|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče se kopat
4.1.2006 16:48:42   
hanita
Sicer ne sprašujem zame,ampak za kolegico.

Njen dojenček se že od vsega začetka noče kopat,sedaj ima 4,5 mesece. ko mu samo pomoči nogice v vodo že začne histerično tulit,pol ga na hitro vsaj malo oplakne in ga da ven a on cel čas tuli. je rekla, da se ji zdi, da ga je enkrat mogoče dala v pretoplo vodo, ma ni blo panike. Je še pri kateri tako in kdaj  in kako se je stanje poboljšalo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče se kopat
4.1.2006 18:41:29   
muki1
Tega pri nas ni bilo, morda bi kolgici predlagala, naj pripravi skupno kopel zase in malega, pa se probata skupaj skopati. Medtem ko je v vodi, ga naj stiska tesno k sebi, lahko ga tudi podoji. Če bi parkrat to ponovila, bi mogoče malček spet začel vodo oz. kopanje doživljati kot neko prijetno opravilo.
Nisem strokovnjak, ugibamuser posted image

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče se kopat
4.1.2006 19:16:45   
Anonimen
Evo mene, strokovnjaka user posted image
Pri nas smo imeli ravno okoli 4 mesece tako paniko, da sem bila tko nesrečna, da nisem vedla, kaj narest.
So mi sicer punce tukaj predlagale en kup uporabnih stvari (bom pripopala link).

No, pa sem se odločila narest takole: Gašperja nisem kopala 3 tedne. Ampak res. Tud vode mu nisem pokazala. Umivala sem ga po potrebi. Z gazico in toplo vodo. Pod vratom, rokice, ušeska, nogice...ampak res res res 3 tedne NIČ.
In res, po 3 tednih otrok pozabi - potem moraš pa zelo previdno, sproščeno, voda naj bo rajši eno stopinjo hladnejša...pa magari dudo v ustih...Gašper je ene parkrat mal pisan gledal pa jokal...ampak, zdaj...ti povem nekaj? Je pa jok, ko ga damo VEN iz vode user posted image

Evo še tole si preberi :

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=692291&mpage=1



(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče se kopat
4.1.2006 19:40:23   
hanita
Super ste, bom poročala naprej! Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče se kopat
5.1.2006 7:24:37   
Gordana-3
moja pupa ima takšno obdobje od enega 8 meseca dalje. sedaj je stara 20 mesecev. kopanje pri nas izgleda takole, da v malo banico natočim vodo, jo postavim v kado, pupa stoji zraven banice na brisači, da ji ne drsi. packa v vodi, pusti se umivati, čofota z rokicami, ampak v vodo oz. bano se ne bo vsedla za noben denar. tud sem že probala, da sva se kopali skupaj, ampak tud takrat ni hotela sedet v vodi, samo stoji, malo namoči noter ritko in to je to. smo se že navadili takšnega kopanja, bo jo že minilo.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče se kopat
5.1.2006 16:19:31   
tina104
Kot da berem svojo zgodbo... Tudi če sva skupaj šla v veliko banjo, je bil jok (mogoče sem ga res dala v pretoplo vodo - meni je bila fajn, dojenčki pa zgleda, da imajo radi bolj hladno).

No, tudi mi smo naredili tako, da ga kaka dva tri tedne nismo kopali, po tem  času pa smo ga dali v veliko banjo in je precej prestrašeno gledal, jokal pa ni več Sedaj ga ne kopamo ravno pogosto, ne joka pa več (vsaj zadnjih nekaj krat ni.
Večinoma ga pač umivam z vodo in krpico na previjalni in mu je to ful všeč. Pri kopanju se še vedno ni čisto sprostil, ampak je pa napredek, tako da tinka74, tvoj recept pomaga!

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noče se kopat
5.1.2006 18:24:22   
BlankaT
Pri nas je bilo popolnoma enako. Sploh se ne spomnim kolikokrat sem brez veze pripravila vodo za kopanje. Moj sin se je že jokal, ko sem ga slačila. Včasih nam je uspelo vsaj prstke na nogicah namočiti v vodo, preden se je začel dreti. Tako, da sem tudi jaz potem opustila to "mučenje" in ga nekaj časa kr lepo umivala z vato - kot novorojenčke. Občasno smo probavali s kopanje in  po kakšnem mesecu in pol nam je uspelo in mali je pričel uživati.

Sedaj pa je star 5 let in ga sploh ne dobim iz vode ven user posted image user posted image user posted image user posted image .

Lp, Blanka.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noče se kopat
5.1.2006 20:15:24   
Anonimen
tina104, sem vesela, da nekomu lahko pomagam user posted image

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?