Suzi*
|
Evo mene po doooolgem času. Mal sem prebrala kaj ste napisale, ste ble spet pridne. Najprej čestitke vsem rojstnodnevnikom. Imejte se krasno, bodite zdravi, radi se imejte! Hja no, kje naj začnem.... Anžej fino hodi. Prehodi že celo stanovanje sam. In zraven ful uživa, se smeji in vriska. Zna tudi že zvozit ovinke brez problema. Najreje prevaža vse mogoče stvari po stanovanju (gugalnik, stolček, pručko, škatle) pa ful rad tudi dirka z nekom naokoli das ga drži za roko. Plazi se skoraj več ne. Je bil oz, je še vedno malo, pa bolan. Prehlajen in kašljal, brez vročine. Sam je problem ker ne zna pihnit skozi nos in se ne zna fajn izkašljat....pa mu vsa sluz ostaja notri. No, upam da bo zdaj počasi bolje. Se pa mene zdaj nekaj loteva. Danes sem kot ena ožeta cunja. Ma res ne bi rada zbolela. V službi je norišnica,....pa bi me roki pokopali če bi morala bit doma. Glede govora je pa pri nas tudi kar priden. Govori vse mogoče. Mama, teta, am-am, še, to, bam-bam(ko zvoni v cerkvi ali ko kaj pade na tla), zna zalajat, zamjavkat, reče ga-ga, pa-pa, ti-ti (ko krega kaj kamor se je udaril), dada (duda), tika (ura), iga (knjiga), jogo (jogurt), baga (bager), oka (soka), e-e (ne-ne), oga (žoga), popo (popi, popek), enkrat je celo prijavil kuhi (kruhi) in dobo (dobro), da lupčka na usta, moj-moj (se stisne), pa-pa, bravo (ploska). Pa verjetno bi se še kaj našlo, ker skoz nekaj čveka. Ful pleše na vse mogoče muzike, najraje na domače . Se je pa ful začel trmat, tako da ga med previjanjem res komaj krotim. Brca z nogami in dviga rit, kriči kot da ga iz kože dajem...za znoret. Problem je po moje v tem, ker mora ležat. Ker ima eno mevlo v riti in sploh ne more bit pri miru. Drugače je pa priden, dobrovoljček. Imamo že ....samo da preštejem....14 zobov pa še dva zgornja kočnika sta že napol zunaj....torej 16 zobov. Celo harmoniko. Zobke zdaj končno pusti umivat. Sem nabavila Nenedent (zobna pasta in naprstnik-krtačka). To kombinacijo ful obožuje in sploh noče nehat umivat zob. Sicer pasto pogoltne (se učiva pljuvat ven), pa zarad tega mu pomoje ne bo nič hudega. Ker dam res samo za vzorec, da mu je bolj zanimivo. Sem ga pa včeraj že drugič morala ostrič. Ti lasi mu res noro rastejo. Sem ga kar na mašinco na nastavek(seveda ne čist na golo ), pa je uredu prišlo. Pa še lažje in hitreje je kot na roke. Malo se je sicer pritoževal, ampak smo preživeli. Aha, pa v soboto smo vsi veseli se odpravili v nabavo prvih čeveljčkov. Gremo v Ciciban, probamo ene, dvoje, troje čeveljčkov...pa noben ni šel na nogo. Mali ima tako visok nart pa še prstke zvija da smo na koncu namesto čevljev kupili copatke s trdim podplatom. Ma za v suho pa zdaj ko bo UPAM že topleje bo čist uredu. Poleti bomo pa kaj bolj odprtega kupili....če bo kaj....drugače bo moral pa bos hodit po svetu. Dolina, super da ste se nehale dojit brez problemov. Je pa tole kar veliko mlečnega, kar popije/poje Zoja. Ampak nič zato, če ima pač rada mlečno. Samo da še ostalega poje dovolj, ta vaš mali požeruhec. Super da gredo kile gor! Veš, pri Anžeju jaz itak več nimam nadzora, kaj vse poje in popije, tako da samo brez panike, ko greš v službo je otrok že kar malo od drugih in nič več samo naš kot na porodniški. Tako pač je. Gledam pa tako, da je vsega skupaj mlečnega nekje pol litra (ko smo skupaj doma). Zjutraj in zvečer je mleko oz. kaj mlečnega, pa čez dan še kakšna skuta ali jogurt. To je to. Glede vročine pa ti najbolj poznaš Zojo. Saj če je videti uredu, pa ima veliko energije, je dobre volje, tistih 37,2 niti ni vročina. Lahko da je to samo zaradi šibanja naokoli. Tako da po moje greste lahko ven, če res preveč sitno ne piha kot je zdaj nekaj dni. Tudi ostalim želim, da bi bili zdravi, pa da bi uspešno ukinili dojenje, ko boste tako želeli, pa res uživajte z vašimi sončki. Šele tako, ko mojega sončka bolj malo vidim, znam cenit vsak trenutek, ko sva/smo skupaj. Mejte se!