.2006 11:33:39   
bobika
Mi smo se pa nocoj ponovno dvakrat dojili. Zbudili smo jo z dajanjem zdrvil (inhaliranjem).
Njen kašelj že gre na boljše. Hvala bogu!
Te roloje za steklo imajo v katalogu od toys r us. Tudi mi jih bomo nabavili, samo ne vem še kje. Full praktični se mi zdijo.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 727
5.4.2006 11:51:51   
*hana*
Oj,

midve sva nazaj! Hana je junaško prenesla prvo pikico, malo užaljeno je zajokala šele ko je sestra potegnila iglo ven. Zdaj samo še upajmo, da ne bo kakšnih neprijetnih posledic, ja lonja za tako, da več spi ne bi imela nič protiuser posted image user posted image .
Ima 5030kg in je dolga 59cm. Zdravnica je rekla, da čisto lepo napredujeuser posted image .

Ima pa naša zadnje tri dni zeloo pridne dneve (trkam res močno), več spi (samo v glavnem več kratkih rund), opazuje iz ležalnika in pa na igralni blazini se zamoti tudi po uro in pol. Mislim, da šele sedaj res kapira tele migitajoče zadevice, sploh pa je zanimivo, ker ves čas dviguje nogice v svečo in z njimi niha pajacke ali pa brca v lok in s tem vse zamaje. Tudi če ji v ležalniku dam k obrazku navadno cunjico ima z njo en kup dela.
Res je to, starejši so...več gibajo...vse je bolj zanimivo in potem rabijo tudi več počitka.

Pikica* žal ne vem za rolojčke, če pa so res v toy r us-u, lahko pogledam naslednji teden, ko bomo leteli čez mejo.
Čau

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 728
5.4.2006 11:54:39   
*hana*
Aja, sem pozabila. Mene je pediatrinja vprešala, če smo imeli kaj težav z temenci. Nismo, je pa rekla, če bi se slučajno pojavili, naj namažem z ribjo mastjouser posted image . Toliko v info, če bo katera poskusila, če še ni.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 729
5.4.2006 12:43:40   
XXYY
Živjo še od nas!

Zdaj smo glih domov prišli iz 3 posvetovalnice, kjer smo dobili tudi prvo pikico! Lara je kar malo user posted image  , ampak potem je bilo že dobro ko sem jo takoj vzela v naročje .

Zdaj ima 5150g in velika je 59cm. Je rekla zdravnica, da bo drobčkana oz. da bo manekenka ko bo velika.

Jaz upam, da ne bo imela kakšne reakcije na cepivo. Zdaj sve se že previle in sem ji dala obkladke z fiziološko raztopino gor. Upam, da vročine ne bo imela.

Nč, se se še slišimo.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 730
5.4.2006 14:35:46   
Anonimen
[b]Pozdravčke vsem skupaj!

Jaz šamponov in mil sploh ne uporabljam, razen ko je pokakana ji ritko umijem z milom.
Meni je prtonažna svetovala, da naj vsaj do 3. meseca sploh nič ne uporabljam, komot pa tudi dlje časa. Problem vseh teh šamponov in mil je v tem, da so večinoma vsi parfumerirani. Najboljše je nevtralno milo in šampon, ki ga dobiš v lekarni,
Naša ima zelo lepo kožo, nič suho, tudi ritko ni mela še nikoli vneto, še rdečo ne. Edino kar ima, je malo mozoljčkov po obrazu.
Kopam jo pa samo enkrat na teden, vsak drugi dan pa umijem, ker tudi voda izsušuje kožo. Sploh pa pri nas ker je zelo klorirana.

AjdaN: Jaz uporabljam Aventove flaške. Mogoče ti noče jest po flaški glih zato, ker ne teče dovolj hitro. Naša začne blazno polivat ko rata premalo luknjic na flaški, ker zaužije preveč zraka. Ti kar vzemi dve luknjice. Lahko ti jaz pošljem dva čisto nova cuclja, škoda mi je dati v smeti. Ko kupiš 260 ml flaško je na njej cucelj z dvema luknjicama.

