|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvodajalske akcije
16.12.2005 19:49:02   
Anonimen
Koliko med vami se je že kdaj udeležilo krvodajalske akcije? Ali pa ste mogoče celo redni darocvalci krvi?

Jaz priznam, da se je nisem še nikoli udeležilauser posted image , pa me je sedaj zamikalo, da bi se. Že cel teden poslušam poziv po radiu, sploh pozivajo RH negativne-in jaz to sem user posted image . Ma res bi šla, zdrava sem,... Sam vseeno me je kar nečesa strah-pojma nimam, česa user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvodajalske akcije
16.12.2005 20:01:03   
lefairyon
če imaš željo pojdi, ker boš s tem mogoče rešila katero življenje...še posebno če si RH-...to je izredno redka krvna skupina...

jaz sicer nisem krvodajalka ampak bi šla dat kri-če ne bi bila slčabokrvna...to je plemenito dejanje, ki je vse bolj obširno...

lp, nadiuser posted image user posted image user posted image

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2005 20:13:58   
lex
Jaz sem bila enkrat in grem spet naslednjič, ko bo v Vzenici (vmes nisem mogla it, ker sem bila noseča, pa tik po porodu). Hodla sem na srednjo zdravstveno, tako da popolnoma podpiram te akcije. Ni hudo.

Najprej ti določijo krvno skupino (če je še nimaš), potem te pregleda doktor, da ti zmeri pritisk (če imaš pre nizkega ne smeš dat krvi), potem pa greš v prostor kjer jemljejo kri (pri nas to počenjajo na osnovni šoli, kjer naredijo provizorično sobo), tam se uležeš te piknejo in nato ti steče odmerjen odmerek (jaz sem tedaj dala tri deci), potem še malo poležiš, se vstaneš in ponavadi sledi kranjska klobasauser posted image .

Ti kar idi, nekdo bo srečen da si šla!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lefairyon)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2005 20:19:04   
Jančika_
Jaz sem samo enkrat darovala kri, pa ne vem, če bom še kdaj. Problem pri meni je nizek pritisk. Po odvzemu krvi sem skoraj zlezla skupaj, popoldan pa sem imela, hja, kako bi rekla, nekaj takega kot halucinacijeuser posted image . Kot bi bila na kaki drogi, metalo me je po postelji in ful sem se smejala. Potem je pa brez pretiravanja trajalo dva meseca, da se mi je telo spravilo na normalo - mezinci na vseh okončinah so bili ves ta čas ledeni, čisto neprekrvavljeniuser posted image .

Če ne bi bilo tega, bi kri prav gotovo dala večkrat, sem tudi rh-.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2005 20:23:24   
Jančika_
Aja, v Celju lahko daš kri mislim da vsaj 3x na teden na transfuziološki kliniki, dopoldan (tam nekje med 7-10). Dobiš bon za malico v menzi.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2005 20:29:02   
Anonimen
Jaz sem pa bla sam enkrat na krvodajalski akciji........ pa ni blo nič strašnega... sem mislila da bom mela kake vrtoglavice po tem sam ni blo hudega spljoh.
Tak da sem s odločila da grem v ponedeljek spet (me ful zanima a sem Rh negativna al pozitivna)... tega ti prvič mende ne morejo določit.

Mi je pa to en zelo preprost (vsaj zame) način da pomagam drugim.....
In če lahko zakaj ne bi?

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2005 20:40:37   
KIRA
JAZ SEM PRED LETI PARKRAT DALA KRI, AMPAK SEM PRENEHALA IZ VEČ RAZLOGOV.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2005 22:40:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Aja, v Celju lahko daš kri mislim da vsaj 3x na teden na transfuziološki kliniki, dopoldan (tam nekje med 7-10). Dobiš bon za malico v menzi.

user posted image  Meni so na transfuzijski v Lj. rekli, da ženske lahko dajemo kri vsake 4 mesece, moški pa na tri mesece. Drugače je, če ti jemljejo recimo samo trombocite, kri pa ti potem šibajo nazaj v žilo.

