RE: JUNIJ (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


biba77 -> RE: JUNIJ (10.2.2006 12:35:38)

Pozdravljena, kaktea!
Ja, naslednji teden te najverjetneje caka morfologija.  Meni je, npr., moja ginekologinja rekla, da ga delajo kar sami, ce pa bi bilo kaj nejasno, pa bi mi dali napotnico za bolnico. Mogoce je pri tebi tudi tako in sploh ni posebej omenjala.
Testa za glukozo pa tudi ne delajo vsaki. Pri meni ga je narocila zaradi sladkorne v druzini, ne zaradi tistih 8h kilogramov. Pravzaprav ni komentirala teze...[sm=smiley4.gif][sm=smiley20.gif]
Glede rh negativnega faktorja in injekcij pa ti ne znam nic svetovati (sem A+), mislim pa, da je najbolje, da naslednji teden kar svojo G povprasas.
Cestitke k [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!





Anonimen -> RE: JUNIJ (10.2.2006 13:25:31)

Pozdravljena kakteja in vse ostale punce,

tudi sama sem RhD negativna in ni panike. Kar brez skrbi. V 28.tednu te čaka sicer malo neprijetna injekcija, ampak je za prestat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Biba77 torej si šla tudi ti skoz pitje tiste sladke brozge. Kdaj boš imela rezultate? Mene je ginek.poslala na to obremenitev zaradi mojih kg ki sem jih pridelala in zaradi naše velike prve punce.
Drugače pa sem sama postala tako utrujena, da bi kar spala. Verjetno mi je to naše urejanje stanovanja prišlo čez glavo. Čeprav tako ne morem kaj veliko pomagati, ker sopiham kot lokomotiva, ko prestopim le par stopnic.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa še v službi cele dneve. Ah, dovolj stokanja. Mogoče pa je le tak dan danes.

Kar se tiče opreme, smo mi preskrbljeni. Voziček smo vzeli v akciji, vse drugo smo v glavnem imeli, dokupili smo le malenkosti. In v oglasih sem naletela na punco ki je prodajala rabljena oblačilca, tako da smo nekaj dokupili tudi po tej poti. Sobica čaka le še na mojo poslikavo, ampak se ne morem spravit zraven.
Tiste malenkosti kot so stekleničke in kozmetiko pa bomo dokupili na koncu.
Lep vikend vsem skupaj.




barni -> RE: JUNIJ (10.2.2006 13:30:31)

Hojla!

Kar se tice rh- menda res dobis eno injekcijo. Pri meni, ko so delali krvni test, da so dolocili krvno skupino in rh faktor, mi na izvidu zadaj pise, da v primeru, da si rh-, da moras nekaj dobiti. Ne vem pa kaj, zato je oblje, da prasas svojo G.

Kar se tice rumenega izcedka; jaz ga imam ze od samega zacetka, ko se niti nisem vedela, da sem N. Nekaj casa so glivice, potem so zraven se neke male bakterije, potem se zdravim s Canestenom, Vagisanom , Klimicinom... Pa izcedek je in ga spet ni in spet je... Neugodno, vendar nimas kaj.

Jaz se drzim tega da:
- nosim samo belo spodnje perilo, ki se ga prekuha (tangice odpadejo, tudi ce so bele),
- ne jem sladkarij, ker so hrana za glivice,
- se umivam enkrat na dan z milom za intimno nego Lactacyd, ostalo z vodo,
- poskusam skrbeti, da spodaj ni pretirane vlage, ker tam glivice najbolje uspevajo,
- imam spolne odnose s kondomom,
- se skusam izogibati stresu, ce se da,
- si krajsam dlake na spolovilu zaradi boljse higiene,
- si vsaj dvakrat na dan zamenjam spodnje hlace,
- ne uporabljam dnevnih vlozkov.

No, to mi malo pomaga, predvsem se mi zdi bolje, ko sem crtala (S TEZAVO!!!) sladkarije.

Drugace pa se imamo fino, otrocek je ze kar aktiven, kaksen dan bolj ,kaksen dan malo manj. Ocka ga se ne cuti na zuanj.

Kupila sem ze vozicek in sem prav zadovolna ker mi je uspel dober nakup za ugodno ceno. Vozicek je "no name" firma.

Drugace se pa ubadam z iskanjem polozaja za spat; namrec vcasih sem najlazje zaspala, ce sem lezala v polozajo tekaca (delno na trebuhu). Zdaj to ne morem vec, ker se mi zdi, da se mali pritozi (zacne migat), ce ga potlacim. Na hrbtu menda ni vredu, ceprav mi najbolj pase. Na boku pa tako tezko spim, ker me zacne bolet kolk.