Caffee: Moja sestra je že končala srednjo zrdravstveno šolo, trenutno dela maturitetni tečaj, jeseni pa gre na visoko zdravstveno šolo.

Ej punce ste videle Pampers ima nove pleničke Sleep&Play v oranžni embalaži, sam ne vem če se že dobijo v trgovini.

Ko tole pišem, mi moja lubica pomaga tipkati. Je pri meni v naročju in skoz tovče po tipkovnice in z zanimanjem opazuje moje roke.

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 731
5.4.2006 16:58:34   
alenkica
Živjo vsem mamicam.

Že zelo dolgo se nisem oglasila, ampak dnevi pri nas kar šibajo.
Zdaj se pripravljamo na krst, ki ga bomo omeli 23.4. Smo že vse nabavili, samo oblekice še ne user posted image .
Ali mi lahko kaj predlegate kako naj ga oblečem?
Drugače je naš Jurček kar priden, lepo spančka, edino kar me moti je to, da je od 19.30 do 23. ful siten. Stalno hoče bit po rokah, se joče, tud če ga dam v posteljico in se z njim igram (podnevi namreč to precej pomaga). Pa zelo joka, in se mi prav smili, vendar nima krčkov, ker se nič ne napenja ali da bi krčil nogice. Ne vem več kaj naj naredim. user posted image .  Rada pa bi tudi, da bi šel prej spat.

Včeraj pa sem šla z njim na zelo dolg sprehod po celi naši vasi, sem bila kaki 2 uri zunaj, in še bi spal. če ga ne bi vzela iz vozička, ampak je bilo pa tako lepo, danes pa je grooozno. Dežže cel dan. Zjutraj ko se vstala je bilo sonce, pa sem dala prat rjuhe, še ni opralo, ko je začelo deževat. user posted image user posted image user posted image
Zdaj pa imam v sprejemnici ogromno sušilo s čist mokimi rjuhami. Sem prav jezna in včasih si tako želim, da bi imela sušilca.

Ali vi dajete vašim user posted image   čajčka ali ne? iz česa pa? (Še polno dojim)

Pozdravljam pa še dve novi mamici: Janjo E in Bubiko. user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 732
5.4.2006 18:06:01   
Anonimen
Bobikauser posted image imajo mrzle rokice, ker se skozi rokice hladijo. Mrzle rokice in kolcanje pri dojenčkih nimata nič skupnega. Moji se stalno kolca (se ji je že v trebuhu) pa sem en dan popenila, ker so mi tašča, tast...težili, da jo sigurno zebe, ker ima mrzle rokice in da se ji posledično zato kolca. Sem se temeljito pozanimala o tem. Kolcanje in mrzle roke nimajo nobene povezave.

Hana, hvala za nasvet. Ko bom šla naslednjič v Kranj bom zavila še v Mullerja po plenice.

Lonja, kaj pa imate pri vas, velikana? 74? A ni 68 tam nekje do 6 meseca?...user posted image user posted image Klara ima št. 62, včasih celo kako manjšo 68.
Cunjice pa jz že od začetka perem skupaj, le da na začetku nisem nič mehčalca dodajala, ker imamo itak sušilca pa so cunjice po sušenju mehke. Zdaj pa dodam malo mehčalca samo zato, da lepše dišijo.

alenkica, mislim, da je siten zato, ker je preveč utrujen, da bi zaspal. Sam pa se ne zna uspavati, zato je siten. Ti ga kar vsak večer daj ob isti uri v posteljo. Nič zato, če bo jokal, ti ga samo nežno božaj in mu tiho šepetaj ali s tihim glasom v počasnem ritmu poj pesmice. Moja Klara "obožuje" zvezdico zaspanko od Tomy-a (igra zelo nežne melodije in na strop odseva vrteče figurice) Mogoče bo tudi pri vaas pomagala... Otroka je dobro navaditi na nek večerni ritual pred spanjem. Sem prepričana, da bo z malo vztrajnosti tudi vam uspelo.

