Anonimen -> RE: ODLOČNE 15.DAN + tehtanje (17.1.2006 21:21:32)
|
Še tu napišem - danes je vaga pokazala še 2 kg manj kot prejšnji teden. Skupaj je torej to -5 kg - in res sem vesela. Se mi že pozna v pasu na hlačah!!! Danes sem jedla čapatije - fuuuuuuuuuuuuul dobro. Tu je recept, da poskusite, če želite: 20 dag pirine moke (ali polnozrnate - lahko izbirate), 1,5 dl vode, provansalske začimbe (mešanica rožmarina, timijana, šetraja, bazilike in pehtrana), ščepec soli ter po mojem okusu še origano ter dodatna bazilika (ju imam blazno rada). To zamesiš skupaj, nato pa pustiš počivat pol ure. Narediš majhne kepice, ki jih razvaljaš na palačinko in daš popeči na grelno ploščo - jaz pečem kar v tefalovi posodi in to brez maščobe. Za nadev sem zmiksala paradižnik, bučko, dodala sol, baziliko in origano ter nato vse skupaj malo zdušila. Na koncu sem dodala še papriko (da bolj hrusta...), s tem prelila testo in še toplo pojedla. Uspelo mi jih je zmlatit 4, pa sem mislila, da bom počla - recept pa je za 6 čapatijev!!! 2 kepici sem dala v zmrzovalnik za drugič.
|
|
|
|