|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Se ljudje lahko res spremenimo?
17.1.2006 14:54:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

STRAAAAAANNNNN!!!!!!!

Tudi ce partner kadi... obvezno STRAAAANNNNN!!!!!

user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
17.1.2006 15:29:40   
Mariposa
Jaz sem bila pri dvajsetih v vezi z nekom, ki je nad mano zganjal psihično nasilje. Ker mi je nekega dne počil živec, sem vezo prekinila, ker sem slutila, da je naslednji korak, da "jih bom fasala". Sledila so moledovanja, da se bo spremnil, nato celo grožnje, da če se ne vrnem, da mi bo žal,...prišlo je tako daleč, da sem iskala pomoč pri policiji, nato spet moledovanja, prišlo je celo do tega, da mi je lagal, da je zbolel za rakom, da naj mu pomagam, vendar mi na kraj pameti ni prišlo, da bi se vrnila. Zadnjič sem izvedela, da ima novo partnerko, do katere je bil sprava ves meden, nato pa se je začelo isto kot pri meni, samo da ona ni odšla pravi čas in jo je porinil po stopnicah,...kar hočem povedat je, da če je oseba tak tip, se ne bo NIKOLI spremenila.

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.1.2006 15:45:33   
Anonimen
Jaz ti pa samo to povem, da sem do mojega 10 leta živela z mamo alkoholičarko. ( danes je ozdravljena alkoholičarka in zelo sem ponosna nanjo)Še danes se kdaj pa kdaj spomnim tistega obdobja in se preprosto zjočem, ker še danes bolijo dejanja in besede. Bila sem samo nemočen otrok.Tega ne želim nobenemu na svetu. In verjemi mi še najmanj pa tvojim otrokom.

Ne izgubljaj svojega dragocenega časa, ne izgubljaj svoje energije, svoje svobode, samozavesti, samospoštovanja , vem da je neskončno težko, ampak verjemi mi nekje te čaka človek, ki te bo imel res rad, ki te bo cenil, spoštoval, ne pa fizično obračunaval s teboj.

Zato pojdi čim dlje, izklopi telefon in živi, dihaj..........

(odgovor članu Mariposa)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
17.1.2006 16:23:59   
Anonimen
Pri men je bilo podobno. Moj fant si ni znal v gostilni na zacetku najine veze narocit drugega kot pivo. In ko sva sla na pijaco, je vedno torej padel veliki pir al pa dva. Sploh si ni znal naročiti soka. Brez pretiravanja, ampak res ne. No pa sem mu po enem mesecu rekla, da se mi zdi brezveze, da sej ne vem al je trezen al pijan ko je z mano, al se mu pa lih tok vrti, da mu je fajn. Pa je model sam poštekal, da je že na robu pijancka,oz. je že bil in se je skuliral. 1 leto ni nič pil alkohola, tud kapljice ne, zdaj pa vsake toliko časa spije kako pivo in je nasel svojo mero. user posted image user posted image  Zdaj je ta fant moj mož. In ni mi žal. Spremenil se je, ampak zato ker je on sam tko hotel. Jaz sem bila mogoče samo povod, da je začel razmišljati v tej smeri. Konec koncev pa je odločitev bila njegova.

Tako kot pri tvojemu. On se mora odločiti. Dokler se ne bo, bo isti, pa če ti bo obljubil 1001 stvar. Naj se zaveda kaj izgublja oz. je izgubil, mogoče ga bo to pripeljalo do tega, da bo pogledal sam v sebe, kaj dela narobe.

Jaz mislim da se ljudje spreminjajo. Je pa res, da moj fant ni bil v trenutkih pijanosti nikoli nasilen, nesramen ali česa podobnega, bil je samo pijan. V trenutko ko bi postal nasilen bi tudi sama odšla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
17.1.2006 16:35:24   
karmy
pravilno si naredila, in se ne vračaj... čez noč se nihče ne spremeni...še posebno ko gre za alkohol...in za tako obnašanje, ki ga ma tvoj (upam da) bivši fant...

videla sem kaj naredi alkohol družini...ne vračaj se....ni vreden...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.1.2006 16:37:59   
paris
Teci stran kolikor te noge nesejo!!!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
17.1.2006 18:51:33   
tehnofil
Ne. Se ne spremenijo.