Jz sem včeraj imela Klaro zunaj cel dan v vozičku. Je spala kot polh. Sem si mleko kar načrpala in jo zunaj nahranila po flaški. Danes pa ta user posted image dež. Sem jo kar na balkon postavila za eno uro.

Jz Klaro tudi dojim (spet), občasno ji dam kakšen dodatek, vendar ji kljub temu zelo redko dam za piti, saj ne mara ne vode in ne čaja (bebe čaj od 1001 cvet). SEm pa vprašala zdravnico kako je s tem pa je rekla, da če jo dojim ne rabi posebej piti vodo oz. čaj, (dojenčki, ki pa so rojeni v poletnih mesecih pa), če pa bi bili na umetnem pa je treba obvezno dodati tekočino.

(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 733
5.4.2006 18:06:22   
Nyah*
Pozdravcek se z moje strani!

Imate pa kar nekaj debat odprtih, bi vam kar po vrsti morala odgovarjatiuser posted image  po tockah.

V glavnem, najprej dobrodoslica novo pridruzenim mamicamuser posted image user posted image user posted image , pri januarkah je vedno pestrouser posted image .

Mi smo ok, kak dan bolj, kakega pa manj sitni. Spimo v glavnem celo noc, z redkimi izjemami. Mi imamo malo temenc, a jo pol ure pred kopanjem zmasiram z mandljevim oljem, potem pa jo umijem in dobro z brisaco obrisem. Pa je ze boljeuser posted image .

Mi ze od zacetka uporabljamo sampon Bubchen pa mleko tudi od te firme za po kopanju, pa puder in kremo, v glavnem vse od njih, pa je ful fajn, prijeten vonj, patronazna je bla navdusena nad izbiro. Perem se vedno loceno, mogoce dam pri belem kako najino brisaco zraven, uporabljam poseben prasek in mehcalec. Bom pa to pocela se kak mesec vsaj.

Cajcka dajem jaz Bebe s komarckom, je malo proti krcem, pa se rada ga pije. jaz mislim, da je prav da user posted image  dobi kaj za pit, sploh sedaj, ko bo vedno topleje, ceprav se doji in naj ne bi rabil.

Punce, a boste ve svoje user posted image  ze zacele mazat po obrazku s jkremami z zascitnim faktorjem? Meni se zdi vcasih sonce ze kar mocno, plenice pa ne pusti dati cez obraz, takoj joka.

Nic, grem, uzivajte!

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 734
5.4.2006 19:15:12   
ajdaN
Dan!

*Hana* fajn da lepo napredujete. Mene je že zdej strah kaj bo po cepljenjuuser posted image . Upam da ne bo hujšega.

Pikica roloje prodajajo tudi v BC in v Pikapolonici. V BC ne vem točno od katere firme je, mislim da Safety 1st, v Pikapolonci imajo pa od Brevija. Samo zato se ti ne splača v Avstrijo. Ga morm pa še kupt pa sprobat. Zdej imamo tistega fiksnega pa ni nč fajn!

JanjaE hvala za ponudbo cucljev, ampak sem jih že pred dobrim mesecem nabavila na zalogo za vse flaške. Tako da jih morm samo še zamenjat. Pa do zdaj je čist lepo pil po enkici, samo zadnjih par dni se mu nekak ne da. Pri meni hitrejš teče, ko enkrat fest potegne, samo kaj ko zvečer ni ni. Tako da dans zvečer probamo z dvema, pa bomo vidl kako bo.

Alenkica odvisno kakšne cunje so ti všeč. Jaz ga npr. ne bi nikol dala v tiste načičkane smokinge in metuljčke in kaj podobnega. Ker mi preprosto ni všeč. Pri nas bo v čisto navadnih hlačah in majčki. Bom izbrala kaj lepega in nobega, ampak pretiravala pa ne bom. Cunje bojo take, da jih bo lahko še naprej ponosil.

