|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fotr pa tak!!!
25.12.2005 17:30:33   
Anonimen
Enostavno ga moram spljuvati, dedca blesavega! Mojega bivšega, namreč - Janovega očeta.
Nazadnje je Jana videl poleti, avgusta, za pol ure v bližnjem lokalu, kamor smo šli na kavo in na sok. Kasneje pa nič več. Ničesar mu ni kupil za začetek šolskega leta in komaj da ve, da Jan sedaj hodi v drugo šolo, tukaj v BTC-ju. Ni ga bilo na nobene govorilne ure in na noben roditeljski sestanek, ni prispeval niti tolarja k nobeni izvenšolski dejavnosti in k nobeni šolski potrebščini, kupil ni niti ene igrače in niti enkrat ni telefoniral, da bi vsaj vprašal, kako je Jan. Nobene obleke mu ni prinesel, niti nogavice, za 8. rojstni dan mu ni poslal niti čestitke. Med počitnicami ga ni bilo na spregled, zamenjal je telefonsko številko, tako, da ga tudi Jan ne more poklicati (številke nam seveda ni sporočil). Kljub temu, da vsi prijatelji vedo, da se je vdrl v zemljo, in da bi mu vsi rekli, da naj nas pokliče, če bi poklical njih, ga ni na spregled. Pa mu je eden od kolegov rekel, da naj se oglasi, ker je nujno. On pa nič. Za Miklavža ga ni bilo, za Božička tudi ne. Kakor da ne bi imel sina.
Kakšen fotr naj bi to bil? To še semenodajalec ni, madonca! O tem, da preživnine ne plačuje, pa sploh ne bi, ker je to logično, da je ne. Pravi, da ga nihče ne more prisiliti. Saj jaz vem, da to ni res, ampak takšno je pač njegovo razmišljanje in tako bo živel, dokler mu res enkrat ne bo nekdo nečesa naredil. In vprašanje, če ne bom to jaz. Močno pa upam, da bo to njegov lastni sin, Jan. Kajti včeraj, na Božični večer, je rekel "oči" mojemu dragemu. Mojega bivšega Jan ni omenil že skoraj tri mesece. Pa mu ne govorim nič slabega o njegovem očetu, le resnico - da ga očitno nima dovolj rad, da bi se spomnil nanj.
Skratka, morala sem se izkašljati. Ta človek je gnoj od gnoja. Ma, ni res - gnoj je koristen. ta človek pa ni niti najmanj. Vsaj za svojega sina ne.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fotr pa tak!!!
25.12.2005 18:07:29   
SašaR
Povem ti svojo zgodbo, podobno Janovi. Tudi pri nas je bilo podobno, samo da se je vdrl v zemljo takoj po mojem rojstvu. Od začetka (ko sem se začela zavedati) se mi je to zdelo tako hudo. Nimam pravega očeta. In ko sem bila stara nekje 4. leta je mami pripeljala domov drugega očeta. Tako je bil začetek še hujši. Vendar sem nekega dne spoznala, pa čeprav sem bila še mala (kakih 6-7 let), da je on moj oče (čeprav ne biološki). On je tisti ki mi je kupil kar sem potrebovala, on me je peljal na dejavnosti, skupaj sva bila na kolesu,...Od takrat ga kličem ata in najin odnos je popolnoma tak kakršen mora biti. Svojega pravega očeta ne poznam, vem le nekaj dokaj grdih stvari o njem, ki sem jih izvedela od nekih ljudi (ne od svoje mame).
Tako da če Janovega očeta ne bo, ga bo mali na zunaj pozabil in imel za očeta tistega s katerim preživlja dan in od katerega je dobil bratca (upam da nisem falila).

