Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
naredi takole: naredi kvasec; zmešaj pol kvasa z žlico moke in žličko sladkorja in malo toplega mleka- v tem je point. Počakaj da vzhaja. potem domešaj k kvascu moko, žličko soli in malo olja zmešanega z mlekom (spet toplim, lahko tudi z vodo). Dobro umesi, če testo ni voljno, dodajaj še malo mleka ali olja ali moke (vse po občutku). Potem pekač namaži z oljem, testo raztegni (potem ko vzhaja), namaži s konzervo pelatov (prej jih zmiksaš z malo soli in baziliko ali origanom) in potem dodajaj ostale dodatke po želji. Peci nekje 20-25 minut pri 180 stopinjah. Dober tek!
< Sporočilo je popravil artista7 -- 25.1.2006 17:08:43 >
Moj recept za testo je malo nižje doli pod testo za pico. Rata vedno! Men se še ni zgodilo, da kvas nebi dvignilo, pa pečem kruh vsak teden dva hlebca, pa pico velikokrat.
kvas zbudiš po naslednjem postopku:
Zmešaš en štamprle vode in en štamprle mleka, dodaš žličko sladkorja ali še bolje medu. Zmes mora biti topla, ampak ne vroča. Tu notri raztopiš kvas, pol pa samo po vrhu potreseš malo moke. pet do deset minut, pa mora biti navrhu šalce.
Pico pa peci raje na 250 stopinjah deset minut, se bolje speče!!!
0,33 dl mleka 0,33 dl olja 1,33 dl mlačne vode 0,33 kg moke 10g soli mala žlička medu 25 g svežega kvasa (en zavitek od žita)
V šalci za čaj zmešaš mleko 0,33 dl vode in žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce (temu se po kalbotovo reče zbuditi kvas).
Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas, olje in preostalo vodo. Zgneteš testo, in daš hajat za pol do ene ure na toplo.
Še en trik, pica se peče na maksimalni temperaturi pečice 10-15 min. Pomembno je, da je pečica nakurjena na maksimum 250, nekatere (moja) gredo pa celo na 275 stopinj.
Samo da vam povem, da tako dobre pice, delane po KALBOVEM receptu, še svoj živ dan nisem jedla. Samo toliko, ko boste spet v dilemi, kako narediti testo.
Za brzino in brez vzhajanja je pa tale: 2 šalčki moke tip 500 (drugač ni dobro) 1 šalčka piva (bolje manj kot več) - lahko tudi vode 2 žlički olivnega olja 1/2 pecilnega praška
Zmešaš, razvaljaš nadevaš in že pečeš.
Albina a si že probala?
_____________________________
Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud) ----------------------------- Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120
No jaz pa imam recept za testo iz neke znane picerije tu pri nas. in sicer: SESTAVINE -60 dag moke -2 jajci -1dl mleka -1 žlička sladkorja -sol -1 dl olja -2 dl piva -1 kocka kvasa +++moko,mleko,sladkor---to vzameš od zgoraj)daš vzhajati
Ko je testo narejeno ga 2x vzhajamo po pol ure,
_____________________________
6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!! 23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!