noče se kopat (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


hanita -> noče se kopat (4.1.2006 16:48:42)

Sicer ne sprašujem zame,ampak za kolegico.

Njen dojenček se že od vsega začetka noče kopat,sedaj ima 4,5 mesece. ko mu samo pomoči nogice v vodo že začne histerično tulit,pol ga na hitro vsaj malo oplakne in ga da ven a on cel čas tuli. je rekla, da se ji zdi, da ga je enkrat mogoče dala v pretoplo vodo, ma ni blo panike. Je še pri kateri tako in kdaj  in kako se je stanje poboljšalo?




muki1 -> RE: noče se kopat (4.1.2006 18:41:29)

Tega pri nas ni bilo, morda bi kolgici predlagala, naj pripravi skupno kopel zase in malega, pa se probata skupaj skopati. Medtem ko je v vodi, ga naj stiska tesno k sebi, lahko ga tudi podoji. Če bi parkrat to ponovila, bi mogoče malček spet začel vodo oz. kopanje doživljati kot neko prijetno opravilo.
Nisem strokovnjak, ugibam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: noče se kopat (4.1.2006 19:16:45)

Evo mene, strokovnjaka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pri nas smo imeli ravno okoli 4 mesece tako paniko, da sem bila tko nesrečna, da nisem vedla, kaj narest.
So mi sicer punce tukaj predlagale en kup uporabnih stvari (bom pripopala link).

No, pa sem se odločila narest takole: Gašperja nisem kopala 3 tedne. Ampak res. Tud vode mu nisem pokazala. Umivala sem ga po potrebi. Z gazico in toplo vodo. Pod vratom, rokice, ušeska, nogice...ampak res res res 3 tedne NIČ.
In res, po 3 tednih otrok pozabi - potem moraš pa zelo previdno, sproščeno, voda naj bo rajši eno stopinjo hladnejša...pa magari dudo v ustih...Gašper je ene parkrat mal pisan gledal pa jokal...ampak, zdaj...ti povem nekaj? Je pa jok, ko ga damo VEN iz vode [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evo še tole si preberi :

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=692291&mpage=1






hanita -> RE: noče se kopat (4.1.2006 19:40:23)

Super ste, bom poročala naprej! Hvala!




Gordana-3 -> RE: noče se kopat (5.1.2006 7:24:37)

moja pupa ima takšno obdobje od enega 8 meseca dalje. sedaj je stara 20 mesecev. kopanje pri nas izgleda takole, da v malo banico natočim vodo, jo postavim v kado, pupa stoji zraven banice na brisači, da ji ne drsi. packa v vodi, pusti se umivati, čofota z rokicami, ampak v vodo oz. bano se ne bo vsedla za noben denar. tud sem že probala, da sva se kopali skupaj, ampak tud takrat ni hotela sedet v vodi, samo stoji, malo namoči noter ritko in to je to. smo se že navadili takšnega kopanja, bo jo že minilo.




tina104 -> RE: noče se kopat (5.1.2006 16:19:31)

Kot da berem svojo zgodbo... Tudi če sva skupaj šla v veliko banjo, je bil jok (mogoče sem ga res dala v pretoplo vodo - meni je bila fajn, dojenčki pa zgleda, da imajo radi bolj hladno).

No, tudi mi smo naredili tako, da ga kaka dva tri tedne nismo kopali, po tem  času pa smo ga dali v veliko banjo in je precej prestrašeno gledal, jokal pa ni več Sedaj ga ne kopamo ravno pogosto, ne joka pa več (vsaj zadnjih nekaj krat ni.
Večinoma ga pač umivam z vodo in krpico na previjalni in mu je to ful všeč. Pri kopanju se še vedno ni čisto sprostil, ampak je pa napredek, tako da tinka74, tvoj recept pomaga!




BlankaT -> RE: noče se kopat (5.1.2006 18:24:22)

Pri nas je bilo popolnoma enako. Sploh se ne spomnim kolikokrat sem brez veze pripravila vodo za kopanje. Moj sin se je že jokal, ko sem ga slačila. Včasih nam je uspelo vsaj prstke na nogicah namočiti v vodo, preden se je začel dreti. Tako, da sem tudi jaz potem opustila to "mučenje" in ga nekaj časa kr lepo umivala z vato - kot novorojenčke. Občasno smo probavali s kopanje in  po kakšnem mesecu in pol nam je uspelo in mali je pričel uživati.

Sedaj pa je star 5 let in ga sploh ne dobim iz vode ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Lp, Blanka.




Anonimen -> RE: noče se kopat (5.1.2006 20:15:24)

tina104, sem vesela, da nekomu lahko pomagam [sm=smiley4.gif]




Stran: [1]