V glavnem, jaz sem redna krvodajalka (ok, zdaj sem noseča in ne smem nič dajat), sem 0 negativna, kar je zelo redka skupina. Ravno zaradi tega sem se odločila iti tja, pa še oče mi je bil za vzgled, ker je bil celo življenje krvodajalec. Mene sicer ponucajo za odvzem trombocitov (trombofereza), me tudi redno kličejo. Ta odvzem se lahko, kolikor vem, vrši enkrat na 14 dni, vendar so mene klicali enkrat mesečno.
Pritisk imam nizek (100/60), hemoglobin (železo) na spodnji meji oz. celo malo pod mejo, pa mi nikoli ne komplicirajo niti nimam težav zaradi tega po odvzemu.

Matovilčica, Rh faktor ti pa določijo že takoj, ko ti določijo krvno skupino. To gre eno z drugim. Če so ti enkrat že odvzeli kri, potem so ti morali določit tudi Rh, ker drugače je kri za njih neuporabna, če ne vejo, komu jo lahko dajo.  

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2005 22:45:34   
eva1
ja jaz sem že večkrat resno razmišljala o krvodajalstvu(čeprav vem kaj vse se dela s krvjo in kje vse pristane), sem pa razmišljala tudi v darovanju spolnih celic(oz. sva oba razmišljala da bi darovala)-a je katera od vas že slučajno darovaja jajčece?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2005 22:50:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

ja jaz sem že večkrat resno razmišljala o krvodajalstvu(čeprav vem kaj vse se dela s krvjo in kje vse pristane), sem pa razmišljala tudi v darovanju spolnih celic(oz. sva oba razmišljala da bi darovala)-a je katera od vas že slučajno darovaja jajčece?

Ja, tudi o tem sem že razmišljala, samo se mi zdi Slovenija premajhna, da bi darovala svoje spolne celice, potem bi se pa kdaj v prihodnosti nevede moj otrok in še samo biološko moj otrok po možnosti skupaj spravila... Ne hvala.

Kaj pa delajo vse s krvjo in kje vse pristane?

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.12.2005 0:12:36   
artista7
midva s fantom oba darujeva tri. daruješ lahko enkrat na tri mesece. če si zdrava, nimaš problemov s slabokrvnostjo in pritiskom, le pojdi. jaz sem jim hvalažna, ker so se mi prvič, ko sem imela slabo kri, zelo posvetili in mi zelo dobro svetovali, tako da je moja kri sedaj ok in lahko darujem. enkrat mesečno pa lahko daruješ plazmo in ta poseg je manj obremenjujoč za tvoje telo. veseli te bodo, ker si RH negativna, ker jim tega manjka. Dosti jim manjka tudi skupine AB. Jaz sem sicer 0+, to pa izveš, ko prvič res daruješ kri in ti piše na krvodajalski izkaznici, ki jo potem prejmeš na dom po pošti 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.12.2005 12:14:53   
emaa
Midva sva oba krvodajalca, čeprav so mene nazadnje zavrnili, zaradi prenizkega pritiska. Eva jaz še nisem darovala spolne celice, čeprav bi jo, vendar pa to zaenkrat ne pride v poštev, ker me v bližnji prihodnosti čaka histeroskopija, mogoče pri IVF, če pridelam dovolj celic.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.12.2005 12:36:17   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

user posted image  Meni so na transfuzijski v Lj. rekli, da ženske lahko dajemo kri vsake 4 mesece, moški pa na tri mesece. Drugače je, če ti jemljejo recimo samo trombocite, kri pa ti potem šibajo nazaj v žilo.

Seveda je bil mišljen delovni čas klinike, ne to, kako pogosto lahko daš kriuser posted image . Pač v primerjavi s krvodajalskimi akcijami, ki občasno potekajo v manjših krajih in v kakšnih telovadnicah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.12.2005 14:24:38   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Včasih sem pa res blond! user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.12.2005 14:27:06   
*barbapapa*
To pa ni zame ....