Skratka, pestro.

Moroflogija je mimo, za spol nismo vprasali. Prestavili so mi PDP, mislim,da me na naslednjem pregledu caka se en UZ.

No, bom pustila se ostalim malo prostora...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




biba77 -> RE: JUNIJ (10.2.2006 13:56:19)

Ja, bojka... Prav slabo mi je bilo. Spila sem na eks (da prej mine), potem pa sem se blazno nazaj drzala, da ni tudi ven slo vse na eks [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Izvide bodo kar k moji G poslali. Naslednji pregled imam 9.3., ko bom ze nazaj iz tujine, tako, da smo zmenjeni, da me poklicejo samo, ce bi bilo kaj nujnega.
Barni, ti pa si pridna v boju proti glivicam. Mislim, da res nisi izpustila nobenega dejavnika tveganja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jaz moram potrkat, da sem se vnetij, glivic in izcedkov resila po prvi uporabi Canestena. Se enkrat trkam. Dnevne vlozke sicer se vedno koristim a jih veckrat menjavam, da ni vlage "spodaj" in belo spodnje perilo (tangice odpadejo).
Moram pa priznat, da mi sladkarije niti ne disijo prevec.
bojka, koliko pa si se zredila, da tvojo G skrbijo tvoji kg?
Punce, a kaj zatekate? Jaz obcasno v roke ali noge, vendar ne tako, da bi me to oviralo pri vsakodnevnih opravilih ali znatno slabsalo pocutje.
Spanje pa je skoraj vsako noc nova izkusnja. Sicer se zgodi, da katero noc sploh ne vem, kdaj sem prespala, ker je ze takoj jutro, ampak vcasih pa pol noci poslusam dragega, kako diha. No, tolazim se, ker je dete ponoci mirno in imam upanje, da bo tudi po rojstvu ponoci mir...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Joj, kdaj bo ze mimo ta dan...[sm=zmeden2.gif]




Erdbeere -> RE: JUNIJ (10.2.2006 14:29:17)

No evo punce se še jaz na hitro oglasim. Vidim, da vas je fullllllll katere imate tako kot jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] težave z glivicami oz. izcedki. No sej pri meni je tudi tako, da enkrat je več, drugič manj samo je pa nadležno.

Imam pa jaz še en problem, namreč zelo zelo me bolijo prsa, povečale so se ful, pa bradavice so kar čudežno izginile [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] no ja sej niso ravno izginile, le niso izbočene ampak so na žalost tako kot prvič spet udrte in bom morala spet na začetku dojiti z nastavkom, pol se bo pa tudi to uredilo, vsaj upam.

Drugače pa rh negativne dobimo v 28. tednu inekcijo, meni tudi ni G nič rekla, da jo bom kmalu dobila pa je sestra potem rekla, da se bova verjetno naslečdnji z G to dogovorile, do naslednjega pregleda še ne bom v 28. tednu zato jo bom pa verjetno spet nekje okrog rojstnega dneva dobila.

Kar se opreme tiče, imamo tudi mi še skoraj vse od prvega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], tako, da bo potrebno dokupit le še par malenkosti. Sicer pa dnevi tako hitro tečejo, sploh sedaj ko sem po cele dneve v službi, Bojka sej bova hitro pregurali te bilance [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] pol se bo pa tudi za naju fletno začelo. No ja pa sej se ni za pritoževat, sej vsaj hitro mineva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] še malo pa se nam bo kolcalo po trebuščkih.

No naj bo zaenkrat dovolj lep vikend vam želim pa se kmalu spet beremo




kaktea -> RE: JUNIJ (10.2.2006 15:06:45)

jaz pa z opremo sploh se nisem zacela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Nekako se mi zdi se dovolj casa. pa imam se ful drugega dela...npr.; it na romantični vikend z mojim dragim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! malo zares malo za hec. drugace pa me ne skrbi glede opreme, saj sem od bližjih sestričen najmlajša..no in bom veliko stvari "podedovala". Imam pa ze tisti koš za plenice...kupila sem ga svoji sestri, ki je 31.01. dala na svet prekrasno punčko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], in pol sem ugotovila da ga je že "podedovala" od ene od sestričen, tako da sem ga na koncu obdrzala jaz...in sem skočila hitro v baby center po en darilni bon...

