Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 20:09:09
|
|
|
|
Reja
|
Takrat, ko njegov mesečni badžet ne presega stroškov za položnice, za hrano, prebivališče, osebno nego in kdaj pa kdaj sprostitev po svojem okusu (kava, kino, karkoli)
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 20:15:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko ne veš,kako bi nahranil lačna usta svojih otrok. Ko nimaš niti za kruh.Ko imaš na razpolago borih pet tisočakov za teden dni prehrane.Ko ješ dan za dnem samo krompir,ki si ga pridelal na srečo na vrtu.Ali pa makarone kuhane na vodi,brez omake. Ko je meso za družino le fatamorgana.Ko moraš najti besede,da otroku razložiš zakaj mu ne moreš kupiti čokolade ali bonbonov. Ko greš na RK po obleko in paket enkratne pomoči.Ko je tvoj dom mrzel ker nimaš kje vzeti,da bi si kupil drva.Ko te je dan za dnem strah,da se ti streha podre na glavo.Ko ne moreš usreči otroškim željam.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 20:19:58
|
|
|
|
dory
|
Hm pomoje je to vprasanje tezko za tiste,ki tega niso izkusili...kaj je revscina pa vemo le iz pripovedovanj...k sreci... Ampak pomoje je najbolj reven tisti clovek, ki nima mehkega srca in ne zna ljubiti, cutiti...
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 20:45:17
|
|
|
|
Annny
|
Kot si napisala, te zanima materialna revščina. Statistika pravi, da je več kot 50% Slovencev na robu revščine. REVŠČINA pomeni, da človek porabi vse, kar zasluži ali da porabi celo več, kot mesečno zasluži in tako poglablja svoj 'minus'. PREMOŽEN je v Sloveniji nekdo, ki ima vsaj 50 milijonov sit likvidnega premoženja. BOGAT....ta definicija pa še ni bila podana LP
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 20:46:13
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 Ko ne veš,kako bi nahranil lačna usta svojih otrok. Ko nimaš niti za kruh.Ko imaš na razpolago borih pet tisočakov za teden dni prehrane.Ko ješ dan za dnem samo krompir,ki si ga pridelal na srečo na vrtu.Ali pa makarone kuhane na vodi,brez omake. Ko je meso za družino le fatamorgana.Ko moraš najti besede,da otroku razložiš zakaj mu ne moreš kupiti čokolade ali bonbonov. Ko greš na RK po obleko in paket enkratne pomoči.Ko je tvoj dom mrzel ker nimaš kje vzeti,da bi si kupil drva.Ko te je dan za dnem strah,da se ti streha podre na glavo.Ko ne moreš usreči otroškim željam. te čase poznam tudi jaz - ko sem po predalih, žepih, tleh iskala skup kovance, da sem lahko kupila kruh...ampak tega ježe skoraj 20 let.. najhuje je, da se sramuješ svoje revščine in je pred drugimi ne upaš pokazat - prikrivaš jo na vse načine... pa da ne boste mislili, da smo bili brez dohodkov! mamina plača le ni bila dovolj - za vse kredite itd... fotr je dosti zapravil za pijačo pa še kaj - pa ni ostalo niti za osnovne stvari. tud zakon staršev je šel po zlu, pa del našega otroštva in mladostništva.. hudi časi so bli to...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.12.2005 20:49:44
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 20:56:02
|
|
|
|
Annny
|
Še to: baje da gre človeku sorazmerno dobro takrat, ko ima poleg rednih prihodkov prihranjenega toliko denarja, da bi lahko vsaj 1 leto preživljal sebe in svojo družino, če bi ti dohodki nenadoma prenehali (razlogi npr. bolezen, nesreča, dolgo potovanje, izguba službe....).
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 21:04:54
|
|
|
|
HuAnita
|
Je absolutna revščina in relativna revščina... Sociološki definiciji... Meni se zdi reven tisti, ki se ni sposoben preživeti (pomeni, da s plačo ne zasluži za pokritje svojih stroškov in prehrano, da kakšnega luksuza ne omenjam...). Ampak če je 50 % Slovencev na robu revščine, potem mi ni jasno, da je vsak nov nakupovalni center tako množično obiskan, starejšim pa tudi nič ne 'odžrejo'.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 21:07:38
|
|
|
|
Moyca_
|
ko nimaš za položnice kaj šele za luksuz
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 21:28:42
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Ampak če je 50 % Slovencev na robu revščine, potem mi ni jasno, da je vsak nov nakupovalni center tako množično obiskan, starejšim pa tudi nič ne 'odžrejo'. Večina Slovencev ima v banki odobren limit, kar pomeni, da živi preko svojih zmožnosti oz. da so jim mesečni prihodki premalo za življenje, kakršnega pač živijo. Pa ne pozabiti na kreditne kartice. Kar verjamem, da je 50% takšnih, trend dvigajoč
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 21:36:45
|
|
|
|
Annny
|
Limiti in na drugi strani vabljivi trgovski centri, 'akcije' ipd. To je strašna past za povprečno razmišljujočega človeka, ki je in bo zaradi tega še revnejši. Nekaj preprostih in poučnih knjig o tem je napisal R. Kiyosaki, priporočam.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 22:02:39
|
|
|
|
Anonimen
|
A je ta tip napisal knjigo "Bogati očka, revni očka"? Nekam znan priimek mi je, pa pri omenjeni knjigi (ko sem jo brala) nisem bila pozorna na pisatelja...