Ne sekiraj se! Bodi fajn in uživaj v praznikih in v novem letu.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.12.2005 18:51:34   
lelaval
GROZA user posted image user posted image user posted image .Take stvari težko razumem, ker jih sma nisem doživljala.Vendar, če je tak, naj bo, Jan pač naj tvojemu  user posted image  pravi oče, če tako želi in tebe ne moti. Kbo odrasel in se morda srečata, pa ni tvoja atvar, če ga takrat Jan ne bo hotel za očeta. Prazniki so za uživanje, zato glavo gor.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.12.2005 19:11:49   
ona
Vidim,da si na istem kot jaz pa še sina imam z istim imenom.Jan!
Pri meni je edino ta razlika,da ga fotr stalno oz. redno obiskuje in ga ima vsak drugi vikend,pa tudi preživnino plačuje,tako da se res nimam kaj pritoževat glede tega!Sedaj imam jaz drugega tipa in z njim hčerko in je vse lepo in prav.Jan tega mojega ful obužuje in najraje ne bi šel k fotru,a mi je rekel da se ga pomalem boji,da ne bo jezenče ne gre k njemu.Se pa mali ful zaveda,da je tukaj njegov dom in da ga vsi imamo radi.Še posebej je navdsušen nad sestrico in jo ima prav za svojo.
Tako,da ne sekiraj se preveč za bivšega in provaj Janu dopovedat kako stvari stojijo in mu dopoveduj da ga imate radi,da se bo vedno imel lepo z vami!
Vem,da pridejo včasih težki trenutki in si jezna na cel svet,ampak je treba potrpet in it naprej!Bo že tvoj sin kmalu ugotovil kakšnega fotra ima,so otroci pametni te čase!
Veš nisem ravno mojster v pisanju takih debat,mi gre lažje v pogovoru,a upam,da sem ti malček pomagala.
Pa vso srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.12.2005 19:21:39   
Anonimen
Pa mu ne govorim nič slabega o njegovem očetu, le resnico - da ga očitno nima dovolj rad, da bi se spomnil nanj.

Uf, Kerensa, ne mu tega govoriti, ubogo dete. Kaj pa on ve, ZAKAJ ga oče nima rad. Bogve kaj mu gre po mali glavi. Raje mu reci, da ni dober človek, če že moraš nekaj. Da sta zdaj našla novega očija, ki vaju ima rad. Kaj takega, samo ne, da ga lastni oče nima rad. Ta je pa huda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.12.2005 19:42:42   
Dejča
Se strinjam s Splični, povej mu na drug način, da ni odgovoren oče ali kaj podbnega, ne pa, da ga nima rad.
Pa čeprav je res kreten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.12.2005 20:49:23   
fusia
Kakšen je pa bil, ko sta (ste) bila še skupaj?

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.12.2005 21:01:29   
Anonimen
Do mene psihično in fizično nasilen, posesiven, verbalno agresiven, ponižujoč, ljubosumen,... Do Jana? Ko danes pogledam za nazaj, se mi zdi, da mu je bil ves čas v napoto. Da je vedno hotel, naj se Jan nekam umakne stran od njega. Da sem se jaz lahko ukvarjala z njim, namesto z Janom. Mislim, da je bil ljubosumen nanj. Ko je bilo pa "treba", ga je pa izkoriščal za lastne koristi, pa naj je bil to denar ali pa moji živci. Janove potrebe mu niso bile nikoli na prvem mestu - prej je kupil kaj za avto kakor pa plačal položnico v vrtcu.
Splišni - poudarek je na besedi DOVOLJ, ne na vsem ostalem. Kajti dejstvo je, da ga nima rad, če ga takole ignorira. Saj me je Jan že vprašal, zakaj ga oče nima rad, če mu ni pa nič naredil. Kaj sem mu odvrnila? Da tega tudi jaz ne vem in da ga bova ob prvi priliki vprašala skupaj. Jan bo potem sklepal po njegovem odgovoru. Velikokrat sva se že pogovarjala o tem in čeprav je še otrok, mu nočem servirati neke olepšane resnice. Toliko se še kontroliram, da mu ne rečem direktno, da je njegov oče zame prasec, to je pa tudi vse. Povem mu, da če bi ga imel oče dovolj rad, potem bi skrbel zanj tako, kot naj bi očetje skrbeli za svoje otroke. Vedno pa mu dam primerjavo - moj dragi ni Janov oče in Jan to ve. Ampak Jan razume tudi, da mojemu dragemu ni treba opravljati vseh očetovskih nalog - pa vseeno jih. Kar pomeni?
Po tem Jan sklepa, da ga ima moj dragi rad, pa čeprav nista oče in sin. Njegov pravi oče pa se bo moral za svoja dejanja sam zagovarjati pred njim.

