|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dolžina materničnega vratu
16.12.2005 6:59:30   
lenika
Prosim za pomoč.
Včeraj sem bila pri G in mi je po pregledu v materinsko knjižico napisala: Maternični vrat zaprt, trd, dolžina 3 cm. Sem v 20. tednu. Kaj to pomeni?
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dolžina materničnega vratu
16.12.2005 8:09:55   
CIPRESA
To pomeni da je čisto O.K. Jaz sem ga imela v tem tednu 2,5cm pa ni blo panike ker je bil pri naslednjem pregledu že 4cm. To je tkivo ki se razteza inimaš lahko danes toliko jutri pa spet manj tko da če ni pod 1,5cm je vse vredu.

Brez panike!!!!!!!!!!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2005 8:14:02   
Barbs
Lenika, jaz sem imela v sedemnajstem tednu 2 cm, mi je rekel moj G naj bolj počivam in se ne naprezam,
jutri pa imam samoplačniški pregled ravno zaradi tega, ker bi rada vedela, kako in kaj  je z MV in se mi ne da čakati do 3.1. ko imam reden pregled. Ga bom podrobno vprašala, koliko naj bi bil zdaj dolg , kaj je prav, kaj narobe itd pa ti povem OK? ...( itak sva pri PDP samo dan razlike)..... Pa pauser posted image

p.s.
Sem pa slišala/brala enako , kot ti je napisala cipresa - če ne gre pod 1,5 je vse vredu...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2005 20:51:57   
lenika
Hvala obema. Barbs, bi te prosila še za dodatne in formacij po tvojem pregledu.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2005 23:50:45   
ninocka
Z dolzino MV ugotavljajo tveganje za prezgodnji porod. Jst sem ga mela na merjenju 3.2 cm (pa sem vseen prehitr rodila user posted image ). Ampak pr men je bil problem verjetno drugje, ne v dolzini MV.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2005 19:33:59   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Hvala obema. Barbs, bi te prosila še za dodatne in formacij po tvojem pregledu.

Ne morš verjet - mi je natančno in res na vse načine pomeril, pogledal.... sploh nimam 2 cm, ampak  ( da bom natančna) 3,59 cm .... tako da... MISLIM;HALO!!!!! Jaz pa vsa prestrašena.

Predlagam drugo mnenje tudi tebi, ker je pač veliko odvisno od G , ki te pregleduje. Težko je namreč natančno locirati na monitorju, kje poteka MV, lahko je zamenljiv s čim drugim in če "pregledovalec" nima posebnih izkušenj ali pa ga "zmoti" kaj drugega, potem je mogoča napaka.
V glavnem, na današnjem pregledu je bilo RES vredu, prvič odkar sem noseča sem itvedela popolnoma vse, kar me je zanimalo in to na način, ki mi je bil zelo všeč. Pa pa

p.s.
Pa še to - G mi jep ojasnil, da se prevečkrat dela pa nika zaradi dolžine MV - če se user posted image  počuti OK, če nima posebnega izcedka in je ne vleče "dol" sto na uro, potem je vse vredu. In vsaka ženska, ki pozna svoje telo, bo zagotovo vedela, kdaj ni vredu. MV je "normalen" lahko tudi okrog 1.5 , če je ostalo vse vredu. Tako je rekel.

< Sporočilo je popravil Barbs -- 17.12.2005 19:35:45 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2005 12:16:31   
lenika
Hvala Barbs. Zaenkrat se počutim čisto v redu, zato ne bom šla po drugo mnenje, sicer pa ni niti potrebe, ker, če je MV dolg 3 cm, zaprt, potem po vseh informacijah, ki sem jih dobila od vas, tako ali tako ni panike. Sicer pa imam čez 17 dni morfologijo in bom takrat še bolj natančno o vsem obveščena.
Aja, pa rekla si, da če ni kakšnih izcedkov, da je potem vse v redu. Tu si verjetno mislila na krvav ali rjavkast izcedek. user posted image  Ker drugače so izcedki v nosečnosti baje normalni, vsaj jaz sem bila tako obveščena.
Hvala za odgovore.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.12.2005 9:42:32   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: lenika
.
Aja, pa rekla si, da če ni kakšnih izcedkov, da je potem vse v redu. Tu si verjetno mislila na krvav ali rjavkast izcedek. user posted image

Ja, to sem mislila. "Normalnega" imam namreč tudi jaz.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.12.2005 9:56:49   
livia
Jaz sem v 23. tednu, pa mi to v materinski nič ne piše.
Kam ti je napisala tvoja ta podatek?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.12.2005 10:03:04   
Barbs
Ojla,

jaz tega podatka nimam nikjer v MK napisanega , to se vidi na ultrazvoku, če posebej G ne omenja, potem je verjetno vse vredu...oz. nekaterim MV sploh ne preverijo do meseca pred porodom ko ugotavljajo, če si že kaj odprta in ali je MV kaj zmehčan... Tako da imaš zagotovo vse po reglcih in te niti ni obremenjevala s tem. Če bi pa seveda rada vedela, jo pa vprašaj in ti bo pogledala, po moje.... lp, B

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.12.2005 15:28:28   
lenika
Livia, napisala mi je v zadnjo rubriko v knjižici z naslovom Pregled in zdravljenje.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?