|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Fotr pa tak!!!
27.12.2005 21:18:27   
Annny
Kalbo, zrelost je zelo relativen pojem, ki ni kaj dosti odvisen od tega, ali nekdo hodi v šolo ali ne.
Prvošolček ni na zrelostni stopnji odraslega človeka in ni prav, da ga obremenjujemo z odraslimi problemi.
Ampak to je samo moje mnenje, o tem res ne bom parlamentiralauser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
28.12.2005 13:54:37   
karmy
kako je pa tvoj dragi reagiral na to? sej je to dober znak da se je navezal na tvojega partnerja... sej je to dobro da ga je poklical oči al ni?

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
28.12.2005 14:56:05   
Gina
Jaz sem zelo veliko razmišljala v življenju ravno o teh vprašanjih - kaj in koliko povedati otroku o človeku. Saj je najbrž logično, da ljudje v večini reči najprej s sabo primerjamo, a ne. No, meni se je zdelo to, da je moja mami zelo obzirno meni povedala, da se je moja babica, njena tašča, včasih grdo do nje obnašala, da ji je govorila grde reči, jo zmerjala in podobno.....nič gorznega. Tega nisem povezala z mojo ljubeznijo do babice. Ker je bila babica prijazna do mene, sem vzela tako, kot je. Do mene prijazna, do mami neprijazna. Vzela sem realno. Pa vendarle sem jo imela zelo rada - saj se je tako do mene vedla. Otrok to čuti.
Po drugi strani je mami vedno zagovarjala očeta. Nikoli ni rekla ene besede čez njega, četudi sem jaz čutila njegovo nesramnost in ignoranco. Torej sem ga spet vzela realno - bil je nesramen do mene. In zamerila sem mami, da ni nič naredila v tej smeri, celo zagovarjala ga je. če bi mi takrat rekla realno, da se zaveda, da se oče nesramno obnaša, da ne zna drugače in da to ne pove ničesar o meni, bi mi prihranila dvoboje v meni, ko sem se počutila krivo, da jaz nekaj narobe delam, da se tako vede. Dolga leta sem bila prepričana, da je z mano nekaj narobe, če mi take reči pripoveduje. Če bi mi mami ne tajila, da oče ne dela prav, bi mi bilo lažje. Jaz tega otroku ne bom naredila. Če si tiho, včasih narediš več škode, kot če kaj poveš. Če bi se moja mami tudi kdaj samo zjezila, da če ne dela prav, bi mi bilo lažje, kot mi je bilo. Tako se mi je zdelo, da nimam pravice čutit, tako kot čutim - nihče ni bil z mano, za mano. Pa je bilo vendarle moji mami težje, ker je bila s človekom poročena, pričakovalo se je, da bo stala za njim. Če nisi več poročen, pa če človek res dela čudaške reči, potem ga nimaš pravice zagovarjat, ker s tem tunkaš otroka v globok d.... Otrok misli, da si nekaj domišlja, da si ne sme, da je z njim kaj narobe.... Še niti mati ne stoji za njim.

PO drugi strani pa bi bilo narobe zgolj grde reči govorit o očetu. tega tudi ne smeš, ker v bistvu s tem ponižuješ otroka. Otrok postane zmeden, ker se začne istovetit z očetom in se mu zdi, da ga zdaj pa ne sme imeti rad, da mu je to prepovedano, saj se mami tako zelo jezi.

