|
RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,... 28.12.2005 11:06:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko da znanje nekaterih forumašic ne dosega tvojega ampak kvocient tvoje čustvene inteligence zagotovo ne presega številke tvojih čevljev! Tale ugotovitev ni posledica branja tvojega posta dotične teme ampak posledica branja tvojih odgovorov na raznih forumih! Čeprav se o kvaliteti Fruktalovih proizvodov strinjam s tabo, opozarjam še na dve drugi zadevščini, na kateri, pri vsem svojem neizmernem znanju, pozabljaš: - pokrovčki stekleničk so premazani z lepljivo belo pasto, ki je, dokazano, kancerogena, - vsak proizvajalec teži k minimizaciji proizvodnih stroškov, posledično išče kar najcenejše vhodne surovine, torej predvsem sadje in zelenjavo. Pred kakim tednom je v Italiji izbruhnil škandal, ko so ugotovili, da je paradižnikova mezga znanega proizvajalca narejena iz gnilega, plesnivega in insektov polnega paradižnika, ki v Italijo prihaja iz vzhoda. Nekaj dni kasneje so našli znanega proizvajalca testenin, ki testenine proizvaja iz gnilih jajc, ki jih dobiva po zelo konkurenčnih cenah iz raznih farm. Slaba dva meseca nazaj je izbruhnil "Nestlejev" škandal, ki se ga zagotovo spomniš. Vsi proizvajalci nosijo Ime! Po drugi strani pa - kaki dve leti nazaj sem iz ust verjetno najvidnejše slovenske strokovnjakinje za prehrano slišala, da so rezultati blitz kontrol na ljubljanski tržnici glede sadja in zelenjave porazni. Da se prodaja oporečna zelenjava in oporečno sadje kot sadje/zelenjava prve kvalitete bio proizvodnje. Sama na grosistični tržnici v Trstu, kjer prodajajo sadje in zelenjavo v zabojih po zelo konkurenčnih cenah, večkrat vidim razne prodajalce, ki na koprski tržnici prodajajo "doma pridelano" zelenjavo in sadje! Moj mož pa razne gostilničarje, ki svojim gostom ponujajo izključno domačo zelenjavo. Tu nekje se najde tudi tvoja kvalitetna zelenjava iz ljubljanske tržnice! Da ne govorimo o poreklu raznih "domačih" mesnih izdelkih - da ne bom predolga. Izdelki tipa "Pogrej in pojej" in razne vnaprej pakirane in očiščene zadevščine so polnjene s plini, ki podaljšajo rok trajanja hrane, vsi ti plini so zdravju zagotovo zelo prijazni! Pa še skok k blagovnim znamkam, ki imajo oznako "bio", "integrirana predelava",... Ti kot vehementna strokovnjakinja zagotovo veš, da ti dve oznaki nimata nobene veze z nešpricanjem. V bio in integrirani predelavi SO dovoljena škropiva, tudi (predvsem) taka, ki so zelo strupena. Važno je, da niso strupena čebelam, da ne zastrupljajo podtalnice in da jih kmetovalci špricajo v določenih količinah z določenimi presledki. Z enako tehnologijo so pridelana tudi vhodne surovine raznih Hippov ipd. To je tvoja "kontrolirana" pridelava! Meni edina znana prava bio pridelava je kmetovanje skladno z načeli Marie Thunn - biodinamična metoda. Kjer sadje in zelenjavo vzgajajo skladno z načeli kozmosa, špricajo pa s pripravki, pridelanimi na homeopatski način. Tega pa v "kontroliranih" eko izdelkih Hippovih kašic in "domačemu sadju/zelenjavi ljubljanske tržnice" zagotovo ni!
|
|
|