no še malo glede pocutja...sedaj sem v službi pa nisem lih produktivna...nekako po14h postanem utrujena in nestrpno čakam konec, da grem domov! sama imam najvec "težav"glede krčnih žil. Te sem imela ze prej na levi nogi...no in kmalu mi bodo vrjetno pokukale še na desni...(kljub temu da sem celo življenej telesno aktivna!!!), vendar zaenkrat me se nič ne bolijo. kupila sem si tudi raznorazne nogavice, porabila celo gmoto denarja..nisem pa pridna za jih nosit, ker me motijo....počutim se kot salama...

pozdravcek vsem junijkam, pa lep vokend!

p.s. ne morem se navadit vporabljat šumnikov ko tipkam!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




bubamara2 -> RE: JUNIJ (11.2.2006 10:44:52)

Čao bejbe. No, da se vam še jaz oglasim.

Sem v 23 tednu in se prav dobro počutim, redno pa pijem železove tablete (celo dve na dan), poleg tega nek sok rdeče pese (fuj in blek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), magnezij in kalcij. Pridobila sem cel kilogram [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], vendar verjamem, da me tahudo še čaka, vsaj glede na prvo nosečnost.

Izcedek imam, vendar je le rahel, je pa naredila ginekiloginja bris, pa je rekla, da ni bakterij.

V službi imamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]gužvo, sploh ne vem, če bom zdržala vse psihične pritiske, ker se kar naprej sekiram in lopatam, čeprav sem si že tisočkrat rekla, da se ne bom več. Pa vodene koze imamo v službi med otroci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], sama jih pa še nisem prebolela, pa me kar malo skrbi. G. me je hotla že dat na bolniško, ampak tu bom pa znorela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ah, pa sej bo boljše.  

Lepo se imejte, čuvajte svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in svoje lubije.





kaktea -> RE: JUNIJ (13.2.2006 13:00:50)

BUMBAMARA2! kaj samo 1kg si se zredila do sedaj, pa si v 23 tednu?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

komaj čakam četrtek, ker grem na ultrazvok....no bomo vidli če bojo pokomentirali mojo težo...

ta vikend pa je bilo tle na obli tako lepo vreme, da je bil greh biti doma... od Lucije do Pirana sva sla z dragim na sprehod...bilo je super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

pupe lep pozdrav vsem!




barni -> RE: JUNIJ (13.2.2006 15:51:10)

Tudi mi smo sli v nedeljo na izlet na morje. Je blo res krasno, jaz najbolje funkcioniram na toploti, tale zima mi ze posteno najeda!

To je pa res malo, da se do 23. tedna zredis samo za 1 kg. Cestitke! Jaz se moram vecinoma nazaj drzat, da ne jem prevec, ker bi skos kaj malcala. Sem se zredila ze za 5 kg, pa sem sele v 21 tednu. Kaj bo sele na koncu!!!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Naslednjic mam spet test za toksoplazmozo, pa kar malo pogledam, kaj dam v usta. Se mi zdi, da bi bilo bolje, ko ne bi toliko vedela o tem, bi bolj sprosceno uzivala v nosecnosti. Tako pa se ves cas sprasujem, ce je to vredu in ono vredu.....




MATEJA -> RE: JUNIJ (13.2.2006 19:36:13)

Živijo punce, ste se kr razpisale zadnje dni, smo celo na peto stran končno zlezle [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tudi meni gre ta zima že tako na živce, da sem prav jezna vsakič ko zapade kaj novega snega...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Jaz bi kar "preskočila" te mesece tam do maja, ko bodo lepi, sončni dnevi in ko se ne bo treba več oblačit petih majic, pa bund.. No pa saj bo, še prehitro bo prišlo, in tudi junij bo v momentu tu (me prav strah preleti, ko se spomnim, kaj me čaka - rojstvo tako zaželenega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]). Barni tudi jaz bom kmalu imela spet test za tokso in res bi rajši, da sem "nevedna", da ne berem knjig, revij, RR-ja, da sploh nebi vedela za te neke "moderne" bolezni in okužbe. Že vse življenje jem domače suhomesnate proizvode in jih obožujem (najbolj pršut), pa se nisem nikoli okužila s tokso (kar dokazuje prvi test - negativen), sedaj v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]si pa branim jest vse te dobrote in grem raje kupit salamo (polno konzervansov, barvil, priokusov...), ki je toliko bolj nezdrava. Smešno res.. No malo domačega pršuta sem si pa res privoščila, ker je predober.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] No naj še sporočim, da je naš (menda) fantek tako grozno živ, da je to živa katastrofa. Eno uro spi, pol ure brca. In to cel dan tako, še posebno zvečer pa prav "ponori". Sem v 22.tednu in včasih tako močno udari (z rokico menda), da celo moj [sm=love.gif] že čuti in tudi sama sem včeraj imela občutek, kot da mi trebuh skače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. A so tudi vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako živi??? Jaz sem prvič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa ne vem, če je to normalno, takšna "hiperaktivnost" tako majhnega otročka. Kaj bo pa potem ko se rodi???Bogi mi. Pišite kaj in božajte trebuščke. LP.




bubamara2 -> RE: JUNIJ (13.2.2006 21:47:11)

Pozdravljene!

