ursa_p
|
Pozdrav tudi od mene! Midva sva imela pa same tezave te dni, no v bistvu je bil 16. tisti dan, ko se nama je svet skoraj obrnil na glavo. Zacelo se je s psom ... na boku sva nasla nek flek brez dlake ze v nedeljo, v ponedeljek jo je pa Matic peljal k veterinarju preveriti kaj bi lahko bilo. Flek je pogledala z lucko, kar je skoraj potrdilo, da ni mikroporija, ni pa nujno, tako da moramo cakati 14 dni, da zvemo ali je nevarno ali ne. Veterinarka je rekla, da z otrockom ne smem prit domov 14 dni, dokler ne zvemo rezultatov. In sva bila seveda oba cisto nesrecna ... kaj pa ce danes rodim ... groza. Jaz pa v jok, ker nisem vedela kam naj se vtaknem, ce slucajno rodim. Cist sem bila nesrecna. In ko sva se kolikor toliko pomirila in nekako prisla do tega, da bi bila izolirana v eni sobi, ce pridem prej domov, se nama zvecer se bolj vse postavi na glavo. Zmanjka nama elektrike - glavno varovalko je (ponovno) vrglo ven. In pridejo iz Elektra in zamenja prvo varovalko in pok - spet jo je vn vrglo ... zamenja tretjo in spet! Potem pa le pogleda v omarico v najinem stanovanju in ugotovi, da imamo vse kable prezgane. Res smo imeli sreco, da se hisa do sedaj se ni vzgala. To z varovalkami se namrec dogaja ze 6 let, ampak nikoli ni nihce preverjal zakaj varovalke mece ven. Vse se nama je obrnilo na glavo. Ostala sva brez elektrike, brez centralne. Noro!!! Zunaj pa tak mraz ... ob sveckah ze gre, brez ogrevanja je pa tezko. Na sreco so vceraj prisli popravit elektriko, ceprav so rekli, da pridejo samo pogledat, ker imajo noro dela. Res hvala elektricarju, da nama je vsaj elektriko uredil. Ampak za centralno pa ni imel casa, ker je ugotovil, da so tudi spodaj vsi kabli prezgani in da je ogromno dela. No, pa smo se eno noc bili brez ogrevanja. Prizgala sva si le radiator, ampak ga moj dragi kljub vsemu ni upal imeti prizganega cez noc, tako da sva se danes zjutraj zbudila v kar hudem mrazu. Ja, nor dan je bil 16. januar. No, na sreco je danes dopoldne prisel elektricar in nam za silo uredil kurjavo, tako da centralna sicer dela, ampak mora kljub temu prit naslednji teden postimat celo klet, da se nam ne bo kaj kmalu kaj vzgalo. Res noro. Po eni strani sicer super, da smo to uredili preden pride dojencek domov, ker tamali pa v mrazu res ne bi mogel bit. No, to je za zacetek. Kar se pa mene in tamalega tice. Tudi mene vsak dan zvija. Danes je bil dan, ko bi se po vseh dogodkih ob 1-ih ponoci moralo dogajati (do sedaj sem sla v porodnisnicno iz torka na sreco, s tem da se je zacelo ob 1-ih zjutraj) ... ampak je bil na sreco mir. Zbudila sem se kot vsako noc ob treh ponoci z bolecinami, ker me je tiscalo na wc. Vedno, ko me tisci lulat dobim popadek oziroma imam trebuh kot kamen in kar dosti boli. Potem se vse umiri. Ze nekaj casa me zvija tocno tako kot pri menstruaciji, s tem da otrdevanja trebuha niti ne cutim in mi ponavadi Matic pove, da imam cist trd trebuh. Ja, tudi to je cudno. Pa spika me spodaj in to vsak dan. Trabuh se mi zdi, da imam se vedno kar visoko ... mogoce se je malenkost spustil, ampak nisem prepricana. Prebavo imam cisto zanic ... grem sicer vsak dan na veliko potrebo, ampak sem kljub temu zaprta - komaj opravim svoje. Kljub temu, da sem spila veliko Donata ni bila prebava nic boljsa. Kaj pomaga ne vem vec. Potem