Ko grem na odvzem krvi.... doživljam more.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
In me tam vedno oživljajo..... user posted image

raje grem gnoj kidat.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.12.2005 10:31:08   
Mikica
Vsaj enkrat na leto darujem kri. Moram pa priznati, da sem se za to odločila šele potem, ko sem sama enkrat potrebovala transfuzijo s katero so mi rešili življenje.
Na žalost pa sem s to transfuzijo takrat pobrala tudi protitelesa, zaradi katerih sem potem imela v nosečnosti več pregledov, vsake 3 tedne sem morala na odvzem krvi... Takrat sem rekla, da imam dovolj "špikanja", naredil sem pavzo, spomladi pa bom po 3 letih spet šla na krvodajalsko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.12.2005 10:53:11   
MarijaPo
Jaz sem tudi o tem razmisljala, to je plemenito dejanje.
Pa sem bila do nosecnosti vedno pod 50 kg, kolikor je meja in je potem nisem dala.

Tiste, ki pa ste dale - bravo, vsaj nekdo, ki ni sebicen. user posted image

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.12.2005 10:55:21   
mila1
Jaz pa grem 2 krat na leto.user posted image Prvič ko sem šls me je blo mal strah,sedaj pa nič več.Sedem se na stol in kri mi že teče.user posted image Pomagam drugim,morda bom kdaj tudi jaz potrbovala kri.Nikoli se ne ve.user posted image

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.12.2005 11:18:07   
Anonimen
SEm šla včeraj na krvodajalsko akcijo.....
Pa je zdravnica rekla, da imam premalo kilogramov za ta veliko dozo in da ne smem dat krvi. user posted image
No vseeno sem dobila bon za malico in kino karto.
Je blo pa smešno ko sem prišla dvignit malico... pa me ženska tam pogleda pa pravi: "kaj si prehlajena?"
Jaz pa: "Ne, prelahka"
Pa so se vsi pogledi zapičili vame pa me celo premerili.user posted image

(odgovor članu mila1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
20.12.2005 11:22:30   
mila1
Ja to je tudi del tega.Če imaš premalo kg,imaš herpes,si prehlajen,....user posted image vse to vpliva na krvodajalsko akcijo.Žal pač tako je.Torej kilogrami goruser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.12.2005 11:25:24   
Anonimen
MIla ... sam jaz mam čist dost kg..... 163/54user posted image
Pa niti nimam želje se zredit... spljohuser posted image

Res pa je da že od rojstva dalje zgledam bolj suha kot pa sem (pri rojstvu se je porodničar, ko me je ocenil na oko zmotil za cel kilogramuser posted image )

< Sporočilo je popravil matovilcica -- 20.12.2005 11:26:57 >

(odgovor članu mila1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
20.12.2005 11:30:35   
mila1
sma enako velike za to moraš imeti saj 58kg,res ne zezam se.Tako pač to je.user posted image Da tebi npr.vzamejo kri boš takoj postala slabotna zaradi premajhne teže to je le 4dcl krvi,preveč za tvoj organizemuser posted image saj bo boljše

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.12.2005 11:32:52   
Anonimen
A res al kaj? 58kg?
Viš tega pa nisem vedla.....

NO sam vseeno se ne nameravam zredituser posted image

(odgovor članu mila1)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
20.12.2005 11:42:29   
mila1
Ja res je tako,vem ker je moja soseda predsednica rdečega križa in me je ona pregovorila na to.user posted image Vse ima svoje meje.Jutri bo že boljše

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.12.2005 14:19:34   
petraz
Jaz darujem kri enkrat letno, prejšnje leto in to, pa je nisem zaradi nosečnosti. Udeležila se je bom naslednje leto, nekje meseca maja.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?