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.12.2005 21:19:56   
Pi-kica 1
Jaz pa mislim, da si mu popolnma pravilno odgovorila. Enako sem jaz povedala mojemu sinu v podobni starosti in podobni situaciji in to po nasvetu psihologinje, h kateri sva takrat hodila. Danes vem, da sem ravnala prav. Otrok to predela in preživi, kasneje pa je lahko mnogo težje, obtožuje mamo, da ni očeta, tako pa se pač sooči z resnico, ki je res kruta, vendar, tako je življenje. Otroku je treba vedno povedati resnico, seveda na njemu primeren način.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.12.2005 17:25:08   
Gina
Jaz se strinjam s tistimi, ki rečejo, da je otroku treba povedati resnico. Samo dodati je še nekaj treba. Ni dovolj najbrž, če mu rečeš, da ga oče nima rad. Povedati mu moraš še to, da to nič ne pove o njem (o Janu), ampak pove samo o očetovem okusu, željah, potrebah. Da to ne pomeni, da je Jan zanič, ampak da pomeni, da je njegov oče neodgovoren. 

Jaz bi mu torej rekla, da je pač tako kot je. Da očeta ne briga, kaj se s sinom dogaja, ampak da ima pa to srečo, da ima ljubečo in prijazno mamico, ki je tudi nimajo vsi, pa da ima prijaznega očima, ki ga tudi nimajo vsi. V bistvu mora sprejet dejstvo, pa tudi ti moraš to pri sebi narediti, da ni najbolj pomembna stvar, da pravi oče skrbi zate. Je sicer fajn, če to tako je, ampak da ni katastrofa, če ne. Prej ko bosta vidva oba to sprejela, lažje vama bo. In to morata naredit zaradi sebe. Saj tvojega bivšega čisto nič ne boli, če se razburjaš ali če se razburja Jan. Boli samo vaju, zato morata to vidva rešit pri sebi, za svoje dobro - ne se obešat na stvari, ki jih ne moreš spremeniti. Najprej pa se moraš znebiti občutka, da je on to dolžan naredit. NI, kot vidiš. Pa nehaj si mislit, da je zato Jan za kaj prikrajšan. Ni, tako zelo, kot vidiš. Prikrajšan je v toliko, kolikor ti to potenciraš, ali pa Jan sam. Boljše mu je, kot takrat, ko ste še živeli skupaj, ne glede na to, da se zdaj zanj sploh ne zmeni. Najboljše je sprejet dejstvo, ki ga ne moreš spremenit. Pa še to, tudi ti ne smeš mislit, da je to neka katastrofa. Je zoprno, ni prav fajn, ampak katastofa pa ni.

Jaz ne bi čisto črtala iz življenja in potisnila v podzavest dejstvo, da se pravi oče ne javi. To bi bilo narobe. Bi bila spet druga skrajnost. Največ narediš za Jana, če lahko v njegovo malo glavico zapišeš, da se v življenju dogajajo stvari, ki sicer niso čisto pravične, ampak tako pač je. Če se z njimi ne bo istovetil, če si ne bo zapisal v glavo, da je on zato kaj manj vreden, če se ne bo preveč istovetil z dogodkom, kot da je to zdaj najmanj katastrofa, zaradi katere je on kriv, (ker kao ni dovolj dober za očeta),  če si ga bo predstavljal samo kot del življenja, kot nekaj, kar se dogaja, potem mu bo lažje. Če bo pa zraven videl še pozitivne reči, pa če mu zraven razložiš, da nekateri ljudje, kot npr. njegov oče, enostavno ne znajo drugače ravnat v določenih trenutkih, da jim en kolešček v glavi ne dela prav, potem pa bo mogoče vseeno lažje sprejel svoje življenje in dogodke, ki mu pridejo naproti.
Kaj pa vem, jaz bi približno tako naredila. In vsakič bi mu ponavljala isto, da ne bi dobil kompleksov in da bi se počutil vendarle sprejetega in ljubljenega in pomembnega.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.12.2005 8:04:47   
kalbo
Kerensa, ne sekiraj se. Sam imam podobnega bika za očeta, kot tvoj Jan, če se temu sploh lahko reče oče. Sam svojemu pravim kar semenodajalec. Pogrešal ga nikoli nisem kaj dosti, edina stvar, ki me je pa mučila, oziroma me občasno še, je bojazen, da bom nekoč tak kot on. Tega se najbolj bojim in ravno to misel moraš kasneje pregnati iz Janovih misli. Maminega partnerja sicer ne kličem oče, čeprav bi si to zaslužil, definitivno ga bo pa moj mali klical dedek, ker bom sam poskrbel za to.

