morskadeklica
|
Ojla! Še jaz Sicer se že dolgo nisem oglasila, berem pa redno. Sem pogledala slikce srečanja, super . Za nas je Rakitna kar malo daleč, pa zdaj mamo še krizo z dinarčki, tko da bodo tile izleti počakali dokler še mami ne začne delat. Madona punce, kako se mi trapasto zdi, da sem 5 let študirala, zdaj pa tako slabo kaže No ne bom več o tem... Vidim, da nekateri že pridno lulajo v kahlice. Bravo Naša itak ne more biti niti 5 sekund pri miru, tko da se s tem zaenkrat še ne ubadamo. Zadnjič enkrat sem jo probala dat na kahlico. Stvar je v tem, da vedno vnaprej pove, da bo kakala. In sem jo hitro slekla in na kahlo. Ma kje, nimaš šans, da bi bla dve sekundi pri miru... Potem sem probala še na stranišče. Sem rekla, če gre kakat tja kamor mami lula (ja pr nas tut to ne gre v miru, je takoj zraven ), je bila za ampak seveda spet za 3 sekunde... Včeraj sem bila pa cel dan prav žalostna. Razbila si je namreč zgornji dve enki in je zdaj taka kot en mali vampirček . Zvirala se je, padla in je blo... Ona se sploh ne sekira, men je pa tko hudo zarad tega . Drugače je pa zdrava (moram potrkat), čvekava in seveda neješčna. Zdaj tvori že stavke, sicer po svoje, ampak jo kar zastopimo, ne samo jaz, tudi ostali. Pri jedi pa je tako kot vedno. Nikoli mi ne bo jasno od česa se redi, raste, je zdrava. Ker poje toliko kot en mali piščanček. Evo od 6 zjutraj (danes je bila zgodnja, ponavadi vstane ob 8h) pa do zdaj je pojedla pol kosa kruha (samo sredico) z evrokremom in eno skutko. To je bilo vse v 7 urah. Ampak se ne sekiram več tolk kot prej, ker vidim, da je res zdrava in energična, da raste in se (sicer zelo počasi) redi. Trma pa je še vedno aktualna tudi pri nas. Metanje po tleh, cepetanje, zabijanje z glavo v tla.... Sicer se je malo umirilo, ampak še vedno. Sem pa opazila, da zdaj že resno preizkuša moje živce, kaj lahko in kaj ne. Žal ji včasih ne pomaga drugega kot ena čez rit. Včeraj me je full razjezila, k sm ji že miljonkrat rekla, da se v psa ne meče kamnov. Ona pa direkt proti koči in kamen proti psu. Ma men je pokrov dvignilo v luft! In včasih res sploh ne vem, kaj nej nardim Sicer kamnov ne meče iz žlehtnobe, ampak zato ker ta naš zmešan pes vsak kamenček, ki ga tamala vrže, požre Sicer sta full prijatelja, ampak nikoli ne veš. Pes ima kosmata ušesa. Pa ne le to, bojim se, da se bo tako obnašala tudi do vseh drugih živali in to ni prav. No, tudi to bomo še uredili Spimo kakor kdaj, večinoma v redu. Duda-tisti, ki so jo imeli. Kako jo mislite ukiniti, ste jo že? Naša bi jo zdaj imela non stop. Zmeraj bolj. Hoče pa vedno več stvari sama. Oblečt, obut, umivat, pospravljat, kuhat Ni da ni... Nodi je pa tudi pri nas zakon. Enkrat sem ga slučajno ujela na HTV, ga pustila, tamala pa je buljila v ekran kot začarana. No in smo ga potegnili z neta. Zvečer namesto filmov gledamo do devetih Nodija . Ona bi ga gledala non stop. Samo da je TV prižgan, se že dere: mami, nodice timej (mami, nodija naštimej) Aja, punce kaj je to. Naša govori vse na fanta. Ne reče npr. gledala, ampak gledou. In to vse, šu, gledou, amou, jejou, skakou.... Ma vse. Pa mi je full čudno, ker je večinoma sama z mano Ko bo pa naslednje srečanje, pa upam, da se vidimo