....če pa se:

Potem naj se prvo spremenijo, hodijo na zmenek in sploh tako kot bi želela in šele nato čeeeeez čas lahko upaš da morda...
---------------------------
PRVO ZAUPANJE JE PODARJENO - DRUGO ZAUPANJE SI JE POTREBNO ZASLUŽITI

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
17.1.2006 22:55:55   
Anonimen
Če si šla (in to prvič), je popolnoma možno, da je šele zdaj resnično dojel, da si sposobna oditi. Prej tega verjetno ni dojel.
Je pa težko, da se tak človek spremeni.

Zase lahko rečem, da bi mu dala še eno šanso. Da dokaže svoje besede. Če bi mu bilo več do mene, potem bi se spremenil. Če mu ne bi bilo, potem pa definitivno adijo.

Človeku dati drugo možnost - je človeško.
Človeku dati tretjo možnost - potem si pa trapast-a...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
17.1.2006 23:15:50   
artista7
Malo bom ironizirala.. ja če je pa dobra oseba drgač, pa pusti še, da naj tolče po tebi, saj je drgač dober, četudi tebe boli.

Zdaj kaj več jasno?
Tako mlad alkoholik se ne bo spremenil kar mimogrede. Mogoče se bo - nekoč. Ni ti treba tega čakati. Pojdi po svoje in SE SPLOH NE OZIRAJ NAZAJ IN NANJ!

Naj ti uspe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.1.2006 8:28:17   
india
Žal se ne bo nikoli spremenil, morda bo kdaj nehal piti,pod prisilo, a agresivnost bo ostala v njem.

Zdaj si zmogla to, da si ga zapustila! Pred teboj so le še pozitivni časi, uredi si jih tako, da ne boš trpela zaradi nekoga,ki ni tega vreden! Naj se ti ne smili, če trpi! A si se ti kdaj njemu smilila,ko si ga rotila,naj se spremeni, on pa je trmaril in vlekel svoje dalje?
Imej se rada in res bo svet zate drugačen!

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.1.2006 9:02:30   
Annny
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

STRAAAAAANNNNN!!!!!!!

Res je, samo nikar ne hodi nazaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.1.2006 9:31:37   
kepa*
Se strinjam: ODIDI!

Letos pa bo!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.1.2006 10:04:30   
Anonimen
Nisem brala vsega, morda so ti že napisale, človek se spremeni, če mu je postavljen ultimat. Alkoholik se gre zdravit, če mu žena, ljubicauser posted image , v službi, itd. postavijo ultimat (Partljič).

Človek, ki ne more tri mesece brez nečesa, je zasvojen. Človek, ki čuti potrebo, da se vsaj enkrat na mesec napije, je alkoholik.

Osnovno načelo uspešne zveze je po moje ljubezenuser posted image . Če se dva ljubita, lahko premagata alkoholizem. Ugotoviti, če ljubiš ali ne, je težko.

Moj oče je bil alkoholik in seveda ni že na prvem zmenku udaril moje mame. Alkoholizem in nasilje sta procesa, tvoj partner je na najboljši poti, da postane pretepač, naj malo pobrska po sebi, če si je to že pripravljen priznati, zdravijo nobenega, ki 100% ne sodeluje..  Kjer je volja, tam je pot.

