Barbs
|
Mene je dr. Brezigarjeva poklicala trinajsti dan, pisne izvide pa sem dobila štirinajsti (se pravi, takoj naslednji dan) . AC sem imela v Postojni. V Ljubljani čakaš med tremi in štirimi tedni, po pripovedovanju ostalih. Sicer pa je bilo v tej isti temi, par klikov nazaj, že objavljena sledeča razlaga : Helena : "V petek je bilo tri tedne, kar sem v lj. porodnišnici imela amniocintezo. Rečeno je bilo, da bodo izvidi najkasneje v 22ih dneh - če so slabi, me pokličejo, če so dobri, dobim izvid po pošti. Danes je 25. dan, pa pošte še vedno ni, klica, na srečo, tudi ne. Včeraj sem že klicala v lj. porodnišnico, kjer so mi rekli, da to sploh ni res, da izvid pride najkasneje v 22ih dneh, da je vse odvisno, kako hitro raste kultura. Iz vaših odgovorv pa sem razbrala, da je izvid le narejen v treh tednih." dr. Pušenjak : " žal se na kliniki, kjer poteka tudi po 1000 in več AC letno včasih zaplete na različnih ravneh obravnave kultur celic in izvidov in prihaja zato do zamud, ki pa preprečujejo morebitne napake pri razlagi in so pač včasih nujne. Osebja imamo žal toliko, kolikor ga imamo in ob vrhovih, ko je dela več kot običajno, prihaja tudi do zastojev. Zagotovo boste izvid dobili pravočasno, za zamudo pa se vam opravičujem, čeprav zanjo nisem niti odgovoren niti nanjo nimam nobenega vpliva. Kdaj bo vaš izvid konkretno prišel do vas pa žal ne vem." Jaz "samo kot pripombo - ne razumem, ko govorite, spoštovana Helena, o "rasti kulture" ... Mar to pomeni, da po amniocintezi v postojnski porodnišnici rastejo hitreje? :)) Rezultate amniocinteze sem namreč dobila po telefonu že trinajsti dan, po pošti pa takoj naslednji dan. Razumem " zasedenost" in obremenitve zdravnikov in ostalih strokovnjakov, ne razumem pa, da so vam zamudo obrazložili z "rastjo kultur". dr. Pušenjak : ":-) žal je to res, da v Postojni kulture celic rastejo hitreje. Tam namreč dela nek zelo inovativen tehnik, ki je sam "pogruntal" marsikaj novega in mu uspe celice ploda "pospidirati" na dvojno siceršnjo hitrost rasti, vendar je za to osebno zainteresiran in mu takšne reči predstavljajo izziv. V idealnem primeru mu uspe dobiti izvid AC že 9. ali 10. dan. V KC pa nimamo posebne motivacije za dobro delo, saj le-to ni niti približno nagrajeno. Kdor dela dobro to počne samo na račun lastnega moralnega statusa, saj ga imajo navsezadnje celo slabi delavci za prismuknjenega. Plačilo je namreč popolnoma enako ne glede na to ali si inovativen in uspešen ali pa se preganjaš po hodnikih klinike in vrtiš jezik. Mimogrede, od opravljenih preko 1000 AC letno dobimo plačanih največ 700, ker je tako "dogovorjeno z ZZZS", storitve, ki naj bi bile vrhunske in jih plačuje ZZZS pa dosegajo sramotno mizerne cene."
< Sporočilo je popravil Barbs -- 12.1.2006 16:51:05 >
|