Drugače pa jaz tudi mislim, da je tvoj mali siten zato, ker je preveč utrujen. Sploh se mi zdi ob 11 čisto prepozno da tak mali zaspi. Ti ga kar probej že okrog osmih začet dajat v posteljo in ga ne dvigaj. Če bo jokal, pa veš da ni lačen pa pokakan, pa da res nima krčev, ga kar v posteljici božaj, pa se pogovarjaj z njim (bolj potiho), pa kej mu zapoj... Po mojem bi po kakšnem tednu moral zakapirat.  Ampak če si res sigurna da mu nič ne manjka.

Caffee pri nas smo tisti, ki nosimo cunje 74. Pa ne bi rekla da imamo velikana. Res mu ponavadi dajo enih 5-6 mesecev, ampak men se zdi lih ta praviuser posted image . Ga vsaj brez problema dvignem. Sej nosimo tud 68, ampak bomo ponosili tisto kar imamo potem pa direkt naprej. Za poletje mu kupujem 80, pa mislim da ne bo nič prevelika. Prej premala tam konec avgusta.

Nyah jaz ga že cca. 1 teden na sprehodu mažem s kremo. Sem vzela eno v lekarni. Ga moram, ker še nimamo senčnika in mu sonček dostikrat sije direktno v obraz. In če pogledam svoje roke, ki imajo na zapestju konkretno črto - do tam kjer pride jakna so bele, naprej pa ful rjave, potem lahko veš, da taki nežni koži sonce sigurno ne koristi. Sploh pa ne v obrazek. Ti jo kar fajn namaž preden gresta ven. Jaz sem kar faktor 40 vzela - sej mogoče pretiravam, ampak zihr je zihr.

Čaj mu pa občasno probam dat pa ni kej preveč navdušen. Razen če je res fejst žejen. Tako da ga ne matramouser posted image . Čeprav po mojem tisto o dojenih, ki ne rabijo tekočine in nedojenih, ki jo nujno rabijo ne drži. Bi prej rekla da je čisto odvisno od otroka.

No tako, grem izkoristit dokler je mali še pri tašči v varstvu. Tako ali tako bo vsak čas privekal nazajuser posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 735
6.4.2006 8:10:25   
AlenkaIST
Jutro. Bi tolk rada povedala, pa ne vem če se bom še vsega spomnila.

... Puri je še vedno med nami, sam mislim, da ima revca mal velik dela. Tudi še z drugim dvema...

... Oblačimo se tudi še po 2 dolga rokava, pa hlačke z naramnicami, spodaj štumfki. Za ven jo ne dajem nič več v pajaca, ker je revici bilo preveč. Ima 3 do 4 dolge rokave (zadnji je jopica). Odvisno od vremena.

... Dojimo se 1x na noč. Zdaj je končno preseljena v drugo sobo in upam, da ne bo prevelik šok. Na srečo je vsaj posteljica ostala ista. Me je prvo noč ful skrbelo, da je ne bi slišala, ko se bo zbudila. Pa je tako na glas zajamrala, da sem kar v luft skočila (kaj vem koliko časa je bila že zbujena).

... To je pa ful neumno, da se plavanje začne konec marca, pol pa do oktobra nič. A ni tako, da greš na plavanje z dopolnjenim 4 mesecem? In kaj narediš če je tvoj otrok star 2 ali 3m? Pač ostaneš doma in se obrišeš pod nosom. Fino.

Grem še malenkosti pospravit po sobi. Lepo se imejte na sicer nič lep dan.
Pa čimprej 
user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 736
6.4.2006 15:25:21   
LE&TA
Kje ste januarčice?? Zunaj je prava zima, spet!!user posted image  Naša Tinkara pa tečkana, ven ne moremo, spi se ji pa ne zaspi, nikakor je ne morem uspavat, prej bi sama zaspala zraven nje! podnevi mi zaspi samo na sprehodu v vozičku, doma pa sploh ne, samo malo podrema za kakih 15 min. Bi ful rada da mi mal zaspi.
Kako pa ve uspavate vaše user posted image ?

