|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke
13.9.2006 23:36:55   
Tejcha
Ojej, mamike... nas zgleda kar enaki problemi matrajo... vse po vrsti... Js sm tud danes že zagnala paniko... najprej mokre spodnjice, potem neko čudno zvijanje na 7 min, kar 6x... Sem že klicala ginekologinjo, če se lahk pridem pokazat, pa se noben user posted image ni javil... potem se je pa zadeva umirilla... in sem še vedno v enem kosu. Na žalost... 
Drgač se pa tudi meni ti "popadki" zdijo kot krči pri menstruaciji...

Naj se čimprej začne!

Čau

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
14.9.2006 8:00:57   
alenka11
Pa imamo res enake težave user posted image user posted image user posted image

Tejcha jaz sem šla pa ob 5 zjutraj že kar v porodnišnico, ker imam že od polnoči popadke. Res niso tako hudi ampak so pa kar pogosti (na 5 -6 min). So me priklopil na CTG, ki je pokazal popadke ampak baje nisem še nič odprta user posted image . Je bil malo čuden ginekolog pa ga nisem ravno dobro razumela. Upam da bom šla danes kar hitro nazaj in v porodno.
Jaz pa komaj čakam, da rodim ker me že vse boli in moti. Si ne želim biti niti en dan več noseča.

Če se do jutri ne oglasim veste kje sem pristala. Zdaj grem pa malo spat ker nisem skoraj nič spala.
LP

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
14.9.2006 9:56:21   
lea123
Dobro jutro punce.Jaz se vam pridružujem glede noči.Celo noč sem imela menstrualne krče,ki so kar boleli proti jutru se vse umirilo.Bi kar rada,da me ornk zvije in gremo rodit.Glede porodne bolečine si pa sploh ne upam pomislit kako bo...?Bomo videli kaj nam bo današnji dan prinesel,pa tudi,če se malo prehitimouser posted image .lp

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
   [Brisano sporočilo]
14.9.2006 12:42:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lea123)
  Neposredna povezava do sporočila: 1429
14.9.2006 12:51:59   
Dajanax
Kar kipi nesptrnost iz naših sporočilc!!!user posted image user posted image user posted image   Jaz tudi samo še vzdihujem: ko bi se le začelo... Sicer pa so se mi tudi tiste bolečine ob večerih, ki so bile mislim da podobne popadkom, včeraj končale in spet nč od akcije.

Danes sem tako supersko spala - poležavala celo do pol enajstihuser posted image user posted image user posted image , zdaj se pa nameravam konkretno lotit pospravljanja po hiši (sesanje, pomivanje, prah,...), pa tud okna se mi lušta pomivat, sam da bi mal dekletce pohitelouser posted image .

Ko berem da ste že vse v nekem dogajanju, imam občutek, da bo moja v meni še božič dočakala. Prav nič se ji ne mudi...

Vidim, da nas je konkretno manj aktivnih kot nas je na seznamu?! Kje ste pa ve, ki imate po dvajsetem rok???? Samo Lea je za pohvalit. Al ste že vse rodile??? Pa ravnoi zdaj zadnje dni najbolj paše kaj na forumu potožit...user posted image

Se beremo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
14.9.2006 13:22:35   
SanjaS
Tako torej!

Nisem sama, ki je že fino fajn naveličana....

Kar se tiče odhoda v porodnišnico nikar ne paničarite, ker je čist b.z., da se vlačiš po porodnišnici in CTG-ju in te potem prav počasi zrihtajo samo zato, ker maš popadke na 5-10minut... Sem šla 2x skozi rutino in to obakrat različno a me živ bog ne pripravi več, da bi šla v Ljubljano prej ko bodo popadki enakomerno  in na gosto vsaj 3 ure trajali... pol te parkirajo v porodno sobo, preluknjajo mehur in si "grounded" do poroda, pa če je to čez 5 ali 1 uro... Meni se zdi dosti bolj praktično, da sem pokonci med popadki, to se pa ne da, če ti odlijejo vodo... poleg tega je doma čas nekako  krajši..  