Najti primerno sredino, realnost, povedati otroku da ima lahko očeta rad, da ni nič kriv za to, kar se dogaja, da ima pravico se branit, biti ljubljen...., pa še to, da naj spremeni stvari, ki jih lahko in da naj sprejme tiste, ki jih spremeniti ne more, da naj se nauči spoznati razliko....to pa je umetnost.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
28.12.2005 17:29:16   
india
Kerensa, zelo dobro razumem tvoj položaj in tvoj obup, bes,....saj veš, sama sem imela priložnost tega "butca" spoznati in v marsičem ti lahko pritrdim.
Mislim pa, da deaš veliko napako,...in sicer pri tem,ko tako odkrito govoriš o njegovih napakah, nevrednotah, grobostih in vsem negativnem pred Janom. Jan je zdaj v fazi,ko se otrok najbolj izoblikuje. In če mu ti in tvoj sedanji partner dajeta ljubezen, podporo in vse kar potrebuje pozitivnega, se bo ob vajini pomoči razvijal v dobro osebo.
Žal so določene stvari tudi podedovane, pa čeprav otrok nikoli ni živel s svojim pravim očetom , materjo ,...lahko marsikaj podeduje.
Moj brat je bil star 4 mesece,ko se je mama odselila in ločila. Do svoje poroke pri 27ih očeta ni sebno poznal, moj ati mu je vedno nudil vse : dom,ljubezen, materialno sigurnost, šolanje,...bil je čudovit oče, za vzgled. Pa se je kljub temu pred poroko brat odpravil k svojemu biološkemu očetu, da ga spozna. Na poroko ga ni vabil iz spoštovanja do mojega atija, je pa potem prekinil stike z nami in se leto dni videval z njim. Žal ima zelo podoben značaj kot njegov biološki oče. Mama mu o njem nikoli ni govorila slabih stvari. Na vprašanja, zakaj sta šla narazen, mu je odgovarjala por esnici, a premišljeno, brez žaljivk.
Vem, tvoj Jan je starejši kot je bil  moj  brat, a sedaj se razvija. In z marsičem, kar rečeš o njegovem očetu, boš nekako ranila tudi njega. Pazi nanj, ker je majhen in občutljiv, čeprav tebi ne deluje tako.
Poskusi ga ubraniti pred temi stvarmi, to je tvoja vojna, ne njegova. Ne uniči mu otroštva s tem, česar ni sam zakrivil. Ni kriv, da je njegov oče tak kot je. Naj občuti tvojo in ljubezen tvojega partnerja, naj občuti Robija kot brata!
Kar se pa tiče preživnine, to ni tvoj denar, to je Janov denar in pravico ima do njega. Če se boriš za druge stvari, se moraš boriti tudi za to!

Kalbo, tebi pa lahko le čestitam, da si odrasel v takega moškega, kot si ga lahko želi marsiaktera ženska in vsak otrok za očeta. Dostikrat občudujem tvoje ljubeče poste in vidi se, da daješ svojemu sinu tisto,kar potrebuje!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
28.12.2005 21:13:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zoya_

Slišala sem ogromno grdih stvari o njem iz vseh koncev, kako ni hotel plačevati preživnine, da je šel raje v zapor, da je grozil, da bo moji mami ne vem kaj naredil, da..... Očitno je bil premlad, ko je postal očka (ne da ga zagovarjam), ker me pa od mojega 4 leta neizmerno rad. Vedno mi je dajal darila, sedaj me vedno kliče za rojstni dan, ta božič me je poklical...

Vidim pa sedaj mojga, ločen, dve mali punčki, redno plačuje preživnino, jih redno enkrat na teden obiskuje, jih vsake 14 dni vzame za vikend.... bivši, kljub temu da je odrihala čez njega po celem mestu in vseh prijateljih, ji je pomagal do stanovanja, avta, vse ji je pustil, samo da bi tamali imeli, pa mu še vedno serje po glavi, ker ji je očitno preveč dobro. Nekatere ženske pa res ne znajo cenit tega, kar dobijo... Ene so res kure... Nič drugega ne morem rečt.

zoya_ se strinjam. Moj je tudi zelo ljubeč oče, vendari ima od prej tudi user posted image . In mu je bivša tolk časa srala po glavi da je nehal hoditi na obisk, nehal klicarit, jaz se spomnim, kupim voščilnico mu jo dam na mizo brez besed podpiše, in ji pošljem za rojstni dan, več ga pa ne morem prisilit. Pač ženska je brez izobrazbe, dela kot natakarica, in skupaj z njeno mamo samo čakata kdaj bosta lahko denar zapravljali. Prav tako tudi vse merita v denarju. Tudi ljubezen. Ni treba ponavljat, da vsak ki jo spozna kaka je, jo v hipu zapusti. Sedaj pa dobiva informacije, da jo okoli vozijo le privatniki. Torej taki ki imajo denar. Podlo. Še huje pa je, da je sedaj po tolikem času pričela spoznavati, da je vseen hudo, če gre na cesti mimo punčke, in nje. In sedaj bi rada spremenila svet in njega, ter imela z njim lep prijateljski odnos. Ja seveda!On pa samo na njo čaka!
Ni treba ponavljat, da sedaj vsem razlaga kako grozen ati je, da ne mara otroka, da se ne briga zanj...ampak saj sedaj ima preživnino!Saj je to hotela a ne?

Kerensa, ne vem kaj bi ti svetovala...Vsekakor Janu preveč ne razlagaj. Otroci vedo, več kot jim povemo, in prej kot mi sami. user posted image

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?