taška30 -> Vaš odnos do Hippov, Frutkov,... (21.12.2005 12:08:50)
|
Hipp, Frutek, Fruchwergw, Monte... Ja, zanima me vaš odnos do te otroške pripravljene hrane v primerjavi z doma pripravljeno hrano. Jaz imam namreč malo mešane občutke. Po eni strani vem, da je ta hrana delana posebej za otroke in zato zelo pod kontrolo, sadje je kvalitetno (no, vsaj pri nekaterih proizvajalcih), nekateri nimajo dodanega sladkorja, drugi pač... Po drugi strani pa se ne morem znebiti občutka, da je to le nek nadomestek za sveže sadje in zelenjavo. Pa ok, zelenjavo še nekako razumem, itak jo tudi me skuhamo, ampak pri sadju sem pa malo skeptična, koliko vitaminov sploh ostane v teh kašicah, glede na to, da so najbrž pasterizirane ali celo sterilizirane (visoka temperatura za dolg rok uporabe). Prav tako tele sadni jogurti, pa sadne skute, kakšno je sploh tisto sadje noter? Pa nisem neka svetnica, da ne bo pomote, 1x na teden sigurno pade frutek (kadar se mi spunta pri moji hrani, pa je treba potem v sekundi dat kaj drugega, ker drugače je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]), pa mlečno kašico z okusom sadja tudi vsak dan dobi. Pa daleč od tega, da bi hotla kaj moralizirati, le zanima me, če imam le jaz te 'predsodke' v glavi? Na te kašice gledam kot pri odraslih na hitro pripravljeno hrano ali konzerve - dobro je, škodi ne, kaj pametnega pa tud ne dobiš vase. Kakšno je vaše mnenje?
|
|
|
|