|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev z IVF ali ISCI postopkom?
3.1.2006 13:05:48   
pika79
Zdravo,
Zanima me, če je katera od vas zanosila v postopku umetne oploditve in v katerem poiskusu je uspelo?
Hvala za odgovor,
Pika
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev z IVF ali ISCI postopkom?
3.1.2006 13:36:44   
GoYa
Nam je uspelo v 3. postopku ICSI. Sem v 8t, jutri imam drugi UZ in sem kar mal v strahu, ker mi je sicer uspelo tudi v 1. postopku ICSI, pa je prišlo v 11t do SS. Upam, da bo tokrat vse ok.

Ali si tudi ti v postopku?

LP, GoYa

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2006 13:47:38   
pika79
Zdravo, No tole je pa zelo vzpodbudno, tudi mene je strah SS, vendar še nisem bila nikoli noseča in upam, da se mi to ne bo zgodilo, držim pesti tudi zate, ker si sploh ne morem predstavljati kako grozno je ko se ti to zgodi.
Ja prejšnji mesec sva šla delati spermiogram in je bil precej slab, ginekolog nama je predlagal umetno oplodite, sicer pa imam jaz tudi PCO. Sedaj sem v fazi čakanja na ponovni spermiogram, ki verjetno ne bo bistveno drugačen, nato pa v vrsto za ISCI. Kako pa gre ves ta postopek? Potem ko dobim izvide grem do svoje g. kam pa se potem obrnem in koliko časa je čakalna doba?
Kako težko pa je počakati 14 dni da vidiš ali se prime ali ne? Ali so dali tebi še kakšen poskus več, glede na to da je prišlo do spontanega splava?
No saj vidiš sem čisto notr padla,...:)
Držim pesti zate, pa pa Pika

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2006 13:49:20   
KIRA
v MB  3. poskusu, ki ga je izvedel prof. dr. Vlaisavljevič.  sem pa vsakokrat imel IVF + ICSI, zaradi manjšega št. semenčic pri možu.

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2006 14:17:53   
GoYa

Tudi pri nam je razlog zelo slab spermiogram, zato ICSI.
Ja, meni se je svet porušil, ko mi je na pregledu G rekel, da srček več ne bije. Drugače pa zaradi tega ne pripada noben postopek več. Vsi imamo 4 brezplačne postopke. Sicer je podan predlog na 6 brezplačnih postopkov, ob pogoju, da se v prvih dveh postopkih prenese samo en zarodek. Ampak to je druga zgodba….. Zaenkrat veljajo 4.
Sam postopek je tako: Izvid odneseš svojemu G in ti da napotnico za neplodnostno ambulanto. Lahko izbiraš GK LJ, Postojno (dr. Reš) ali MB. Jaz sem v Postojni. MB ima približno 6 mesecev čakalne dobe, GK LJ tudi par mesecev, pri Rešu si takoj na vrsti, če si pripravljena prvi postopek plačati (ISCI z zdravili skupaj cca 350.000 SIT, IVF je cenejši). Sicer sedaj ko je novo leto te mogoče vzame prvega na koncesijo. Jaz sem imela srečo in prvega nisem plačala, pa sem bila takoj na vrsti, tudi drugega nisem plačala, me je pa doletel tretji za plačat.
Drugače je pri Rešu tako, da se praviloma vsak drugi postopek plača, vendar se zato vse skupaj bolj hitro odvija. No, ko si enkrat "notri" tudi v MB ali LJ, gre zadeva hitro (nadaljnji postopki). Mi je pa všeč urnik pri Rešu, ker je zelo prilagodljiv, začne delati ob 6h zjutraj in tako ne manjkaš nič v službi, razen na dan punkcije in transferja. Sicer pa meni sam postopek vodi kar moj osebni G (Reš mi delal punkcijo samo prvič).
14 dni čakanja po ET je pa nočna mora. Razpoloženje niha od začetne evforije do prave psihične more. Je kar huje kot sam postopek, ki je precej invaziven. Ampak za pikico se da potrpeti :)
LP

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2006 14:36:46   
pika79
Ja se mi zdi, da so tele naši problemi grozne nočne more, dokler so otrok ne rodi, čeprav sem najprej mislila, da bom najbolj srečna ko bom nosečka vendar mislim, da bom še veliko bolj srečna ko se bo otrok zdrav rodil, upam, da mi je namenjeno,...user posted image
Nočna mora me pa očitno res čaka, upam da samo enkrat in tudi tebi želim, da bi bilo vse to za tabo čim prej in da te doleti sreča,...user posted image
Zanima pa me a ni čudno, potem takem nam nesrečnicam država nudi le enega otroka, če sploh pridemo do enega,...:)
Pol se pa pritožujejo nad nataliteto,...:)
Sem spet malo odplavala, ... s kje pa si?

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2006 15:41:21   
tija75
Tudi nama je uspelo v MB v 3. poskusu, ki ga je izvedel dr. Reljič in sicer po IVF + ICSI + TESE, zaradi nič semenčic pri možu v izlivu (našli so jih nato z biopsijo-hvala boguuser posted image ). Držim ti pesti v tvojem postopku, jaz sem sedaj v 9. tednu nosečnosti.

čao Tija

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2006 19:03:48   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: pika79

... s kje pa si?

Postojna user posted image

Pa ti?

< Sporočilo je popravil GoYa -- 3.1.2006 19:04:18 >

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2006 19:24:30   
Kalina
Za malo vzpodbude: uspelo mi je v 1. poskusu IVF. Trenutno sem v 15t.

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.1.2006 15:22:43   
pika79
Odgovor GOYI, sem iz Ljubljane, tako da bom verjetno šla kar v LJ na postopek, moram pa še počakati na en pregled pri dr. Rešu, nato h moji ginekologinji nato pa čim prej v vrsto za postopek in novo upanje, upam, da mi uspe v letošnjem letu zanositi, to bi bilo res lepo novoletno darilo,...:)
lp vsem in hvala za vzpodbudo,...:)
pika

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.1.2006 15:48:41   
Sulfinija
Pozdravljena!!!

Tudi jaz sedaj čakam svojo M in bom v prvem postopku IVF v MB.Problem je možev slabši spermiogram,vendar očitno ne takole,ker sem z njim že tudi zanosila po naravni poti vendar sem imela ss.Tudi sedaj se tega bojim bolj kot samega postopka,ali pa da v prvo ne bi uspelo.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.