Jutra -> RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo.. (22.12.2005 12:58:56)
|
Kruta metoda niti ni tako kruta, če jo prilagodiš.[sm=smiley2.gif] Midva sva najino hčerko tudi uspavala po 3-4 uri v začetku. Povezano je bilo tudi s krči, na žalost. Že od začetka pa spi v svoji posteljici v svoji sobi, ki je tik ob spalnici. Pri starosti 3,5 mesecev sva bila že popolnoma izmučena od večernih uspavanj.[sm=bad.gif] Ko sem se odločila za korenito spremembo, je izgledalo tako: ko je bil čas za spanje, sem hčerko dala v posteljico in bila ob njej, dokler se ni umirila, da je zaspala. Drla se je 1,5 ure. Sem se psihično pripravila na to. Božala sem jo in ji nežno prigovarjala. NIsem je pa vzela ven! Drugi dan podobno, tretji dan še huje. Tokrat sem imela že čepke v ušesih, da mi je bilo lažje.[sm=smiley2.gif] Po teh uspavanjih sem bila izčrpana do... Četrti dan velik napredek, peti dan se je pa že navadila, da je čas za spanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] V enem tednu sem ji uspela uvesti nov način "hoditi" spat. Razmišljam tako. Logično, da majhen otrok potrebuje varnost, toplino, zaupanje v starše. Vse to občuti tudi, če ga navadiš na en red, rituale. Jaz ne bi mogla za vrati otroške sobe poslušati jok. Ker takrat sem prav brala v njenih očeh "Mamica, bodi prosim ob meni, rabim te." Za razliko od tistega od prej, ko sva jo z možem za vsak jok dvignila, pa nosila, pa pela... Res je pa problem, ko otrok zboli, pa se ritem lahko podre. Zdaj pri enem letu imamo kakšen večer tudi malo več crkljanja, če ne more zaspati, ali pa če vidiva, da se spet slabo počuti in jo kaj boli. Ko je pa zdrava, pa točno ve, da ko gre po večernem ritualu spat, mora biti v posteljici. Ponavadi lahko traja še eno uro, da zares zaspi, ker si še poje in se pogovarja s svojimi prijateljčki, ki z njo spijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Res je, otroci so ZELO različni. Vsak rabi specialno metodo pisano na njegovo kožo. In vsak starš jo mora sam pogruntati. Tak je.
|
|
|
|