Danes ponoči smo se futrale ob 4.20 prvič in je pol spala do 8h. Tko da sva se tud midva fajn naspala. Sam se je ob 4h po futranju fejst pokakala tko da smo se mogle previt, ampak mi je na srečo hitro nazaj zaspala! Kolkrat na dan se vam pokakajo, Tinkari to rata tud 4x če je treba al pa vsaj 2x!!

Mi dobimo prvo pikico 18. ta mesec, upam da ne bo preveč solz!

Gremo mi spet papat, javte se kej!

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 737
6.4.2006 15:45:54   
Anonimen
Evo, ene januarčice.

Tudi naša Klavdija je prava tečka. Tudi njej se spi, pa noče zaspati. Je tudi mi ne moremo uspavati.

Včeraj je bila taka tečka, da je zvečer po kopanju komaj še pojedla kaj. Je med samim hranjenjem najmanj 5x zaspala. Tako je bila v postelji že nekaj minut čez osem (ponavadi zaspi šele okrog pol desetih ali desetih). Sem bila prepričana, da bo treba okrog enih vstat. Pa je mala gospodična kar lepo potegnila do štirih zjutraj.

Danes pa spet tečka. Bomo videli kaj bo zvečer. Upamo, da bo spet prespala noč.

Gremo pa jutri spet k zdravniku pokazat našo rito. Trenutno je stanje kar v redu. Vendar tisti hip ko se ene dvakrat pokaka, je rita spet rdeča. Kar se pa kakanja tiče. Do predkratkim je bila vsaka plenica pokakana, sedaj se pokaka mogoče samo enkrat v dnevu (ampak je takrat za cel dan). No, danes se še ni. Še čakam, kdaj bo začelo ropotati po plenici.

So pa našo gospodično spet začele boleti ali pa srbeti dlesni. Spet se slini in rokice daje v usta. Dudo pa meče po ustih sem ter tja, ko si revica ne more drgniti dlesni ob njo. Zaradi tega je sedaj še posebno tečna.

Drugače pa tudi mi dobimo ta mesec prvo pikico in tudi mene je že strah reakcij. Upam, da kaj hujšega ne bo.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 738
6.4.2006 18:43:36   
golob
žIVJO!!!!
Pa še jaz..spet po dolgem času...
Me mali kar fino zaposli pa še okrog hiše je bilo kar nekaj že za postoriti..
Moj mali je danes spal 11uruser posted image user posted image user posted image user posted image Kar nisem dojela...Sem se zbudla že ob 6h s polnimi dojkami in sem ga še 2 uri čakala..Drgač ma danes malce zmešan ritem zarad vremenauser posted image user posted image user posted image user posted image
Ampak druge dni, ko greva ven mi spi v vozeku vsaj še 4 ure, prej pa se je takoj zbdil, ko sem ga vzela ven.Tako, da ga zdaj pustim pri miru...
Tudi naš je zvečer revček, ker ne more zapančkat, ker je preveč utrujen..Tako vsak dan začnemo ob 19h, ko malo pojoka-gre spat za pol urce...potem je, potem prvijanje,umivanje..potem joka, pa je, pa pojemo, plešemo....cca.do 10h.Med 10 in 11 pa končno zaspi, kljub vsemu...pač je tak revček in ima zvečer res težave,da zaspi.Ampak sem zelo zadovoljna saj mi je prvi mesec in pol zaspal šele ob pol 1h.Tako, da gre počasi na bolje...
Kadar pa ekstremno joka ati prime harmoniko in igra jaz pa plešem z njim in pojem in tako je včer zaspal že ob 21.20user posted image user posted image user posted image user posted image .Kar nisem dojela!!!!
Tudi klavir mu večkrat igram in mali res uživa...Tako, da vsem ,ki imate težave predlagam, da jim pojete, plešete, igrate katerikoli inštrument, če le znate..Našega to totalno umiri.....Hvala bogu vsaj nekaj...
No zdaj grem pa še malce delat
lp vsem
aja!!!Ravno sem v fazi nakupovanja vozička,kaj mi predlagate:ranbljen/nov, 3/4-kolesnik, če tri ali so nujna vrtljiva kolesa