Mi tudi ponoči nič ne spimo, zgleda, da bo tko tud po poroduuser posted image ...

Lp,
S:)

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
14.9.2006 13:33:16   
Tejcha
SOnčica, js sm bla pa že zihr, da bo kakšna drgačna novička od tebe, k sm tk fige stiskala...user posted image

Moj mi pravi, da sm že čist prtisnjena s čekiranjem vaših sporočil... Da verjetno ne bi preživela, če bi za kak dan odklopli net... Mene pa toooolk firbec matra, kaj se dogaja z vami... Pa tolk sm vesela, ko lahk ktero pofarbam na zeleno... Si mislim: no, še ena manj, kar pomeni, da sm js že bliže... Drgač sm pa js tud mela zdle čistilno akcijo... bomo vidl, kaj bo po sesanju in čiščenju oken pokazal CTG... Bom sporočila, user posted image

Danajax, tolk ti pa ni treba skrbet: DO BOŽIČA BO ZIHR.... user posted image

Glede noči pa: spet sm od 3-5ih igrala pasjanso.. Enostavno ne morm spat. Potem se pa nekaj časa sprehajam, hodim na wc in na koncu pristanem za računalnikom... In že ta milijontič ščekiram vse teme na RRji in potem špilam karte, dokler se zunaj ne začne delat dan... In predn nazaj zaspim še želja: mogoč pa dans bo... GROZAAAAAA.... Sama sebi grem na živce...

Alenka11, kak te mora kaj matrat, boga reva. Moj datum je šele 19., pa sem že zdej čist paf. Držim pesti, da se čimprej pofočkaš v dveh delih... user posted image

Pozdravčki,
T in user posted image

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
14.9.2006 13:49:22   
Tejcha
SanjaS, user posted image za že dvakrat prestano preizkušnjo... user posted image Em, pa si zihr, da boš čakala 3 ure? Ker (sej vem, da je pri vsaki drugače, pa vseen...) kar nekaj mojih frendic je zadevo zrihtalo od taprvega popadka pa do tega, da so bili tamiceni zunaj, v slabih trehurah...  user posted image Pa je bilo za vse prvič... A ne gre pri naslednjih potem to še hitreje? 

A je še katera druga, ki  ima doma koga, ki nestrpno pričakuje bratca oz. sestrico?

Js bi pa vseen raje v bolnici čakala kakšno uro, preden se zgodi, kot da bi moral moj kaj sam ustvarjati... JAUČ... user posted image Imam pa cca pol ure do porodnišnice...

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
14.9.2006 16:03:46   
Anonimen
Eh babike, kako smo vse že naveličane....Tudi jest vsak dan čekiram, če je kakšna rodila za mojim PDP, pa kako se kaj počutite...in vse smo na istem. Tudi moj dragi pravi, da bi se mi verjetno zmešalo če ne bi bilo tega foruma...ampak ko je tako fino, da lahko malo berem kaj se dogaja drugim user posted image . Potem se mi zdi, da nisem edina, ko me kaj zaskrbi, ali pa ko kaj ne vem, ali pa ko se enostavno počutim tako nekam brezveze.

Tudi mi ponoči spimo bolj slabo. Potem pa vlečemo skoraj do 12 ure. A redno štejete otrokove gibe ? Ker npr. pri meni v vsej nosečnosti ni rekla nobena G ( sem imela dve - sta se menjavali zaradi dopustov ) da jih moram kaj šteti. Saj ne, da jih sedaj ne bi štela, ampak se mi zdi smešno da mi nista omenili.

Glede popadkov pa ....hm kaj pa jest vem...ali jih čutim ali jih ne...sej mi trebuh nekaj otrdeva, pa pritiska, ampak pošteno povedano nisem čisto ziher. Se mi je pa dones baje trebuh že ''''povesil''''' . Ah nič, bomo še videli kaj se bo dogajalo.....

