|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čaj iz malinovih listov
22.12.2005 10:53:55   
tinkatonka
Hoj!

Velikokrat sem zasledila da so punce v zadnjem mesecu pile čaj iz malinovih listov, ker naj bi to mehčalo mišice maternice in materničnega vratu in posledično naj bi bil lažji porod. Pri tem se mi poraja par vprašanj na katere bi rada da odgovorite predvsem tiste z izkušnjami, torej"mamice".

user posted image  Kje se da ta čaj kupiti (lekarna, kakšna zeliščna trgovina)???
user posted image  Ali ste tiste, ki ste ta čaj pile potem imele normalni oz lažji porod??
user posted image Koliko pred PDP-jem in kolikokrat na dan je priporočljivo ta čaj piti, da sploh kaj pomaga???

Že vnaprej hvala za odgovore. Očitno bom rodila velikega fantka in vsakršno olajšanje poroda z naravnimi čaji, kot naj bi bil ta, mislim da ne more škoditi.

Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 22.12.2005 10:54:53 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čaj iz malinovih listov
22.12.2005 12:24:32   
Pikica76
Kupiš ga v trgovini Bazilika v Cityparku zraven Mobitelovega centra.

Piješ ga 2-krat dnevno.

Jaz sem ga spila samo eno skodelico in sem šla naslednji dan k ginekologu kjer je ugotovil, da imam čisto stanjšan maternični vrat in sem čez en teden rodila. Si ga pa po pregledu nisem upala več pit. (ampak ne verjamem da je razlog ravno ta čaj).

Rodila v 3 urah od začetka popadkov in ko sem prišla v porodnišnico sem bila že 9 cm odprta. Rodila z lahkoto, boleli so me le popadki, po porodu sem se počutla kot rožica.

Upam da bo pri tebi podobno.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2005 12:40:06   
muki1
Jaz osebno ga nisem pila, ker nisem zasledila teh podatkov. Vendar sem se po porodu pogovarjala z dvema mamicama, ki sta ga pile, pa nobena ni bila šivana po porodu. Naključje? Ne vem. Baje pomaga, za boljšo prekrvavljenost tkiva, kaj pa vem.
Škodi po mojem ziher ne.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2005 13:07:40   
shooo
jaz sem ga zacela piti. sicer samo 1 salcko na dan. bomo videli ce bo kaj pomagal.sicer pa itak mislim da ni prav caj ta ki ti kaj olajsa, mogoce pomaga pri vsem skupaj.
lp

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2005 17:51:21   
tina104
Jaz sem ga pila. Kupila v MB v zeliščni trgovini. Pila sem ga nekje od 30. tedna naprej, vsak dan eno skodelico, pripravljenega tako kot piše na navodilih.
Voda mi je najprej odtekla, potem sem šla v porodnišnico in sem bila 1 cm odprta, potem sem se do 4 cm odpirala nekje tri ali 4 ure, potem sem se do 10 odprla v naslednjih 3 urah. Porod so sicer mogli končat s CR, ker je user posted image  bil prevelik. Jay sem verjela in mislim, da malo je pomagal, ker ne morem re;t, da je bilo ful hudo. Imela sem skozi umetne popadke, ni bilo lahko, ampak ;e ga ne bi pila, bi bilo lahko [e te\je. samo verjet mora[user posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2005 20:07:03   
bobek05
Saj ravno v tem je finta... Ne moreš vedet če res pomaga ali ne. Ene ženske so ful hitro odprte pa čaja niso pile, druge ga pa pijejo vsaj mesec dni, pa nula. Pa tudi tiste, ki so ga pile in so se odpirale relativno hitro, ne morejo rečt, da je na to vplival čaj...

Meni so v zeliščni lekarni rekli, da ga baje tudi v šoli za starše priporočajo, pa tega nisem slišala user posted image

Sem ga pa začela pit kak mesec pred PDP, na koncu pa rodila s CR zaradi medenične vstave. Mi je porodničar rekel, da bi vejetno v nekaj dneh rodila (CR sem imela 17 dni pred PDP), ker se je "spodaj že vse pripravljalo" - vidiš, pa tudi ne vem če je to res in ali bi zaradi čaja bila kar naenkrat odprta....

To ti je isto z Weledinim oljem za mazanje presredka - ene pravijo da ful pomaga, ene pa da nič... (da se pač ne raztrgajo). Jaz sem se 1x namazala, pa sem dobila ful neko reakcijo (ne vem na kaj), potem pa se več nisem mazala...

Vse je od ženske do ženske odvisno...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2005 8:30:14   
marty5
Eno vprašanje glede tega čaja in weleda olja - se da to tudi preko interneta kje naročit?

Če katera ve  morda....Hvala.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Prekrivalo za striženje, ki lovi lase
abee

Ali bi ti uporabljal(a) prekrivalo za striženje las v obliki narobe obrnjenega dežnika, ki lovi lase tako, da ne padejo na tla?

Da (35%)

Ne (53%)

Ne vem (12%)

Število vseh glasov: 75

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!