NiLe
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca A mi lahko ena napiše recept, prosim. Sem ga iskala, pa ga ne najdem oz. bi mi iskanje vzelo preveč časa. GIBANICA NA SUHO 2,5 jogurtova lončka moke 1,5 jogurtovega lončka sladkorja ščepec soli 1 vanilijev sladkor 1 pecilni prašek (ali 1 žlička sode) 0,5 kg skute 1 lonček kisle smetane sladkor po okusu 30 dag orehov 180 g mletega maka 4 - 5 večjih naribanih jabolk cimet po želji rozine 7 - 8 dcl mleka (ali pol mleka pol sl.smetane) 3 jajca Na suho premešamo prvih pet sestavin. Pekač z visokimi stranicami namastimo in po dnu potresemo 1 lonček mešanice. Čez potresemo orehe in pol lončka mešanice. Plasti se ne smejo pomešati med seboj!! Z žlico enakomerno po kupčkih razporedimo mešanico skute, kisle smetane in sladkorja, čez potresemo 1 lonček suhe mešanice, nato mleti mak, da prekrije vso površino in čez pol lončka mešanice. Nazadnje potresemo še naribana jabolka s cimetom (po želji še rozine) in čez še zadnji lonček suhe mešanice. No, oče pa je končno dočakal sprejem. Je ob 17.30 klical, da ga bodo sprejeli, samo v drugo bolnico, ker tukaj, kjer bo operiran ni prostora . Da so to pogruntali, so rabili skoraj sedem ur. Že za zdravega je to dolga doba za čakati, sploh pa za njega, ki ga še vse boli od nesreče (sploh sedaj, ko je tako vreme). Mojčca, jutri bom z mislimi s teboj in da bo operacija uspešna Katrin, če nisem preveč firbčna , kaj si pa dala v košaro za v vrtec? Jaz grem jutri v shoping, pa ne vem ali čem nabavljati suho sadje ali sveže ...Pa hvala za recept. Ga bom ob priliki sprobala. Jaz sem pa trenutno čist , ker sem izgubila živce zaradi Lee ... sem bila tako jezna in znervirana, da sem porinila izvlečno poličko s tipkovnico z vso silo v mizico, da je ne morem potegniti ven .... V glavnem, gre za večerno spanje. Opažam, da med tednom ful težko zaspi pred deseto zvečer (zato ker spi v vrtcu, doma čez vikend jo ne dajem več spat), kljub temu, da imamo vsak večer isti ritual, isto uro, nekdo od naju mora biti zraven ... no, to me še najbolj mori ... rada bi jo navadila, da bi zaspala sama s prižgano lučko in odprtimi vrati ... ker drugače traja tole "uspavanje" tudi uro in pol . In je bil moj več kot uro pri njej, jaz pa sem gledala oddajo o vzgoji na Kanalu A - ravno na to temo - večerno uspavanje (kako primerno). No, nato pride moj ven iz sobe in me je Lea neumorno klicala, jaz sem hodila k njej, ji prigovarjala, da naj zaspi, da sem čisto blizu, da ima prižgano luč ... ona pa se je drla in drla ... pol je bila že tako izmučena, da je omagala ... ne vem no, tole me res ubija Sem morala malo potožit ... mi je takoj malce lažje ...