Ps.:sem zasledila debato o plavanju, a se res šele oktobra začne nov tečaj? A povsod a le v LJ?Kaj pa Kranj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 739
6.4.2006 20:45:20   
XXYY
Lep dober večer še od nas!

Tudi mi moram danes pohvaliti našo Laro, ki je spala - rekordnih 13 ur user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . Včeraj je šla spat ob pol 9 zvečer in spala do pol 10 zjutraj. Bog ve do kdaj bi še spala, pa je mami ni pustila več spati. Že tako in tako se nič ne redi, pol mi pa še tako dolgo spi. Zato sem jo tudi morala zbuditi, da malo poje. No, in je spila 170 ml po flaški mojga mleka. Mislim, da se mi zdaj več naje po flaški kot pa na zizi. Ne vem zakaj. Ta mesec bove samo na flaški ble, potem bove pa videle, ali se je kaj bolj zredila kakor ta mesec.

Aja, očitno je zato toliko dolgo spala zaradi včerajšnje inekcije. Vročine hvala bogu ni imela.

Ta inekcija res deluje za spanje. Že včeraj popoldne mi je postavila rekord (rekord v panju popoldne), ko je spala celo 1 uro in 45 minut. Prav čudila sem se kaj je z njo. Nikoli mi ne spi popoldne toliko, samo pol ure in fertik. Tako se je zgodba ponovila danes, ko je spala samo pol ure. No, saj bo.

Drugače uživave. Najbolj uživa ko ji dam CD od Nuše Derenda. Ko njo zasliši se začne prav naglas smejat. Prav zanimivo. In ko ona zaspi, mora peti prav Nuša. Nušo sem jaz poslušala v nosečnosti, k te prav pomirja. In to je naši Lari ostalo v spominu, da ji je tako všeč.

Ok. dovolj nakladanja. Se se še slišimo.

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 740
6.4.2006 21:32:54   
LE&TA
Zdej pa po eni strani že komej čakam cepljenje, bomo vidli če velja to glede spanja tudi pri nas!!user posted image

Jst pa dam Tinkaro spat okoli 23h, po 22h še enkrat papa, pol pa jo uspavam, včasih mi pa tud prej zaspi.

Nočkouser posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 741
6.4.2006 21:42:24   
Anonimen
Jutri greva tudi midve na cepljenje. Res upam, da bo nam tudi na spanje udarilo user posted image user posted image . S popoldanskim spanjem ni težav, v vozičku spi tudi po več ur skupaj. Ponoči pa zbujanje na 2-3 ureuser posted image .

Prejle pa se je zgodil en čudež; ob 20 sem jo skopala, nato je pojedla 130ml in zaspala, ob 21 pa se je zbudila lačna kot volk in pojedla še 90 ml. 220 ml  skupaj! Meni ni nič jasno.user posted image To ji pa ni podobno user posted image Klara, ki poje reeeeees MAXImalno 130 ml, običajno pa med 70-100 ml?!user posted image Sej kar ne morem verjet....

A se vaši že kaj dvigujejo? Klara bi se rada non stop pokonci nosila (ampak je pomojem še prezgodaj za to ane?user posted image ),  protestira pa, če jo dam pasti kravice.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 742
6.4.2006 23:01:30   
Anonimen
Lep pozdrav vsem januarčicam.