Vidim, da smo vse nekam espadrirane glede pospravljanja in pomivanja...kuko pravijo temu .....gnezdenje. No, grem tudi jest malo pomit, pa posesat. Se slišimo !

(odgovor članu Tejcha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1434
14.9.2006 16:22:41   
x_srečka_x
user posted image user posted image user posted image  PUNCE držim pesti da greste čimprej vse v rim in rodit user posted image
Saj sem bila jaz tudi dva dni čez rok, pa sem imela kontorlo samo da sem bila jaz čisto 100% da grem domov user posted image  Na pa mi tam kar rečejo da naj grem kar rodit user posted image  Sem bila baje bleda kot stena, pa saj to je velik šok da ti kar rečejo da greš rosit brez popadkov user posted image

Upam da se res čimprej vse pocartate s svojimi štučkami in pa seveda kasneje čim več prepsanih noči user posted image

LP Maja in Vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
14.9.2006 16:27:59   
Dajanax
Toliko o božiču... Kmalu ko sem napisala zadnje sporočilo se mi je začel luščiti čep!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sicer zelo počasi, po koščkih, ampak napredek pa le je. Zdaj ko sem vse pospravila se lahko tud popadki začnejo (samo ni še nič čutit).

Važno, da sem en mali znakec dobila, da bi lahko bilo kaj kmalu?? Kaj pa vam? Se že lušči čep? Ima katera že kakšne izkušnje s tem? Koliko pred porodom se prične luščiti? Sem brala na forumu, da tud po tri tedne prej?!?!?!!!! Toliko res ne nameravam čakat, ker potem bo punca znala že pisat ko bom rodila user posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
14.9.2006 17:07:03   
Anonimen
DajanaX sem se prav nasmejala tvojim besedam....ma nimam pojma kako to izgleda....Ali je kakšne druge barve ? Kako pa veš da gre za čep ?

(odgovor članu Dajanax)
  Neposredna povezava do sporočila: 1437
14.9.2006 17:28:48   
Dajanax
Kaj drugega res nima bit, zgleda pa kot smrkelj, pa kot da bi bile neke vrvice notri. Vse skup je svetle barve (ne čist bele) in brez vonja. Sem šla ene 5 krat v dveh urah na wc in vsakič ga je šlo malo ven. Mogoče bo pa res kmaluuuuuser posted image user posted image user posted image user posted image  .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
14.9.2006 17:43:46   
rose22
Drage bodoce mamice in tiste ki ste to ze postale v sklopu nas septemberk.

Bila danes na CTG ni nobenih popadkov,mi je pa G naredila UZ in odkar sem prisla domov ne morem nehat jokat.Saj ne da bi blo kaj narobe ampak kako sem lahko bila celo nosecnost tako neumna,tako brezskrbna in se mi moje nerojeno bitjece ni zadosti smililo,da bi cisto opustila te preklete cigarete.Me je sicer sram to priznati ampak od danes naprej se zgrazam sama nad seboj.

In tako ima nasa user posted image 5 dni pred rokom komaj 2600g.user posted image user posted image user posted image

Sploh ne morem vec pisat,ker bi se najraje za vseh devet mesecev in za vsak prizgani cigaret z necim ornk po glavi udarla.

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
   [Brisano sporočilo]
14.9.2006 18:14:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rose22)
  Neposredna povezava do sporočila: 1440
14.9.2006 19:00:23   
Tejcha
Direkt s CTGja... in NIIIIIČ! Sem povedala G, da me občasno štraufa, je pa rekla: ko bo šlo zares, boš že vedla... Ja, hallllooo???

Malemu gre pa ta mašina res pošteno na živce, sem mislila, da me bo parkrat razparalo, tako je delal/a... in o štetju gibov ni do sedaj men še noben nč rekel, res pa je, da smo zeloooooo živahni ves čas in da verjetno zaradi tega ni potrebe...