Tudi sama imam v tem tednu zopet pregled za toksoplazmozo. Tudi mene je prav strah, čeprav drugače nisem panik, ker imajo v spodnjem štuku mačko, ki je vsepovsod, pa tavelka punca jo tudi prijema [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Vidite, mene je pa tega strah.

Klobas in pršuta se pa ne branim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ja, tudi mene čudi ena sama kila, sploh, ker sem začela pri 83kg. Ampak sodeč po prvi nosečnosti, se mi znajo kg nabirat v zadnjem mesecu. Tudi prvič sem namreč rodila poleti, bilo je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]vroče in vse, kar sem spravila takrat vase, so bile nektarine, po teh me je pa pekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]in sem pila mleko in so šle kilce gor. Prvič sem se tako zredila 20 kg, začela sem pa z 60timi.   Joj, če bo tko, bom končala čez stotko....

Me pa veseli, da končno malo bolj sije sonček in da ni več takšnega mraza.  Prijetnen večer vam želim.





Anonimen -> RE: JUNIJ (14.2.2006 7:47:11)

Lep pozdravček vsem skupaj. Danes se obeta tako lep dan, da sem se odločila oddelati uradnih osem ur službe, potem pa k mojima dvema srčkoma domov in na sprehod. K vragu z bilancami danes[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in celodnevmnim šihtom. In to sem morala povedati tudi vam, da si potem slučajno ne premislim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
In vsem skupaj pošiljam enega velikega srčka, ker je ravno tak dan danes. Vem, da ste vse zdaj obkrožene s celim kupom srčkom, ampak upam da sprejmete tudi mojega z mojo veliko željo, da bo čimprej in s čimmanj težav prišel čas ko boste prav posebnega srčka stisnile k sebi. Radi se imejte.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ah, moji kg so kriza. Do zdaj plus 10kg, kar je preveč. In v prvi nosečnosti je bilo isto. Jaz sem se utapljala vsa v vodi in ko se je v porodni vse ulilo, sem že po treh dneh iz porodnišnice kar poletela, skoraj na istih kg kot pred nosečnostjo. Potem še nočna bedenja, malo strah, ko se ne znajdeš na začetku, malo težave z dojenjem, sekiranje in s kg ni bilo več problemov. Zdaj pa zgleda zopet isto. Grrrrr, ti kg me morijo sto na uro. Poleg vsega jem normalno, se ne bašem. Ah, nič več ne razumem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Punce a izbirate kaj imena? Mi še niti približno nismo v ožjem izboru. Se pa spomnim kako smo ime izbrali naši taveliki punci. Sva bila na sprehodu in se nastavljala v parku sončnim žarkom. In potem mimo prileti majhna deklica s kitkami (tako živo se je spomnim) in par metrov za njo mamica, ki jo pokliče po imenu. Spogledala sva se in vedela. To je to. In izbrala sva ime. Tisti dolgi seznam, ki sva ga pisala je bil v trenutku pozabljen in tudi tega imena ni bilo na njem. Hmmm a tudi zdaj čakamo na tako izbiro? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kako pa ste se ve spravile k izbiri?

Punce lepo se imejte




kaktea -> RE: JUNIJ (14.2.2006 10:01:10)

HELLO!!!

ja, danes bo krasen dan! doma sem odprla vsa polkna na stežaj, da mi sonček malo ogreje dom....ko pridem domov je ponavadi že za hribom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]! Ma bo kmalu drugače, vsak dan ga imamo malo več na razpolago!

sama se ne bojim toliko okužbe preko hrane! res da nikoli nisem jedla velike kolicine suhih mesnatih izdelkov....ampak pizzo s pršutom si privoščim in pika![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

glede imen pa ne vem niti kje začet...pa sva poskusila že nekajkrat! kaj bi dala, da priteče mimo ena punčka s kitkami in prikolesari mimo en deček na triciklu in ju pokličejo po dveh krasnih imenih....

