Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 8:54:30
|
|
|
|
matahari
|
Draga moja, samo stran od njega..vsi nasveti, ki so ti jih napisale naše sotrpinke + moj..samo stran..naj se ti ne smili, ker taki ljudje potegnejo v brezno za sabo vso okolico...dalj boš odlošala težje bo...imej rada samo sebe in si v življenju ne dovoli takšnih stvari... Drži se...
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 13:33:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Nisem brala odgovorov, zato ne vem, kaj so ti odgovarjali, verjamem pa, da so ti že drugi kaj takega napisali... Nikar ne hodi nazaj, ker na tak način se sigurno ne bo spremenil. Ne oziraj se na to, da on trpi, ker velik del tega "trpljenja" je samo manipuliranje in čustveno izsiljevanje z njegove strani - očitno ve, da si občutljiva na to. Če ti odgovorim na naslovno vprapšanje - ja, je možno, da se ljudje spremenijo, zares spremenijo, samo je to izjemno redko in v takih okoliščinah kot sta vidva, se ne bo spremenil kar tako. To je dolgotrajen proces, kateremu sigurno ne bo v spodbudo, da bi ga ti takole vzela nazaj. Do tebe se ne bo spremenil, mogoče bo imela kaka druga to srečo, ti pa bejži stran kolikor te noge nesejo in začni na novo.
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 13:53:31
|
|
|
|
trojči
|
Jaz sem za to, da se tu vpraša za naša mnenja, ki so v pomoč pri odločitvah. Narobe pa je, če ti nekdo nekaj svetuje, ne pozna vseh okoliščin, nima dovolj znanja in izkušenj, iz tega lahko nastane cel šmorn. Resnica je torej v sredini, dobro je vprašati, ne slabo, ne jemati nasvetov zdravo za gotovo, pri končni odločitvi je kljub temu treba upoštevati nova znanja, ki jih iz odgovorov dobimo. Psu lahko z ustreznimi prijemi spremeniš značaj, iz ostrega lahko narediš milega in obratno. Spremeni se človek lahko, a rabi kvalitetnega dreserja.
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 14:02:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: trojči Narobe pa je, če ti nekdo nekaj svetuje, ne pozna vseh okoliščin, Sej, nihce od nas ne pozna dovolj okoliscin.. le teh nekaj vrstic.. in to je absolutno premalo...
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 14:15:05
|
|
|
|
trojči
|
Ženske napišejo nekaj vrstic, iz katerih lahko sklepamo, da je tako in nič drugače. Če ženska torej napiše, moj je pijanec in nasilnež, bila sva že na zakonskem svetovanju, ne ljubim ga, on mene psihično izsiljuje s samomorom, ipd., ji lahko mirne duše rečem, stran, ne čakaj na maj. Če ni napisala vsega, če obstajajo kakšne posebne okoliščine, jih bo pri svoji odločitvi pač vključila v svoje simulacije. Pri tem pa mora imeti toliko sposobnosti, znanja in izkušenj, da sama izbere končno rešitev problema. Znanje, pravila, tuje izkušnje in napake, to mora znati pobrati s foruma. Mogoče bi moralo v vsakem postu pisati: uporaba na lastno odgovornost.
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 14:39:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ljudje probleme ne pisejo na forum, da bi izvedeli kaj storiti, ker vedno vsak potem stori kot sije ze prej zamislil.. ampak samo da opozorijo nase.. ali pa poiscejo kaksno opravicilo zase..
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 16:35:22
|
|
|
|
Gina
|
Ma ja, tjazy, saj v principu imaš čisto prav, vendar v tem konkretnem primeru vidim jaz dve možnosti. Ali išče tiste odgovore, ki pravijo, da se bo spremenil, ker jo kljuva občutek, da mogoče bo pa res boljše in se trenutno spominja lepih strani veze in je že pozabila kako jo je prizadel, ali pa ravno obratne. Prve iošče, če se je odločila, da bo še z njim, druge pa išče, če si želi stran, pa je v sebi trenutno našla kanček neodločnosti, ki jo bega in vleče nazaj, čeprav si tega v duši ne želi. V tem primeru bi ji odgovori naj gre stran sigurno pomagali pri vztrajanju tudi v teh časih, ko je samo 95% v sebe in svojo odločitev. Kaj pa vem, mogoče pa ni tako.
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 19.1.2006 17:06:24
|
|
|
|
mikena77
|
ne vem .. jaz osebno ne bi šla nazaj k takemu .. to je že preveč kar je storil .. ne glej nanj, če mu je hudo .. raje se vprašaj, kolikokrat je bilo pa tebi hudo .. ko si ga čakala, se sprašavala kako bo naslednji dan .. on bi moral razmišljati že prej , vse kar je storil .. preveč, no .. v vistvu ti tule le lahko damo nasvete in misli, kako bi me storile.. odločitev je pa seveda tvoja.. upam na srečen razplet !! SREČNO !!!
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 22.1.2006 23:04:32
|
|
|
|
babylove
|
Moja izkušnja: JA, LAHKO (če hoče). Preverjeno, in traja.
|
|
|
|
RE: Se ljudje lahko res spremenimo? 22.1.2006 23:26:40
|
|
|
|
Marogica
|
Ljudje se VEDNO spreminjamo, vendar ne moremo spremeniti svojega bistva, osnove, karakterja- imenuj to kakorkoli hočeš. Se pa da človeka "napeljat" v določeno smer, če želi, če pusti in če to rabi. Jaz ne bi šla nazaj, ker se je to očitno dogajalo že pogosto(pijanost in veleumna blebetanja-ne marama "vsevednežev"), za nasilje ne vem, kolikokrat, vem pa, da bo s časoma več in ne manj. Vendr kljub temu pretehtaj možnosti in okoliščine v katerih živiš, dobro premisli, kaj je zate in tvojo bodočnost najbolje. Več ti težko povem, ker je opis tvojih okoliščin premalo natančen(ne vem, če imaš otroke...), tako, da ti težko rečem, kaj je v tvojem primeru najbolje.
|
IME ZA PUNČKOnika23NEJA (
52%)
ANEJA (
14%)
NAJA (
27%)
ANAJA (
8%)
Število vseh glasov: 353Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!