In zaključek: Se vidimo na PDP. user posted image

Rose, sama sicer ne kadim, sam zadnjič sem nekje brala, da v primeru, da si kadilka in da v nosečnosti čisto nehaš, prej škoduje kot kontra... Vse bo OK. Tudi meni se zdi, da so tile UZ kg bolj tako tako.... Sam pri meni je zihr kontra... Glede na to, kolk imam +, ima tamala reč že sigurno čez 10 kg, user posted image

A ta "smrkelj" je potem čep? No, to sm pa pozabla vprašat... Sem vedla, da bi morala imet s sabo listek z vprašanji...user posted image  

LP,
T in user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
14.9.2006 19:10:57   
x_srečka_x
ROSE meni so tudi skozi celo nosečnost govorili kako je moj otrok majhen pa lahek in oh in sploh in še par dni pred rokom so mi namerili težo 2300g in od kje bi moja user posted image  dobila v parih dneh še ostalih 580g user posted image  Tole ni čisto nič točno, tako da se ti ni treba nič sekirat zarad tega user posted image

LP

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
14.9.2006 20:39:53   
Anika_24
Pozdravljene.

V imenu moje drage Anike_24, Vam sporočam, da nama je danes ob 09:33 rodila prekrasno hčerkico Lano, ki tehta 3410g in meri v dolžino celih 51 cm.
Vse vas lepo pozdravlja in vam sporoča, da se roditi zmore.

Anika, hvala za prekrasno deklico!!!

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
14.9.2006 21:08:59   
rose22
CESTITKE ANIKAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu Anika_24)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
14.9.2006 21:09:51   
Tejcha
Anika_24,  čestitke! user posted image  

user posted image   PDP 1.9. - Martina5 od 27.8. carta Maticauser posted image
user posted image   PDP 2.9. - x_srečka_x  od 4.9. carta Vesno user posted image
user posted image   PDP 3.9. - Billi user posted image
user posted image  PDP 4.9. - borovnička od 26.8. carta Nikauser posted image , incabinca od 4.9. carta Lovra  user posted image
user posted image  PDP 5.9. - tadika, onja 
user posted image  PDP 6.9. - NATAŠI (Ljubljana)
user posted image  PDP 7.9. - Mikec, Pikica06 user posted image (Ljubljana)
user posted image  PDP 8.9. - yennika od 1.9. carta Klemnauser posted image
user posted image   PDP 10.9. - pupika user posted image (Maribor)
user posted image   PDP 11.9. - urskamravlja od 10.9 carta Lio user posted image
user posted image   PDP 12.9. - alenka11, 
user posted image   PDP 14.9. - BONHEUR 
user posted image  PDP 15.9. - Maja22 od 7.9. carta Jakoba user posted image
user posted image   PDP 17.9. - Dajanax user posted image , melodija od 31.8.carta Eneja user posted image
user posted image   PDP 18.9. - SOncIca user posted image  (Ljubljana)
user posted image   PDP 19.9. - Tejcha (Celje), Rose22 user posted image  (Slovenj Gradec), Anika_24  od 14.9. carta Lanouser posted image
user posted image   PDP 20.9. - SKRAT user posted image  (Ljubljana
user posted image   PDP 21.9. - ella2006 user posted image , žiža carta Urbanauser posted image
user posted image   (Ljubljana) , Nikak od 22.8. carta Marušouser posted image
user posted image   PDP 24.9. - Zvezdica32 user posted image (Ljubljana)
user posted image  PDP 25.9. - Emanuelle, *Lina* , Lea123
user posted image   PDP 26.9. - Tina&Dean user posted image  (Maribor) , nelli od 2.9. carta Evo user posted image
user posted image  PDP 27.9. - asso
user posted image   PDP 28.9. - Lu, spelca1
user posted image   PDP 29.9. - pinkiponki 

Pozdravčki,
T in user posted image

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
   [Brisano sporočilo]
14.9.2006 21:20:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tejcha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1446
14.9.2006 21:34:57   
SanjaS
A veš kaj Rose22?  Ne se sekirat. Boš pač lažje rodila. Otroku pa ne bo nič manjkalo.. mogoče bo malce manj mišelinkast- pa ga bodo zato bolj previdno mečkali.