trenutno sem pojedla polno suhih sliv (to počnem kar nekaj dni zaporedoma) v upanju, da bom sla malo boljše na ... pa mi je tasča (tudi če še nisem poročena...ma sva s fantom toooolikooo časa že skupaj!!!!8let, da ji rečem tašča)...no tašča mi je svetovala malčno rogaško slatino...bomo vidli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

iz katerega konca slovenije pa ste ostale? jaz sem z obale (koper).

uzivajte v prazniku ljubezni in prijateljstva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: JUNIJ (15.2.2006 7:39:57)

Kaktea, jaz imam probleme s prebavo že kar od samega začetka. In začela sem piti donat, kar mi je izboljšalo tako prebavo, kot počutje. Tako da kar poskusi.
Drugače pa sem jaz iz štajerskega konca, okolica Mb.
Imena. Naša tavelika punca je odločila, da bomo imeli Anjo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Hmmmm, ime se mi je počasi vsedlo. Kak da bomo še počakali, ga večkrat ponovili, da vidimo če je to to. Čeprav sem sama pristaš imen z r-jem. Kaj pa vem, se mi veliko bolj dopadejo. Tako da bi jaz Patricijo, Saro, Lauro,...
Imejte se najlepše




Nomika* -> RE: JUNIJ (15.2.2006 9:58:39)

Pozdravljene!

Ker se bolj redko oglašam, berem pa vsak dan, ter vidim, da smo spet na dnu, bom še jaz par besed napisala.

Problem s prebavo kot pišete, zaenkrat nimam, sem pa že po naravi bolj zaprta, ampak zaenkrat ni panike.

Danes imam drug problem: moja pikica brca in dela prevale vsak dan dopoldan, popoldan in zvečer, ponoči pa na srečo zaenkrat počiva. Ali se vam kdaj zgodi, da vaše pikice kakšen dan počivajo? Moja danes nič ne telovadi in me že kar skrbi. Mislite, da kaj ni v redu? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Morda delam paniko brezveze.

V petek imamo morfologijo in komaj čakamo da zopet vidimo naše malo dete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Drugače pa je vse OK, brez kakšnih večjih problemov, so pa tisti manjši tipični.
S pikico hodiva tudi na telovadbo za nosečnice 2x tedensko in to mi zares prav paše! Pa kakšen sprehod, sedaj ko je tako lepo vreme tudi ne spustimo.

Lep pozdravček vsem!




kaktea -> RE: JUNIJ (15.2.2006 10:22:35)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! VČERAJ SEM NAPISALA DA ME NI STRAH, DA BI SE ZASTRUPLA OZ. OKUŽLA S HRANO....NO IN VČERAJ JE ŠEL MOJ DRAGI S KOLEGI V SRBSKO KUHINJO KJER SO JEDLI IN JEDLI...NO PA JE PROTI JUTU ZAČEL BRUHAT IN JE NADELJEVAL ZJUTRAJ!!!! NO UPAM, DA NI SKINU KAKEGA VIRUSA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], KER ČE NE SEM TUDI SAMA V NEVARNOSTI!

ANJA, SE MI ZDI PRAV LEPO IME. KONEC KONCEL JE IME LEPO, CE GA OSEBA, KI GA NOSI LEPA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

LEP POZDRAVCEK VSEM




SelmaC -> RE: JUNIJ (15.2.2006 11:01:32)

lep pozdrav punce!  Ste lepo preživele valentinovo? Sama mislim, da je potrošniško naravnan, a kaj ko se ne morem delati da ga ni,n pa še lepo je da si deležen kake posebne pozornosti, še najlešpe so tiste, ki nič ne stano.
Kaktea jaz sem tudi iz Kopra, čeprav se imam za Izolanko.
Kar se tiče kgm doma se sploh ne tehtam večm zadnjič sem jih slišala od med. sestre da sem se v enem tednu zredila za 2 kg. drugače pa sem minimalno +8 in sem v 23.tednu. Se tolažim, da bom shujšala polm vsaj upam, še nikoli nisem bila na dieti.
Moj srček brca kar čez dan, tako, da ponoči spim, čeprav se matram, ker bi najraje spala na hrbtu. če nisem na levem boku, baje težko diham in me moj dragi zbuja, naj se obrnem. jaz sama ne čutim tega, samo upam da ne bo nič narobe. Prebava tako tako, drugo v redu. Samo komaj čakam, da bo topleje.

Pozdravčke vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in srčkotom




bubamara2 -> RE: JUNIJ (17.2.2006 18:48:29)

Ups, da nas pomaknem malce višje.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]že pridno brca in ne da miru, predvsem, ko starejši berem pravljice. Takrat se zna čisto razživeti.