Sicer je pa on na zgubi, cela družina se veseli malega Blaža, edino on nima jajc, da bi ga prišel pogledat, čeprav sem mu dal vedet, da so mu naša vrata odprta. Še malo, pa se mu bodo še ta zaprla, ker meni nihče ne bo medel otroka z občasnimi obiski (beri enkrat na nekaj let). Dedek je po mojem mnenju tisti, ki se tako obnaša in v našem primeru je to mamin partner, ki bi si že naziv mojega očeta močno zaslužil.

Tak oče si ne zasluži naziva Oče, za preživnino pa kar udri po njem s polno silo, naj čuti vsaj malo odgovornosti. Konec koncev lahko pa Jana tvoj partner tudi uradno posvoji, potem bo pa zadeva zaključena za vedno. Z bratom nimava z očetom, razen zunanjosti, nikakršne podobnosti, močno sva pa podobna človeku, ki je prevzel dolžnosti in radosti očetovstva. Očetovstvo oz. starševstvo je poleg dolžnosti in skrbi tudi dar, ki ti daje možnost poslati del sebe v prihodnost, torej ti daje možnost nesmrtnosti. Torej moj, Janov, pa še marsikak oče zamuja to možnost, ubogi berači, saj ne vedo, kaj delajo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2005 8:54:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pogrešal ga nikoli nisem kaj dosti, edina stvar, ki me je pa mučila, oziroma me občasno še, je bojazen, da bom nekoč tak kot on. Tega se najbolj bojim in ravno to misel moraš kasneje pregnati iz Janovih misli.

Prav tvoje besede nakazujejo na to, da mu očitno nisi in nikoli ne boš podoben. user posted image  Se mi zdi, da če se človek tega zaveda, da so njegovi starši takšni kot so, torej milo rečeno slabi, je nemogoče, da bi pobral njihov vzorec. user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.12.2005 9:08:23   
Anonimen
Se mi zdi, da če se človek tega zaveda, da so njegovi starši takšni kot so, torej milo rečeno slabi, je nemogoče, da bi pobral njihov vzorec.