In veš kaj? Sodeč po trenutnem trebušnem obsegu (120cm) in izkušnjah z dekletoma (2x 4kg, 53 cm) bi ji kar verjela...
Nekaj mesecih po rojstvu ni bilo NIKAKRŠNE razlike med mojima dvema in tistimi malčki, ki so imeli ob rojstvu kakšen kg manj...

Meni je tokrat G. "šlogala" najmanj  4,5 kg fantalina? A veš kako težko je rodit take velikane? Ne? No, vidiš, jaz pa vem... in ti povem, da se ne sekirej niti sekunde..

Zadnjič sem ravno pametovala, da je skrajni čas, da začnem kadit, kavo pit, pa še kar je takega, kar bi pomagalo v kontra smeri...user posted image

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
15.9.2006 9:24:19   
princes
Pozdravljene še user posted image ...user posted image in ostale že mamice...Kako vam gre????

jaz sem včeraj končno prišla domov, pogrešala dom....user posted image user posted image user posted image user posted image

vam je moj sporočil novičko, kar od yennike sms prekopirov, je reku kolk je bil luštn...user posted image user posted image

Z nama je vse ok, privajava se na dojenje, pa podiranje kupčkov...user posted image ...user posted image user posted image user posted image

Drugače je vse potekalo brez zapletov, ful dobro, nič nisem bila šivana..
Nobenih komplikacij...
V nedeljo ponoči ob pol dveh mi je odtekla voda, sva šibala proti Postojni,
ob pol štirih so mi začeli dajati umetne popadke, so bili moji premalo močni,
in nato sva 6.50 rodila največjega sončka...user posted image

Samo punce, jaz vam zelooooooooo priporočam EPIDURALNO....
Jaz sem bila z njo več kot zadovoljna...
Že moji popadki so me boleli, pa se še začelo ni, kaj šele potem, si raje ne predstavljam...Ena zraven mene je rodila po naravni poti, in ni bilo slišati prijetno, se mi je prav smilila...
Pa saj vas nočem strašit, samo zakaj bi se matrale, če vam ni treba...user posted image Res je vseh pohval vredna....

V porodnišnici so bili zelo prijazni, samo jaz sem tako pogrešala domek, in sedaj končno doma...Najina user posted image je tako pomirjena, da samo spi..user posted image user posted image user posted image

Saj ve boste tudi kmalu cartale...Nič bat...

Lep pozdravček vsem...

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
15.9.2006 12:55:16   
Dajanax
Ojla, pa ne da ste mi vse pobegnile v porodnišnico?!?!? Jaz sem pa celo hišo pospravila, na zeloooooooooooooo dolg sprehod sva šla z možem zvečer in danes?? Kaj druzga kot bolečine v kosteh in mišicah nimamuser posted image user posted image . Tudi luščenje čepa se je ustavilouser posted image user posted image ... Tamala enostavno ni še "redy to go".

Za danes sem se že zmenila, da gremo s kolegi v kino, pa mal po mestu na kakšen drink, bom malo še skoristila brezskrbne večere...user posted image user posted image  Ker tole nenehno pričakovanje in nestrpnost znata bit zoprna, pa se bojim za svojo okolico (berite: za moža), da se mene user posted image  ne bo revež čist prestrašuuser posted image user posted image .

Se mi pa zdi da je Alenka že v porodnišnici, ker se nič ne javlja, zgleda da vendarle ne bova skupaj v porodnem bloku v Nm porodnišnici.

Čestitke še Aniki za Lano!!!!!

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
15.9.2006 14:11:09   
lea123
Ojla,septemberke.Mislim,da nisem edina,ker tale vreme me danes prav mori.Drugače se pa psihično pripravljam na porod,potem pa berem od septembrke kako groooooooozno to boli.Pred dnevom d,bi bila boljša kakšna vzpodbuda.Vseeno čestitke za zdravega dojenčka.Da ne bo pomote-zagovarjam epiduralno,vseeno grem probat brez.Kar bo pa bouser posted image

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?