Danes je bil takšen lep dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jaz pa takoj po službi na seminar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Sicer je bil zanimiv in pester, pa vendar - jaz bi pa tako udarila en sprehod in nato počivanje v spalnici.

Punce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] A vam odkrijem eno skrivnost - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sicer vem, da mogoče že veste, vendar odkrila sem sladoled Mars v lončku, ki ga prej nisem kupovala (cena pa to), zdej sem si ga pa privoščila in okus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Nepopisno dobro....

Ajd, lepo se imejte.




Anonimen -> RE: JUNIJ (18.2.2006 17:38:19)

Čao bejbe!!

Kako ste kej v tem prelepem času. Vidim, da se je pridružilo kar nekaj novih srečk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].Ne bom naštevala da ne bom katere pozabila, vsekakor pa pozdravljene vse skupaj!

Pri nas je izcedek takoj po 3 nočnih vaginaletah Canastena izginil. Seveda se še vedno 2 x dnevno preventivno namažem, do naslednjega pregleda. Pa seveda po spolnih odnosih sedaj redno uporabim multy gyn ali pa vsaj mlečnokislinsko vaginaleto. V prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] mi je namreč preventiva pomagala, da celo nosečnost ni bila potrebna kurativa, zdej sem pa kr malo površna postala.

Spimo še vedno na pol na trebuščku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Verjetno zaradi postelje[sm=9nebesa.gif] Zredila sem se 8kg, tako da sem prov začudena, ko sem videla da si se (bubamara2) zredila le za 1 kg.

Zgaga je občasno manjša nadloga, vendar z graviscon tbl kar uspešno rešim, saj neha že po polovički. Jedla pa ne bi nič. Zjutri pojem kosmiče, juhe niti pogledam ne, potem kosilo...malo ja, še več ne..zvečer pa zopet kosmiči.Pa seveda sadje mi paše. To bi pojedla vse kar vidim.

Trebuh mi kar pogosto otrdeva, to bom omenila tudi G na naslednjem pregledu, ker je malo prepogosto za moje pojme. Utrujena nisem, me pa utrudijo stopnice.
No k sreči me moj možek lepo razvaja, tako da mi ni treba še za to skrbet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Kako ste kaj Valentivnovo preživele, mal sem pozna pa vseeno?!? Jaz sem bila zelo presenečena nad možekom, saj se je resnično potrudil. In se trudil...kar cel dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Je rekel, da je najlepše videti kako zadovoljno predem[sm=muca.gif]!

Naša otroška sobica tudi napreduje, žal mi je le ker ne morem nič pomagati. Že kavo težko nesem, kaj šele da bi kaj skala okoli. Imam pa že vse v glavi, kaj in kako bo.To je pa tudi nekaj a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Me pa zvije ko pomislim, da morava še vse za sobice nakupiti, pa za malčka...sama ne bom zmogla upam, da bo možek uspel pravočasno dokončat sobici, da bova šla skupaj po nakupih. Ker mi nič ne diši, da bi mogla s kom drugim v šoping[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Aja še tole : danes se je prvič vidno premikal trebušček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Očitno imamo močnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], saj ko zvečer začne z vragolijam, grem raje takoj spat, ker me kaka brca res močno zaboli. Naš prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nikoli ni bil tako močen!

Bila sem tudi v prvi resni nakupovalni mrzlici, saj se mi je zdelo, da nimam nič za obleč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]tako da sem si kupila še 4 nosečniške hlače, tako da se ne počutim, kot da sem stalno v enih in istih cotah. Upam, pa da bo maj lep, da bom lahko ponosila še oblekice ki jih imam iz prve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Kaj slikate svoje bušije?Moj mož je tako navdušen, da bi samo slikal. Jaz pa se tolažim, da se zdej še nič ne pozna, naj privarčuje svoj intuzijazem do zadnjega meseca, ko bo kaj za slikat.Sploh če bo šlo tako naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Sem namreč že pravi [sm=sloncek.gif]

Tašča je že pričela nositi cunce za malčka, pravi da so sedaj razprodaje. Ja tut prov!Vse bo prišlo prav! Jaz pa se zaenkrat še mal nazaj držim, in bom začela nekje proti 8 mesecu kupovati, kar še manjka. Saj imamo veliko že od prvega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], saj sva že takrat vedela, da bova imela več otrok, za to sva vse kupila svoje. Le v kolikor ne bo istega spola bo potrebno nakupiti vse cunce. Pa malo bo nerodno, ker sta druga letna časa, tako da verjetno prov zimske in poletne cunje tudi ne bodo prav prišle [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Prihaja pust...se boste kaj našemile?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Jaz bom verjetno kar pustni krof, če ne bom kar žogica marogica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Se še odločam...

