KIRA -> RE: Kaj je za vas revščina? (27.12.2005 20:46:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 Ko ne veš,kako bi nahranil lačna usta svojih otrok. Ko nimaš niti za kruh.Ko imaš na razpolago borih pet tisočakov za teden dni prehrane.Ko ješ dan za dnem samo krompir,ki si ga pridelal na srečo na vrtu.Ali pa makarone kuhane na vodi,brez omake. Ko je meso za družino le fatamorgana.Ko moraš najti besede,da otroku razložiš zakaj mu ne moreš kupiti čokolade ali bonbonov. Ko greš na RK po obleko in paket enkratne pomoči.Ko je tvoj dom mrzel ker nimaš kje vzeti,da bi si kupil drva.Ko te je dan za dnem strah,da se ti streha podre na glavo.Ko ne moreš usreči otroškim željam. te čase poznam tudi jaz - ko sem po predalih, žepih, tleh iskala skup kovance, da sem lahko kupila kruh...ampak tega ježe skoraj 20 let.. najhuje je, da se sramuješ svoje revščine in je pred drugimi ne upaš pokazat - prikrivaš jo na vse načine... pa da ne boste mislili, da smo bili brez dohodkov! mamina plača le ni bila dovolj - za vse kredite itd... fotr je dosti zapravil za pijačo pa še kaj - pa ni ostalo niti za osnovne stvari. tud zakon staršev je šel po zlu, pa del našega otroštva in mladostništva.. hudi časi so bli to...
|
|
|
|