Mi pa smo nočno spanje podaljšali za pol ure. Tako da gre sedaj spat ob 21.00 uri in spi do 6.30.user posted image user posted image Kar veliko spi, ampak, ko se jaz spravim nekaj delat, takrat noče spat, še kosila ne morem dokončat. Če pa grem od doma, pa pri babici ves čas spi. !!!!!!!!
Poje že min.150 ml in max. 210 ml. Čaja ali vode sploh ne mara. Zelo rada je sitna okroh 13. ure in 18. ure. Blazno pa je navdušena na nove ljudi. Vsem se tako smeje. Začela pa se je zelo glasno smejati in prijemati igrače.user posted image
Danes sem ji kupila most Ocean Wonders, kok je tovkla po igračah in jih prijemala, zraven pa tako cvilila in se smejala, kok je bla posrečena.
Zelo rada je naga, rada rine roke v usta, včeraj zvečer je rinla kar obe skupaj, zraven pa se je tako kregala, ker ni mogla obe hkrati zriniti v usta.
Ležati sploh noče več, samo pokonci bi bila, pa kok se že sama dvigne.user posted image Kravce pa tudi rada pase.
Danes zjutraj se je gledala v ogledalo in je hotla na vsak način prijeti svojo roko.

Nočko!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 743
7.4.2006 8:25:31   
AlenkaIST
Jutro. Pa smo spet spali kot se šika. Od 21 do 7 zjutraj. Samo sem 2x ponoči vstala in šla pogledat kaj se dogaja, ker ne slišim vsak zvok kot sem ga prej ko je bila pri nama v sobi. Pa da ne govorim o tem kako so me joške bolele user posted image . Sem jo hotla že kar zbudit pa sem se le zadržala.

Jaz našo, kadar noče zaspat, dam kar v voziček in jo mal po hiši peljem. Zaspi ko top. Očitno se ga je navadila user posted image

Čakamo pa tudi mi na prvo špikico, ki bo 18ega. Ravno en dan pred mojim roj. dnevom.

Grem še mal pojest predno bo alarm...........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 744
7.4.2006 8:51:45   
Nyah*
Jutroooo!

Tudi mi smo spali od 22h do 7h, se je ful prileglo. Jaz sem le vstajala dvakrat gledat, kaj ji je, ker je tako hropla, revica uboga, zgleda, da je malo prehlajena. A je kar spala in spala.

Punce, kaj lahko storim, da bo lazje dihala? Drugih znakov bolezni nima, le vcasih malo zakaslja (mogoce dvakrat trikrat na dan) poa nosek ima zamasen, mucke van spravim, pa se vedno tezko diha. A je dovolj fizioloska?

Kaksni so znaki za bronhitis? Malo me skrbi, ker bo vikend, da ne bo kaj narobe, pa ne bo zdravnikauser posted image .

Nic, grem tut jaz malo pojest, zdaj ko je se pridna.

Uzivajte, danes bo socek, le hladno je ful!

Neposredna povezava do sporočila: 745
7.4.2006 9:21:20   
AlenkaIST
Fiziološka pa čimvečkrat naj kihne da ji lohk mucike ven pobiraš. Probaj še stanovanje oz. sobo navlažit. imvečkrat odpri okno, na radiator daj mokro cunjo. Nekatere so pisale, da so delale parne kopeli. V kopalnici so naredile 'savno' in otroka izpostavljale 5-10 min.

Mogoče kaj pomaga. Ven jo pa lahko vseeno mal pelješ, sam ne za tako dolgo kot prej.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 746
7.4.2006 9:25:05   
XXYY
Dobro jutro vsem!

Mi smo imeli zopet zelo lepo noč. Moram Laro zelo POHVALITI. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . Včeraj zvečer je zaspala okrog 20ih in je spala do 8 zjutraj. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . Pa je spila 210 ml mojga mlekca in zdaj še naprej spančka. Bog ve do kdaj bo zdaj spala.