Lepo se imejte!Pobožajte svoje buhije!

LP




SelmaC -> RE: JUNIJ (20.2.2006 16:01:51)

Lp, vsem, a je res tako pomembno kakšen je izdcedek, barva, vonj že. Kdaj pa gre za vnetje. Jaz sem se mojega že nekako navadila in je vedno enak. Bi morala skrbet?

Drugače sobico žer mal urejamo, kmalu gremo po voziček in ostalo. Komaj čakam!!!

Brcamo tudi, kar mene in mojega dragega močno veseli. Čas pa kar beži ne?
lepo se imejte in razvajajate se[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kaktea -> RE: JUNIJ (21.2.2006 12:42:58)

lep pozdravček vsem!

jaz sem verjetno edina, ki še ne pripravlja sobice za malega/o. imam se toliko stvari za naredit po hiši, da sobica še ni na vrsti. Na primer, pred kratkim smo naročili kavč da bom lahko dvignila noge po službi v luft in sedaj gledamo za nabavit klimo, ker sva lani vidla da se temperatura v hiši kar precej dvigne...pa še poletje ni bilo tako hudo!!!

prejšnji teden sem bila na ultrazvoku...maternica ni več nizko kar je super. tudi  prej sem se tudi počutila dobro tako, da sem hodila k telovadbi in sprehode, brez se utrudit, zgleda kondicija še vedno je.... moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa tehta že 550g....pravi korenjak in pleše cele dneve....tudi sedaj v službi.
glede pusta pa...no zdej sem si kupila krof, da  ga lepo zmažem!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Ta vikend pa upam da mi bo vspelo iti v Čatežke...morali bi iti ta vikend, pa je moji dragi malce zbolel...upam da nam tokrat uspe! to bojo še zadnji dopusti v dvoje...pol se začne življenje v troje, kjer ne bo prostora za relaks, ampak samo za akcijo, igro in smeh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!

prav vesela sem da se mi zdaj vidi da sem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], namreč prej je zgledalo, da sem se malo okroglila in nič drugega. trebuh pa raste iz dneva vdan...

lepo se imejte, pozdravček iz kopra




Anonimen -> RE: JUNIJ (21.2.2006 21:12:49)

IZVIRNO SPOROČILO: SelmaC

Kdaj pa gre za vnetje? Jaz sem se mojega že nekako navadila in je vedno enak. Bi morala skrbet?




V nosečnosti je na splošno drugačen izcedek. Ko pa gre za vnetje, veš, ker prične postajati še bolj obilen, včasih se vidi kot sirast izcedek, lahko imaš tudi zelo spremenjen vonj in barvo, velikokrat pa vse to spremlja še pekoč in srbeč občutek. Jaz sem imela čisto" lep navaden " izcedek, bil pa je zelo povečan. Tako da sem lahko kar na 2 uri menjala ščitnike perila. Sicer mini, ampak vseeno neprijetno. Takoj po Canasten tbl je izginil.

Jaz pa sem danes šla malo po trgovinah v nakup in izbiro  opreme za otroški sobici, vendar sem se kaj kmalu utrudila. Nimam nič kondicije ali ne vem kaj je to. Začelo me je tako boleti vranica, nato pa še na drugi strani trebuha. Moj možek se je tako ustrašil za mene, da sva kar prekinila nakup in odšla domov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Res mi je bilo čudno. šele v 6 m sem pa takole. Kaj šele bo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
V prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] nisem bila niti zadnji teden tako zelo utrujena. Potem pa sem popoldne preživela v družbi kavčka, z nogicami v luft[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Moram vprašati naslednjič pri G, kaj je z tem utrdevanjem trebuha. Jaz mislim, da se pri meni to prepogosto dogaja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Že zjutraj namreč ko sva prišla v trgovino, in sem bila še kolikor toliko spočita, sem že začutila kako je začel otrdevati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa še nekaj? Je možno da se mojemu korenjaku že kolca?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Sicer se je tudi prvemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] velikokrat kolcalo, ampak se mi zdi da bolj proti koncu. Brce se mi zdi da definitvno ne morejo biti tako enakomerno razporejene in se tako dolgo ponavljati. Občutek je namreč kot bi "živec utripal"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ne znam drugače povedati...

In razen teh težav, sem OK[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tolažim se, da še malo, pa bomo imeli doma še drugega sončka, in vse težavice bodo pozabljene.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lepo se mejte, pobožajte svoje buhije!

