mojčca
|
OJla punce. Ja, da sem malo javim, še sem med živimi. Ja, od kar sem začela delati je kar hud tempo, ampak se bomo navadili. V službi ja kar v redu, je pa toliko novost, sprememb zakonov, da komaj dohajam (imam 1700 nove pošto na emailu in to same služene zadeve). Jutri pa odhaja sodelavka na morje, tako da sva v pisarni samo dve, tako da bo v Kranj pred sprejemno pisarno noro. To bo strank, bo čisto črno na hodniku . Da se malo pohvalim. Naš Matic je začel hodit. Naredi kakšnih 10, 15 korakov prav počasi, potem pa gre na vse štiri, ker pravi, da je puzanje zakon, pa še hitro pride tja, kamor hoče. Po dveh pa gre bolj počasi. So nam pa včeraj v kleti naredili estrihe, drug teden pa pridejo pokitati stene, tako da tudi pri nas hiška počasi napreduje. Ima moj še kar v glavi, da bi šli do konca leta notri. Ja, z mojo plačo oz. štipendijo se ne bi nikoli selili, tako da sreča, da ima moj s.p. Res, da dela ogromno, tudi država veliko pobere, ampak vsaj eden ima toliko, da hiška počasi napreduje. Kar se tiče nočnega spanja pa lahko rečem samo KATASTROFA. Od treh mesecev, pa do enega tedna nazaj mi je Manca spala cele noči, sedaj pa non stop nekaj teži. Se zbudi sredi noči in jamra, da naj se ji pomagam pokriti Halo, ja zakaj se pa ne sama, če se znaš????? Sem pa ponavadi tako utrujena zvečer, da samo padem dol (sploh včeraj, ko sem delala v službi 10 ur in prišla domov šele ob 18.30 - še dobro, da mi je tašča skuhala kosilo, sem samo prišla k njej, se usedla, vzela otroke in šla domov), tako da Mance ponoči velikokrat ne slišim in mora vstati, da jo pokrije. Ja, jaz pa ponavadi slišim Matica, ki kriči, mu dam za pii in spimo naprej. Lahko pa rečem samo kapo dol pred mojo "taščo", ker pazi oba, skuha kosilo in ji vse prav lepo znese. NO, jutri bo Matic doma, ker gre ob 12.00 spat, jaz pa delam samo do 13.00 (oz. dokler bodo stranke), tako da sem doma okoli 14.00, takrat pa se on nekako zbudi. NiLe, ja saj ne vem, kaj naj ti rečem. Čisto možno je, da Tia ne poje dovolj in se zato ne redi. Pri naši Manci vem, da je jedla ful malo, spala je ogromno, ampak smo potem videli, da je spala zato, ker je bila že čisto izstradana (samo to je bilo takrat, ko sva prišli iz porodnišnice). Po eni strani bi ti svetovala, da poskusi z adaptiranim mlekom, samo potem je vprašanje, če se bo hotela še rediti. Lahko pa poskusiš, preden se začneta dojiti, da si začetno mleko izčrpaš, ker je to mleko čisto vodeno in se otrok z njim odžeja, potem pa začne teči bolj gosto mleko in tisto je redilno. Upam, da zadevo uredita in da se pikica prične rediti. Skaana, kako luštni slikici. Upam, da v novi hiški uživate in da se imate zelo, zelo lepo (vem, da se imate, sploh ne dvomim). Rainbow, ja hudo, kaj berem. Joj, če samo pomislim na prometne nesreče, me kar zmrazi. Upam, da počasi okrevate. Ko si napisala, da ste bili na Romani Kranjčan - jo večkrat vidim, ker živi kakšnih 5 km stran od mene, velikokrat pa vidim tudi Marto Zore, ki ima za otročke tudi ful luštne pesmice (no, jih poje, Manca je navdušena nad Zvončki, bi bilo dobro, da bi ji kupili CD). Pa kadar jo vidi, zmeraj reče: mami, lej Marta iz zore . Bolj ko ji razlagam, da je to Marta Zore, bolj me prepričuje, da imam jaz narobe in da je to Marta iz zore. Špacka, daj mi pošlji na ZS tvojo številko mobitela, če slučajno na morju utegnem zavrteti telefon, da skupaj spijemo kakšno pijačko ali pa dve. Pa če mi še enkrat zaupaš, do kdaj ste na Pagu. Ja, me malo daje skleroza ampak saj veš, kaj pravijo: skleroza je lepa bolezen, vsak dan izveš kaj novega . Nič, za danes se poslavljam, imejte se lepo, če pa drugi teden utegnem, vam zjutraj skuham kakšno kavico. Jo že dolgo nisem in jih imate kar nekaj v dobrem Nočko.