AlenkaIST: kam ga greve potem žurat. Opažam, da imaš rojstni dan isto kot jaz. Se morve zment, kam bove šle lumpat user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . "Dece" pa kar doma pustive in naj mirkajo naše sončke user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . No, malo heca mora biti, a ne.

Nyah:  bronhitis se sliši tako, da v pljučih začne piskat oz. dihanje je zelo oteženo. Kot da bi full full zajemala zraka. To pomeni, da težko diha in se ne more izkašljati. Probaj ji zvišat ležišče ko spi oz. da bo imela glavo bolj dvignjeno od trupla. Tako ti bo lažje dihala. Pa če ima zamešen nosek, ji daj full, full veliko fiziološke notri. Magar ji lahko daš 1000x na dan, sam mora pa veliko piti potem. Jaz sem zdaj naredila tako, ko je bila zopet malo prehlajena: ko sem ugotovila, da ima zabasan nosek, sem ji dala fiziološko v nos, malo počakala, da je šlo v grlo. Potem sem pa s pumpico zbrizgala ven. Ker če zbrizgaš nosek z aspiratorčkom ji moraš dati v nos full velik fiziološke raztopine, da gre lažje ven. To so mi svetovali v bolnici, ko sve bile zaradi viroze bronhitisa, ki se je širil po celi Sloveniji, user posted image  .Probaj. Upam, da bo vse vredu z Najo. Samo svetujem ti, da bodi zelo pozorna na njeno dihanje . Če v 1 munuti zadiha približno 30 - 35x je vredu, če je pa več kot 35x pa se pejta rajši pokazat k zdravniku - to pomeni, da slabo diha in da ji primanjkuje kisika. To dihanje velja, ko spi, ko je mirna. To so meni svetovali, da naj jo opazujem, ko sve šle domov iz bolnice.
Pa veliko zdravja želimo Naji.

Nč, se se še slišimo.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 747
7.4.2006 10:41:24   
LE&TA
Tudi mi dobro spimo ponoči, sicer ne tko dolgo , ma za nas super, od 23h do 5h, pa naprej do 8h. Tinkara se tudi ful dviguje, kravce pa ne pase rada, jo dam bolj poredko pa zraven stoka in jamra!user posted image  Najbolj se zamoti v igralnici (blazina z mostom in igračami ki visijo dol), tam mal podrema, mal se pogovarja z igračami, na začetku se jih je tudi dotikala, zdej ji pa počasi ni več zanimivo, pa sam gleda! Prej sm v miru pomila kopalnico, dala sušit cunje..., ona pa je spala. Pa ziher je tam ker nikamor ne more, NE ŠE!!user posted image  Ful se slini in si tlači roke v usta.
Dans pa spet mal na zrak!user posted image

zdej pa dobim 2 user posted image  na obisk, še malo pa bojo srečke!!user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 748
7.4.2006 10:52:00   
AlenkaIST
Glede kravic...........
Naša tud ni marala pasti kravic. Pa sem probala tako da sem jo dala na blazino ležat. Ji je bilo ful bolj fajn, ker je bila malo dvignjena. Zdaj sloh ni več problema. Razen če je že preveč zaspana ali lačna. No, takrat pa jim tako ali tako nič ne paše........

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 749
7.4.2006 11:07:13   
XXYY
Ahoj, zopet mi!

Alenka a si dobila sporočilo?

Tudi naša Lara se full hoče dvigovati. No potem, jo malo dam na moj prsni koš, da je s hrbtom naslonjena nanj in gleda okrog. Vem da ni to še vredu. Ampak, majčkeno pa lahko. Saj jo držimo ravno na svoj prsni koš.

Glavco drži pokonci že od 1 mesca in pol. Kravic mi je pa zdaj začela lepo pasti. Prej pa dretje, sam da sem jo postavila na trebuščka. Zdaj pa vsaj minuto zdrži na trebuščku. No, počasi bo že dlje časa bila rada na trebuščku.

No, sedaj pa res grem. Papa.

Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?