Anonimen
|
Mujo i Suljo pecaju na Jablanićkom i riba im ne ide, kad prolazi patka te je oni uhvatiše. Patka će: "Nemojte mene, ja sam zlatna patka i snijet ću vam jaje, po jedno svakom i svaka želja bit će vam ispunjena, samo zamislite želju i razbijte jaje." Kontaju oni - ovo je garant neka prijevara, znamo za zlatnu ribicu, ali zlatna patka - nikad čuli! Al hajde, da vidimo i to čudo. O.K., vele oni, ionako nismo gladni, pa neka ti bude. Ona im snese po jedno jaje i oni brzo u Sarajevo. Stoji Mujo pred kućom i misli: "Htio bi biti bogat, imati batlere, pravo dobru kuću, bazen, pičkice..." i tako to. I baci jaje... Kad ono stvarno! "Gospodine Mujo, izvolite!" kaže batler, kuća SAMO TAKVA, udje Mujo kad ono bazen, pičkice okolo u tangama, legne on na ligeštul, sluga donese koktel, misli Mujo "ja dobre patke..." Kad udje batler: "Mujo, treba Vas neki siromah na vratima, kaže zna Vas dobro, zajedno ste nekad pecali". Misli Mujo: "Eto! Odmah iz komšiluka dolaze, **** im materina". On na vrata da vidi ko je, kad Suljo: "Pomagaj, brate Mujo, pravo imam problema, hajde sa mnom da vidiš šta sam napravio". "Nemoj, matere ti, tek sam se opustio!" viče Mujo. "Hajde molim te, da vidiš belaj pravi" kaže Suljo. O.K., hajde, - veli Mujo i za njim, kad... njegova kuća ista ko i prije, otvore vrata a u kući milion golih muskaraca, sve gologuzo i ****i im vise, ima tu crnaca, žutih, ma svakakvih... Pita Mujo: "Pa šta ti bi, bolan Suljo, šta bolan zaželi, jesil vidio mene i moje kuće, aman ŠTA TI BI?!??" A Suljo će, jadan: "Stojim ja tako i mislim šta mi sve treba, kontam onda... milion mi nekih ****a fali... kad mi ispade jaje iz ruke!!!"
|