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 22:05:28
|
|
|
|
Annny
|
Ja, še tri druge njegove knjige so prevedene v slo. Če človek med branjem razmišlja, vidi, da te knjige vsebujejo pravzaprav polno drobnih koristnih informacij. Kakšen vtis je 'bogati očka' pustil na tebi, Kerensa?
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 22:21:11
|
|
|
|
soncece24
|
Reven je zame tisti, ki da vse kar zasluži za golo preživetje, ali pa še za to nima dovolj. Mislim pa, da je neva napisala čisto dobro definicijo. Glede na to, da imamo vse tu gor internet in posledično tudi računalnik definitivno ne spadamo v to kategorijo.
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 23:01:30
|
|
|
|
Annny
|
Reven je tudi tisti, ki veliko zasluži in vse to porabi. Torej zaslužek ni odločilni faktor pri vprašanju, ali je nekdo bogat/reven ali ne. Sploh pa ni odločilni faktor to, ali ima nekdo priključek za internet ali ne Koliko revežev cele dni visi na internetu (predvsem na forumih, klepetalnicah..)..pa naj to bo iz kateregakoli razloga (nimajo službe, ne da se jim delati, zasvojenost z internetom, nesamozavestnost itd..)...internet je poleg TV-ja, drog ipd. najboljše orožje za beg pred resničnostjo.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 27.12.2005 23:09:43
|
|
|
|
Anonimen
|
REVŠČINA pomeni, da človek porabi vse, kar zasluži ali da porabi celo več, kot mesečno zasluži in tako poglablja svoj 'minus'. Po tej definiciji pa žal tudi mi spadamo med reveže.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 28.12.2005 1:08:00
|
|
|
|
nejcko
|
Blacky, nič bat, mi tudi ... ker brez dohodka (torej samo iz prihrankov) niti pod točko razno ne bi preživeli eno leto, ker nimamo 50 mio sit česaže? Dobroimetja? Bi se strinjala, ja, da nas je polovica Slovencev na meji velike revščine.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 28.12.2005 11:28:27
|
|
|
|
Iren@
|
Neva je napisala dobro definicijo revščine. Pravijo, da v našem mestu vlada prikrita revščina, revščina skrita za zidovi blokov in stolpnic. Ena skrajnost so nakupovalna središča, druga čakane vrste pred vrati karitasa in rk-ja.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 28.12.2005 11:44:14
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Blacky, nič bat, mi tudi ... ker brez dohodka (torej samo iz prihrankov) niti pod točko razno ne bi preživeli eno leto, ker nimamo 50 mio sit česaže? Dobroimetja? Bi se strinjala, ja, da nas je polovica Slovencev na meji velike revščine. A vi v enem letu porabite 50 milijonov?
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 28.12.2005 13:33:52
|
|
|
|
lelaval
|
Je absolutna revščina in relativna revščina... Sociološki definiciji... Meni se zdi reven tisti, ki se ni sposoben preživeti (pomeni, da s plačo ne zasluži za pokritje svojih stroškov in prehrano, da kakšnega luksuza ne omenjam...). Ampak če je 50 % Slovencev na robu revščine, potem mi ni jasno, da je vsak nov nakupovalni center tako množično obiskan, starejšim pa tudi nič ne 'odžrejo'. Mislim, da je v HuAnitinem odgovoru vse. Nakupovalni centri so resda obiskani, a vprašajmo se, koliko je dejanskih kupcev.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 28.12.2005 20:51:36
|
|
|
|
Anonimen
|
o zadnji teden v mesecu nimaš več denarja. Za nič. Ko mesečna plača ne pokrije vseh stroškov. Ko si ne moreš razen osnovnih stvari ničesar več privoščiti.
|
|
|
|
RE: Kaj je za vas revščina? 28.12.2005 22:21:56
|
|
|
|
karmy
|
lepo je neva6 rekla....ko nimaš otrokom nič za jest dat...
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?