Ko je moj po 12 letih začel kazati znake, da bi rad z nasiljem in alkoholom opravil z najinimi problemi, sem se do prvega in zadnjega resnejšega fizičnega obračunavanja imela čas psihično pripraviti na ločitev. Ljubezni že zdavnaj ni bilo več, bila je samo navezanost. Skoncentriraj se torej na besedo ljubezen. Vso srečo!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
18.1.2006 10:12:43   
Anonimen
Ja, ljudje se lahko spremnijo, ampak le, ko resnično spoznajo sami pri sebe, da imajo problem, ki ga morajo rešiti.
Moj dedek je bil alkoholik, trikrat je šel na zdravljenje v 6. letih, vsakič neuspešno, ker je šel tja na željo družine. Sam pri sebi si ni nikoli priznal, da ima problem (ne samo z alkoholom, tudi z dojemanjem sebe in okolice, s svojim odnosom do drugih, psihičnim in tudi fizičnim nasiljem), zato zdravljenje oz. spreminjanje samega sebe ni moglo biti uspešno. Sem se pa naučila dobro lekcijo iz tega: nekomu lahko rečeš, da ima problem in naj ga reši, to narediš enkrat, dvakrat, trikrat. Potem je najbolje iti stran, ker taka oseba nima niti želje, niti volje, da bi pomagala sama sebi in bi si priznala tudi kakšno slabo stran svoje osebnosti. Zakaj bi se igrali žrtev in se stalno podrejali otročjosti in nezrelosti druge osebe, poskušali spreminjati druge, če se sami nočejo? Moraš se imeti radi toliko, da spredvidiš, kdaj ni več možnosti za izboljšanje.

Zelo, zelo dvomim, da je tvoj sedaj kar naenkrat spoznal, kje ima probleme (ker probleme ima on, ne ti). Bolj ko ne se smili samemu sebi, ker ne bo imel več ene osebe, nad katero bi se lahko znašal in jo izkoriščal, zato te skuša pridobiti nazaj. Zato ne mu nasedat. Če že, potem naj se najprej spremeni, ti dokaže, da te je vreden, da te ima resnično rad, ne da si mu samo za okras, potem šele pojdi nazaj (kar se ne more zgoditi v treh dneh, temveč v tednih, mesecih). Prej ne. In ne tudi, če tega ni sposoben dokazat. Kar pa zelo dvomim, da je sposoben.
Sama mu ne bi nikoli oprostila, če bi se name spravil fizično.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
18.1.2006 11:15:08   
mana7
Vsak človek v življenju greši in dela napake.Enim spodrsne tako, drugim drugače.Ampak pomembno pravilo našega življenja je naslednje!Vsak človek na tem svetu si zasluži dve priložnosti.Prva mu je dana skupaj z samim življenjem, drugo pa naj bi mu življenje ustvarilo samo.Torej nikoli ne sodi človeka po večini in domnevi!Vsak v svojem življenju enkrat "porabi" tisto svojo prvo priložnost in zakaj si ne bi zaslužil tudi druge???Ampak pazi, tretja pa več ne obstaja.Zdaj pa ti bom dala primer.Ena znanka je spoznala fanta in bila sta noro srečna.Zgodilo se je, da jo je fant že kmalu, ko sta postala par prevaral.Vsi so ji govorili...ne poslušaj ga..kar je naredil enkrat, bo lahko naredil stokrat.Ampak ona jih ni poslušala.Dala mu je drugo možnost, zdaj sta skupaj že več let, imata družino in ona ima moškega in očetam, ki ga moraš pošteno iskati.Ne morem trditi iz te zgodbe nič, lahko da jo bo še kdaj prevaral...ampak kaj je smisel vsega tega.Ona mu je dala priložnost št.2., on jo je izkoristil maksimalno in če je ne bi dala, ne bi nikoli vedela, ali je to kar ji je obljubil res ali ne!In kaj bi izgubila, če ne bi na nek način tvegala??Čudovito družino in srečo!In zakaj bi se sedaj človek bal, kaj pa če ne misli resno, če samo obljublja!?Ničesar.Ko bo človek zahteval tretjo "šanso", takrat se lahko draga "Anonimna"mirno obrneš proč in si rečeš to je pa zdaj to!Takrat ga lahko mirno pustiš, da gre svojo pot!Takrat boš osvobojena!In razumem, da ti je hudo, ker on trpi.To pa zato, ker mu želiš dati še eno priložnost, saj sama ne veš ali bi zneslo ali ne.Zgubiti ti tukaj nimaš ničesar, torej...