Lahko se kljub vsemu to zgodi. Odvisno je predvsem od zrelosti človeka, lahko rečemo morda tudi od vzgoje, ki jo je otroku nudila mati. Predvsem se mi zdi, da je otroku potrebno privzgojiti odgovornost in spoštovanje, najprej do mame same, seveda. Velika napaka mam, ki ostanejo same z otroci, je, da potem tega otroka preveč "crkljajo", ker se čutijo krive, da je otrok brez očeta, ker se jim smili. Tu lahko naredijo ogromno napako, ker če sin ne bo spoštoval mame (ki mu bo ugodila vse njegove želje, še preden jih bo izrekel), potem pozneje ne bo spoštoval žensk v njegovem življenju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2005 10:31:16   
Anonimen
Mogoče bi ga na trenutke morala, ampak mojega Jana jaz zato, ker ob sebi nima sbojega biološkega očeta, čisto nič bolj ne crkljam kakor drugače. In tudi sveta mu čisto nič ne olepšujem. Saj bi slej ko prej ugotovil sam, da svet ni tak, kakršnega mu jaz predstavljam (če bi lagala). Jaz hočem, da moj otrok odraste v realno in samostojno osebo, ki ve, kaj hoče in ki ve, kdo je. Ja, nekaj občutka ne-samozadostnosti Jan ima, ampak to je ostalo še od tistih šestih let, ko smo bili še "kao" družina. Preveč je videl in preveč je slišal, razložiti si pa ni znal. In tako mu zdaj, ob trenutkih, ko pade takšna debata, počasi razlagam, kaj se je v tistih šestih letih pravzaprav dogajalo. Marsičesa se še spomni in me sam vpraša. Jaz mu ne lažem. (Žal?) mu ne morem povedati ničesar posebej lepega o njegovem očetu, ker česa takega res skorajda ni, le to pa zdaj Jan sproti spoznava tudi sam. Oče mu ni čestital za rojstni dan, ni mu kupil darila ne za Miklavža ne za Božička. In sem kar prepričana, da mu ga tudi za Dedka Mraza ne bo. Saj ni vse v darilih, vem, ampak lahko bi se pa vsaj spomnil nanj in telefoniral. Ma kaj telefoniral - vsaj "žvrcnil" bi lahko, pa bi ga mi poklicali nazaj. Ampak je že prišel na dan tudi s takim izgovorom, da je izgubil našo telefonsko številko. Ja, ja, pa pozabil, kje stanujemo tudi, ja. Je pa res, da pa moj dragi več kot zadovoljivo (po mojem mnenju) opravlja nalogo očeta, kar mu ne bi bilo treba, čeprav je vedel, da lahko mene dobi samo v kompletu z Janom. Če ne bi sprejel Jana, tudi midva nikoli ne bi mogla biti par. In ko sva se začela pogovarjati o skupnem otroku, ki ga sedaj imava, je bil eden od mojih pogojev, da naj mu ne pade na kraj pameti, da bi med obema otrokoma kasneje delal kakšno razliko. Oba otroka sta moja in s tem tudi oba najina, če hoče, da najina zveza funkcionira. In moram reči, da mu gre čudovito. Sicer je veliko bolj strog, kakor jaz, in včasih me kar srce zaboli, ko se striktno drži svojega načina vzgoje otrok, ampak ne ugovarjam, ker vem, da ima dolgoročno prav. Tudi z Janom imata "pričkanje" na dnevnem redu, ampak nikoli pa ni kreganja take vrste, ki bi izviralo iz tega, da nista biološki oče in sin. Tako, da moram reči, da kot družina, pa čeprav ne tista klasična, izredno lepo funkcioniramo in da sem v bistvu vesela, da Janov oče ni več del našega življenja. Po eni strani bi tudi najraje, da tako ostane. O tem, da bi moj dragi posvojil Jana, ne razmišljam, ker se mi še vedno zdi, da je oče pač oče, pa kakršenkoli že, bo pa Jan tako ali tako z leti sam ugotovil, kdo je bil ob njem, ko ga je potreboval. In si bo mnenju ustvaril sam. Za takrat sem pa prepričana, da ne bo veliko razmišljal, ko in če bi se bilo treba odločiti med pravim očetom in očimom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.12.2005 10:40:59   
Anonimen
Tole s posvojitvijo meni še vedno ni jasno, kaj bi bilo bolj "prav". Moja sestra ima podoben primer kot ti, Kerensa. Zdajšnji partner, s katerim ima še dva otroka, njene hčerke, ki jo imela prej z enim bebcem, ni posvoji, ker je bil mnenja, da je pač noče prikrajšati za očeta, če ga bo kdaj pozneje v življenju hotela spoznati in imeti za očeta. Po eni starni je to razumljivo in "prav".
Po drugi strani jim je pa že tolikokrat to narobe hodilo, od štipendij do znižanja vozovnic za šolo, do otroških dodatkov in ne vem česa še vse. Ker un bebec preživnine itak nikoli ni plačeval, sesdtra pa ga tudi ni nikoli tožila, ker ne bi nič dosegla, ker je pač bebec, ki zna fino okoli vrteti tole našo ljubo birokracijo, pa še raje nima z njim sploh nobenih stikov. Tako da je ta stvar zame res še vedno vprašanje, kaj je bolje. Nimam pojma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2005 11:05:49   
zoya_
Karensa... jaz sem bila tudi brez očeta. Moj oče se mi je odrekel in pustil, da me drugi posvoji, mamin novi partner. Nekako so me "prisilili", da sem ga klicala oče, čeprav si tega ne zasluži, si pa definitivno zaslužijo njegovi starši, da jih kličem dedek oz. babica.... V maminem novem partnerju nisem našla očeta, ker je tudi on dajal dokaj jasne znake, da me ne prenaša najbolj, zato mi še vedno ni jasno, zakaj me je potem sploh posvojil, mogoče le, da bi prišel do moje mame? user posted image   Zato pa me še vedno vleče k mojemu pravemu očetu. Zdaj še bolj, ker sem izgubila mami. Slišala sem ogromno grdih stvari o njem iz vseh koncev, kako ni hotel plačevati preživnine, da je šel raje v zapor, da je grozil, da bo moji mami ne vem kaj naredil, da..... Očitno je bil premlad, ko je postal očka (ne da ga zagovarjam), ker me pa od mojega 4 leta neizmerno rad. Vedno mi je dajal darila, sedaj me vedno kliče za rojstni dan, ta božič me je poklical... tako sem bila vesela, ko se je spomnil name... Pa veš, da tudi če bi se enkrat na vsake kvatre, bi bila vesela njegovega klica... Vem kako je bilo prej, pa sem mu vse oprostila, do mene je bil vedno ljubeč, tudi če se več let nisva videla, ko me je objel, sem vedela, da me je pogrešal in da je vedno mislil name....
Mislim, da se ne meri ljubezni s tem, koliko kdo da in kolikokrat da in kolikokrat kaj kdo naredi, ampak v tem, da ko ti objameš človeka, veš, da kljub temu, da se ne vidita pogosto, te ima rad... Meni je bilo to vedno pomembno....

