Anonimen -> RE: ODLOČNE, 3. DAN (5.1.2006 10:02:13)
|
Evo, še nekrat poiskala na sosednjem forumu in vam skopirala: Danes sem čisto slučajno zvedela od učitelja joge, ko je poslal dieto po e-pošti in sem mu sporočila na katerih spletnih straneh je več o tej dieti, naslednje: "Vidiš, kaj se zgodi, če človek, tako mimogrede in sebi v korist nekaj sestavi in objavi. Ideja o dieti se mi je pojavila l. 2001, ko sem prvič bral Montignacovo knjigo. Potem sem jo koncem 2001 sestavil in dal nekaj prijateljem ter jo tudi sam preiskusil. Drugi so s tega naredili biznis. Pa saj je prav tako. Naj koristi čim večim. Hvala za obvestilo. HARI OM…" No pa sem izkoristila priliko in ga vprašala zakaj je dal v to dieto tudi črno čokolado. Odgovoril mi je naslednje: "Pravzaprav je čokolada vir energije in nadomešča sladkor, ki ga potrebujejo možgani za svoje delovanje. Montignac v svoji knjigi opisuje ostale učinke črne, jedilne čokolade, jaz pa sem jo uvrstil na jedilnik vsak 4. dan zato, ker uravnava peristaltiko. Pri tej dieti namreč prihaja do prekomernega izločanja ( empirično ugotovljeno ), kar je tudi smisel diete, vendar je treba to delno zavreti zaradi izgube elektrolitov. Prav peristaltika je tista, ki spremeni presnovo in zaradi katere so učinki diete dolgoročni. Dokaj enostaven razlog, mar ne. Pa še deluje….. Prijazen dan! HARI OM…" Toliko v informacijo.
|
|
|
|