<l.p.>

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
18.1.2006 13:06:22   
Anonimen
Ja se strinjam.. ampak ce te partner prevara, kot to strokovno imenujete, ni nic posebno hudega.. tebi v bistvu ni storil nicesar.. tko da to ni v nobenem primeru problematicno.. ce pa pije in ti potem pijan gnjavi po lastnem stanovanju.. priloznosti pa je imel ze zelo veliko.. pa se se kar napije.. pol pa ne vem..
Tretjo priloznost je ze zdavnaj ponucal..

(odgovor članu mana7)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   [Brisano sporočilo]
18.1.2006 13:11:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mana7)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
18.1.2006 14:39:00   
Anonimen

S tem se pa ne strinjam ,da mora poslusat vecino.. Vecina je obicjano povprecje.. v povprecju pa tezko zivis.. lahko samo umiras..

Tole tukaj je za zabavo,.. ko pa se odlocas za res... moras pa vedno in obvezno poslusati samo SEBE.. in tako kot se odlocis je 100% najbolj prav..

Upam, da kdo zares ne uporablja foruma, za svoje odlocitve, ker to ni najbolj modra poteza. Pravzaprav je zelo neumna.. ena najbolj neumnih..

Meni je konec koncev cist vseeno ali si z njim ali pa ne..  Ti si moras narediti tako, da bo tebi vsec.. Nikoli ne poslusaj drugih.. nikogar..!!!

Obicajno ljudje po teh par vrsticah vejo vec o tebi in tvojem partnerju, kot o sebi.. tko da.. nikoli ne beri forumov, ko se moras kaj odlocit, ker se lahko odlocis napacno..  Ti si v tej situaciji in si EDINA v celem vesolju, ki se lahko prav odlocis..

Sej ves tisto... Ljudje lazje vidijo iver v tujem ocesu, kot bruno v svojem! user posted image user posted image user posted image user posted image

Bolj da kocko meces.. kot da poslusas koga drugega.. ker tisto kocko bos ti vrgla.. in lahko ti prav pokaze.. kadar intuiciaj zataji in ne slisis SEBE..

< Sporočilo je popravil Tjazy -- 18.1.2006 14:44:10 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
18.1.2006 14:56:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
18.1.2006 14:59:25   
Anonimen

Ja.. ampak ne ve cist dobro, ce se je prav odlocila.. in ce zdaj mi njej svetujemo, da je prav.. ceprav pojma nimamo ali je prav ali ni prav za njo.. potem se morda odloci napacno.. za njo napacno seveda...

Neposredna povezava do sporočila: 45
   [Brisano sporočilo]
18.1.2006 15:07:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
18.1.2006 15:14:11   
Anonimen
Ja tocno tko... cista bedarija je to, da nas je to vprasala.. ker to lahko ve samo ona.. mi zgolj ugibamo in malo haluciniramo glede na naso preteklost in izkusnje.. in cisto mozno ja, da se za ta konkreten primer totalno zmotimo..

In ni smisla v teh debatah.. Pac.. vcasih mas malo vec cajta v sluzbi za bluz.. vcasih pa malo manj.. vcasih pa nic..  Pa zabavno je.. pa koga spoznas.. pa tko..

Jaz res mocno upam, da kdo res ne uposteva teh nasvetov...
razen, ko mu svetujes.. naj se malo giblje, pa neha kadit, ali pa kaksen uporaben recept in podobno..

Neposredna povezava do sporočila: 47
18.1.2006 15:29:00   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

... ampak ce te partner prevara, kot to strokovno imenujete, ni nic posebno hudega.. tebi v bistvu ni storil nicesar.. tko da to ni v nobenem primeru problematicno..

Ja nič hudega le zvisiš ko kuhan makaron in mal tesno ti je pri srcu. To si napisal ravno tako kot tista saj če  srečaš krvoločnega psa na cesti ni nič hudega, odgriznil ti bo roko, nogo a pojedel te ne bo!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   [Brisano sporočilo]
18.1.2006 15:34:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
18.1.2006 20:29:59   
Moyca_
seveda se lahko spremeni, ampak samo če želi in če se zaveda da ima problem
reči mu naj se gre zdravit če ne pa vstran

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Zgaga med nosečnostjo?
Matejčika

DA (64%)

NE (36%)

Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!