Vidim pa sedaj mojga, ločen, dve mali punčki, redno plačuje preživnino, jih redno enkrat na teden obiskuje, jih vsake 14 dni vzame za vikend.... bivši, kljub temu da je odrihala čez njega po celem mestu in vseh prijateljih, ji je pomagal do stanovanja, avta, vse ji je pustil, samo da bi tamali imeli, pa mu še vedno serje po glavi, ker ji je očitno preveč dobro. Nekatere ženske pa res ne znajo cenit tega, kar dobijo... Tamali ga obožujeta, vesta, da sta pri naju vedno dobrodošli, moji ima dve službi in malo prostega časa, tako da mora kakšen vikend s tamalima spustiti, za kar mu je zelo žal, pa bivša vidi samo to, da kako se mu ne ljubi imet otrok... Ene so res kure... Nič drugega ne morem rečt. Sama pa se ganja sem in tja po žurkah in potem mojga prosi za varstvo, da bi lahko ona sredi tedna šla na žur in je na smrt užaljena, če ne more met otrok, ker ima moj do 10h zvečer delo in potem spet serje po otrocih in vse okrog, da kako se mu frčka za otroke. Pa kva je s takimi ženskami????? user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.12.2005 11:11:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Velika napaka mam, ki ostanejo same z otroci, je, da potem tega otroka preveč "crkljajo", ker se čutijo krive, da je otrok brez očeta, ker se jim smili. Tu lahko naredijo ogromno napako, ker če sin ne bo spoštoval mame (ki mu bo ugodila vse njegove želje, še preden jih bo izrekel), potem pozneje ne bo spoštoval žensk v njegovem življenju.

No, sej, sam menim da pri Kalbu ni tako, oz. da se zaveda napak svojega očeta in po njegovih postih sodeč ne bo tak kot njegov oče. Moj odgovor se je vezal izključno na Kalbov post.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
27.12.2005 11:34:02   
Moyca_
user posted image groza

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.12.2005 13:12:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

da ga očitno nima dovolj rad, da bi se spomnil nanj.

Jaz na tvojem mestu ne bi tega rekla otroku. Ker bo imel otrok travme, kaj je narobe naredil, da ga nima dovolj rad. user posted image . Lepo je povedala Gina, poveš mu pač, da se na svetu dogajajo stvari, ki niso pravične, pa se vseeno dogajajo, in mi pač na to nimamo vpliva.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
27.12.2005 13:18:15   
Annny
Zelo zelo zelo se strinjam z Anonimno- nikoli ne reci česa takega otroku.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.12.2005 15:32:35   
Anonimen
Ja, jaz tudi glede tega vztrajam pri svojem. Da ga nima rad ali da ga nima dovolj rad, je eno in isto za otroka. Bolje je razložiti, da je pač slab človek, da tak je, ampak to z Janom nima prav nobene veze, niti čisto majčkene ne.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
27.12.2005 18:47:48   
Anonimen
In Jan ve, da ni kriv, da je njegov oče tak, kakršen je.
Kljub temu pa je več kot očitno, da očetu ne pomeni kaj veliko. Ne glede na to, zakaj je tako (to verjetno ve samo Janov oče, ali pa še on sam ne), pa je prav, da Jan to ve.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
27.12.2005 20:28:36   
Annny
Po svoje te razumem, vendar se mi Jan zdi veliko premajhen, da bi se soočal z določenimi življenjskimi resnicami, ki jih ne razume dobro. Mogoče se ti ZDI, da razume, vendar ne.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.12.2005 20:29:40   
Annny
Verjetno je to zanj mnogo bolj obremenjujoče, kot si misliš, zato pazi.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.12.2005 21:04:39   
kalbo
Annny, kolikor vem, je Jan že v šoli. V tem času sem pa sam prišel do tega, kakšen je moj oče. Ni mi bilo jasno, zakaj je tak. No to mi še zdaj ni čisto, odkar imam pa svojega otroka, ga pa še manj razumem. Moj brat je bil, ko je stari odšel ravno Blaževih mesecev.

Hothien, hvala za vzpodbudo, se trudim ne biti podoben očetu, čeprav sem mu po zunanjosti vse bolj. Baje je bil v mladih letih fejst, pravi babica user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?