LP




Kalina -> RE: JUNIJ (22.2.2006 8:51:36)

Oj bejbike[sm=rozica.gif]

Evo mi smo ze v 23t, veseli in debeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] V ponedeljek imam morfologijo in sem tako nestrpna, da tud spat nemorem, hehe, ceprov itak na vsake dve uri vstajam lulat, joooj ubija me to, pa ze tko velik trebuh imam da me vse moti, se mi zdi da sem kokr slon, se pocasi navajam kako se premikat in vse ostalo z busijem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Brcamo tudi ze tako veselo in mocno, da mamica nemorem zaspat, tole moje dete je nocna ptica, vsako noc ko se pripravim za spat, se ulezem in zacne telovadba, hehe, takoj brcat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pol kaksne 10min brca, pa se umiri, to je najin nacin da si zazelive lahko noc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Drugace sem se vedno bolj  boga, ne morem biti vec kot 30 min na nogah, niti hoditi, vedno me zacne boleti trebuh in kriz, ceprov moram pohvaliti medenicni pas, mi res ogromno pomaga, kajti preden sem ga dobila, tudi vstajati nisem mogla, ker sem imela obcutek, da mi bo vse skup vn padlo, zdaj je hvala bogu boljse. Bomo vidli v ponedeljek kako je z MV, upam da vse ok!

No tko, jst mislim da sem tuki edina, ki se nic ne kupuje za pikico, nevem no, zgleda sem ful vrazeverna, se bojim karkoli kupit pred 7 mesecem, pa tud to me mal psihira ker imam pac visoko rizicno nosecnost in nevem kaj me caka, ampak imam ze vse ogledano, splanirano, oz jst sem samo izbrala drugi mi bodo kupovali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Komaj cakam, iiiii, [sm=sloncek.gif].

Drage moje, uzivajte v tem cudnem dnevu, bozajte svoje pikece in zelim vam veliko drobnih presenecenj, ki vam polepsajo dan [sm=pikapoka2.gif]

LP, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]Kalina





bubamara2 -> RE: JUNIJ (22.2.2006 17:51:01)

Ojla bejbe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tudi meni večkrat otrdi trebuh, predvsem ko hodim po stopnicah ali ko prenašam težje breme (službeno torbo npr.). Se je pa že zgodilo, da mi je otrdel tudi med sedenjem v službi.

Sedaj pridno pijem magnezij, da se ne bi zgodilo kaj neprijetnega in poskušam hoditi bolj počasi.

Sicer mi je pa ginekologinja po omembi otrjevanja trebuha izmerila maternični vrat, pa je še normalno dolg in tudi zaprt, tako da ni paniike.

Me pa začenja peči zgaga - a vas tudi? In me je kar groza, ker vem, da me bo sedaj spremljala vse do poroda - le kdo bo to zdržal.

No, lepo se imejte in božajte svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




MATEJA -> RE: JUNIJ (22.2.2006 18:47:51)

Živijo punce, da se še jaz na hitro oglasim. Danes sem imela morfologijo in je vse super in bp, vse smo lepo pogledali, otročiček stalno miglja (kar tudi sama čutim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), je rekla G, da ta nam bo dal popra, ko se rodi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Dobili smo lepo slikico lulčka in da se razkazuje je rekla G, ker ga je bilo tako lepo videt, da mislim, da je sedaj 200 % da bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Spet sem dala kri za tokso in upam, da bo negativna (čeprav sem si privoščila malo našega domačega pršuta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ki ga pa jem odkar sem živa in se do sedaj še nisem okužila)! Glukoza je dobra (5,8 vrednost).Sva z [sm=love.gif] fullll srečna, da je vse v redu in me kr nosi danes, bi se sam nekaj smejala. Komaj čakam junij, da spoznamo tega našega malega razbojnička [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].Mene tudi včasih peče zgaga po kakšni hrani in po par požirkih donata zgine - res čudežno pomaga!Malo me tudi hemorojdi zaje.... (ni pa prvič to, sem jih imela že enkrat pred [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]), sem si kupila kremo, da si pozdravim, dokler je še v začetni fazi.
Mi je pa najlepše od vsega, ko me moj zlati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] brca in opozarja nase, pa ko se zvečer "igrava"... to je res nekaj posebnega in čisto vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]imamo res srečo, da nam je dano, da občutimo to.No sem se res razpisala, bom kr dala vam besedo. Lep večer vam želim in božajte trebuščke, mogoče dobite kakšno brciko v zahvalo od vaših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>