taška30 -> RE: Odločne 9 dan (11.1.2006 20:36:23)
|
Me zanima al' samo me, odločne tolk kompliciramo (smo se našle take), al so se prejšnje skupine tudi tolk poglabljale v vsako malenkost. Prav smešne smo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja, itak da je škrob sestavljen iz ogljikohidratov in seveda je vse en in isti šmoren. Prebavlja se na enak način. Lahko bi rekli celo takole: obstajajo dve vrsti ogljikovih hidratov: sestavljeni (škrob in celuloza) ter enostavni (ali sladkorji). V zdravi prehrani naj bi se uporabljalo čimveč sestavljenih in čimmanj enostavnih. Malo obnove iz biologije in kemije iz srednje šole je to. Tako da, itak smo si že prišle gor, da je tale dieta polna nekih psiholoških fint (od juhe po kosilu, do čokolade zaradi kao alergij), tale OH dan je primer kako naj ne bi izgledal zdrav jedilnik (bela moka, bel sladkor - sovražniki današnjega časa). Ker pa dieta traja 90 dni, si lahko privoščimo tudi takšne (grešne) dneve. In prav je tako, ker tudi v vsakdanjem (nedietnem) življenju jemo podobno. Pa še marsikdo zdrži do konca diete, ko drugače ne bi - kakšne kratkotrajne in bolj stroge diete. No, to je moje mišljenje, ni nujno, da se z njim strinjate, a tako pač je. Lp, Taška
|
|
|
|