GoYa -> RE: Zanositev z IVF ali ISCI postopkom? (3.1.2006 14:17:53)
|
Tudi pri nam je razlog zelo slab spermiogram, zato ICSI. Ja, meni se je svet porušil, ko mi je na pregledu G rekel, da srček več ne bije. Drugače pa zaradi tega ne pripada noben postopek več. Vsi imamo 4 brezplačne postopke. Sicer je podan predlog na 6 brezplačnih postopkov, ob pogoju, da se v prvih dveh postopkih prenese samo en zarodek. Ampak to je druga zgodba….. Zaenkrat veljajo 4. Sam postopek je tako: Izvid odneseš svojemu G in ti da napotnico za neplodnostno ambulanto. Lahko izbiraš GK LJ, Postojno (dr. Reš) ali MB. Jaz sem v Postojni. MB ima približno 6 mesecev čakalne dobe, GK LJ tudi par mesecev, pri Rešu si takoj na vrsti, če si pripravljena prvi postopek plačati (ISCI z zdravili skupaj cca 350.000 SIT, IVF je cenejši). Sicer sedaj ko je novo leto te mogoče vzame prvega na koncesijo. Jaz sem imela srečo in prvega nisem plačala, pa sem bila takoj na vrsti, tudi drugega nisem plačala, me je pa doletel tretji za plačat. Drugače je pri Rešu tako, da se praviloma vsak drugi postopek plača, vendar se zato vse skupaj bolj hitro odvija. No, ko si enkrat "notri" tudi v MB ali LJ, gre zadeva hitro (nadaljnji postopki). Mi je pa všeč urnik pri Rešu, ker je zelo prilagodljiv, začne delati ob 6h zjutraj in tako ne manjkaš nič v službi, razen na dan punkcije in transferja. Sicer pa meni sam postopek vodi kar moj osebni G (Reš mi delal punkcijo samo prvič). 14 dni čakanja po ET je pa nočna mora. Razpoloženje niha od začetne evforije do prave psihične more. Je kar huje kot sam postopek, ki je precej invaziven. Ampak za pikico se da potrpeti :) LP
|
|
|
|