me vsako noc boli rit od lezanja. Ko se zbudim se komaj premaknem iz boka na drug bok, ker me vse boli. Sem se pa danes stehtala in sem na +9, kar je kar v redu. V dveh tednih sem se sicer zredila za 2 kg, ampak bo ze v redu. Na sreco imam v petek pregled in to ta prvi CTG pri G, potem pa upam, da mi naredi se kak UZ. No, bomo videli. Se pa zadnje case spet malo manj giba, edino danes, ze ves cas ko vas berem brca ... in to kar dobro ... sem ga ze pogresala. Drugace je pa bolj ali manj kar miren ... se premakne vsake toliko, ampak niso pa to prav ornk gibi. Pa kolca vsak dan vsaj 1x. Drugace pa je se 3 dni, da se kozorog spremeni v vodnarja ... do takrat moram pocakati, ker mu je bilo ocitno od vsega zacetka namenjeno biti vodnar ... ceprav sta oba znaka kar v redu. Glede izcedka in odtekanje plodovnice ... zadnjic, ko sem bila nazadnje v porodnisnici sem imela hlacke kar dobro mokre (preden sem sla tja), s tem da je bilo vidno, da je zraven tudi izcedek - tri malo zelenkaste pikice, za katere so mi ze v porodnisnici rekli, da je to normalno (pa je bil izcedek tak, kot bi mi neostik ven lezel - po obliki, barvo sem ze povedala), no, tisto ostalo mokro je bilo pa cisto brezbarvno in sem bila prepricana, da mi odteka voda, ker to ni bil izcedek ampak nekaj zraven .... no, pa na sreco ni bil ... so rekli, da se mi samo telo cisti. Tinkatonka ... dobis te vlozke za preverjanje, ce ti odteka plodovnica v lekarni (brez recepta) in koliko stanejo? Strije ... baje niti ni tako vazno koliko se mazes, ampak predvsem masaza oziroma utiranje kreme ... to je najbolj pomembno, zato se kar dolgo casa mazite, pa upam, da bo vse v redu ... jaz zaenkrat se nimam nobene strije, upam, da tako tudi ostane. Edino ena popokana zilica je ... to je pa zaenkrat vse. Kami ... najprej me zanima zakaj budis tamalega ... jaz tega ne bom pocela. Ceprav nam to v maternisni soli svetujejo, so mi vsi, ki ze imajo otroke to odsvetovali .. tudi tisti, ki so to poceli. Naj spi in bodi vesela, da spi. Morm pa se prebrat tvojo zgodbo. Tinkatonka ... mene je preverjanje odprtosti noro bolelo ... na zalost. Gledali so me pa ze 5x (po enem sem imela celo krvav izcedek ). No, ene ocitno ne bilo toliko ... upam, da tudi tebe ne bo. Se pa tega bojim vedno, ko grem v porodnisnico ... ceprav res pomaga sproscenost, ampak to je lazje rect, kot pa tam tudi naredit. Pa se to ... imava ocitno isti modrcek ... meni je v redu ... pa res je dobro znizan zato, ker ima poskodovano embalazo. Kje pa je tista punca, ki bo imela dvojcka (pozabila nick) ... nic vec se ne oglasi, ne? Upam, da je z njo in tamalima vse OK. Natalija ... no, pa sva zgleda imeli enako mocne popadke, s tem da so po tvojem opisu mene malo bolj boleli. Pa tudi tvoj tamali je ze kar velik. No, jaz sem na koncu 35 tedna (jutri se obrne), pa vseeno ... upam, da ima vsaj 2 kili in pol - bomo videli v petek. Marty5 ... sem se pa prav nasmejala tvoji danasnji prigodi ... kako so smesni nasi fantje/mozje ... se mi zdi, da so veliko bolj zmedeni kot me ... revcki ... pri mojem je bilo enako, s tem da se je sedaj ze "privadil" da lahko res vsak cas greva in se mu ob vsakih popadkih samo smeji ... mogoce pa le bo to to! Oba namrec ze komaj cakava najinega srcka! Pa srecno na izpitu. Toliko od mene trenutno. Lp, Ursa
|