|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povejte, kako vam uspe...
14.12.2005 11:57:48   
kepa*
Čist sem že obupala nad svojimi gospodinjskimi zmožnostmi. Nisem rojena gospodinja, zdaj ko imam otroka, pa je vse še težje. Ne zmorem imet pospravljenega stanovanja (če ga pospravim, je do večer spet vse po starem), ne utegnem vsega oprati in zlikati, na hitro kaj skuham, da bi kaj pekla in se dokazovala kot kuharica, mi ne znese...
Kako pa vam uspe, da imate vse pospravljeno, urejeno, da ste lahko na forumih, se posvečate otroku, partnerju, berete, se ukvarjate s svojimi hobiji, hodite v službo...?
Meni niti pod razno ne..ne sfolgam. Včasih mal pokukam na forum, a nimam časa, da bi odgovarjala.
No, evo, danes je naš malček na obisku pir naših, jaz pa sem si dan rezervirala za pospravljanje, zdaj pa visim na forumu. Sem pridna, a?

Ima kdo kako idejo, kako si vse organizirat? Ker sploh ne vem, kako ša bo, ko bom hodila še v službo. Verjetno bom dobila živčni zlom.

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povejte, kako vam uspe...
14.12.2005 12:03:22   
Anonimen
Oh, saj gre. Ni blesteče pospravljeno, pač se sproti "odkidamo", da bi od lakote umrli, se po moje ne bo zgodilo, tako da sproti se kar fura. Edino kakšni hobiji pa res odpadejo, ampak jaz jih itak nimam, tako da ni nobene škode.user posted image

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2005 12:09:05   
urši*
Skuham že nekako , ko mali spi. danes , k sva sama bo va jedla samo juho  in to bo to.kar se ukvarjanja s partnerjem tiče, se ne, ker ga nikol ni domauser posted image .lika mi babi, ki živi pod namiuser posted image , pa mami mi kr pomaga, tako , da mam srečo, ampak še vedno je naša soba po večini razmetana, sej pospravlam, sam tamali sprot dol mečeuser posted image !!

lp, pa ne se preveč matrat, bo jutr itak isto, tako kot pri nasuser posted image user posted image

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2005 12:14:00   
viv_
ah kepa* - ne se sikirat...

- Jaz kuham ne, na srečo (morda za vikende), ker kosim pri mojih starših, mož pa v službi.
- Pospravljamo kampanjsko - če se kdo napove na obisk, sicer 1x na teden generalno, vmes pa sproti mal na kupe mečemo
- perem še nekako sproti
- za zlikat imam en meter cunj v višino, ki se kopičijo na enem stolu v dnevni
- posvečanje partnerju je to, da zvečer učasih načrtno ugasneva TV da se mal pogovarjava, al pa greva na kakšen sprehod v mesto ko tamala zaspi, pa jokovčka dava gor našim
- hobiji - v pasjem društvu 1x na 3 mesece napišem en zapisnik pa 1x na 3 mesece napišem en članek za lokalni cajtng
- rekreacija - hodim na aerobiko 1x na teden, obvezno potem še pijača
- pa 2x na mesec grem zvečer ven s kolegicami, ponavadi ko tamala že spi in mož dežura

Dobiš prakso... ampak mam trenutno obdobje, ko sem totalno crknjena, razmišljam samo še o tem, kako bi 5 dni skupi spala.

Se bom odpočila čez en mesec, ko greva z možem sama za 3 dni v London user posted image

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2005 12:14:33   
viv_
Aja, še služba - forum: to kombiniram user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2005 12:15:11   
lex
Ne znese vedno. Jaz nimam pospravljeno, po celi bajti so igrače, ki jih raznosi na vse konce in kraje (še sreča da nimam veliko stanovanje), posesam 1x do 2x na teden, pa še takrat ga mora ati imet na rokah (drugač bi se obesil na sesalec), skuham ko spi (imam srečo, da ima ritem tak da gre okoli 1 spat, da lahko kuham - takrat tud visim tu gor), pekla nisem že celo večnost, če pa že ga pa k kaki babici spakiram. Ko grem pa v službo si bo pa dragi kosilo nosil iz službe, midva sva pa itak v vrtcu, tako da mi čez teden ne bo treba kuhatuser posted image user posted image user posted image .

Jaz imam pravilo: če komu ni všeč da pri nas ni bleščeče naj ne hodi k nam na obisk.
Aja v kopalnici imam pa tak red, da vsak od naju za sabo pobriše umivalnik in kopalno kad (pol pa 1x na mesec naredim generalko), perem sproti, peglam pa ko že nimamo več kaj oblečt (itak da imam sušilc in pol 3/4 stvari ni treba peglat).
Zdaj se pa spravi pospravljatuser posted image user posted image user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2005 12:15:18   
puncica
Kako mi uspe.
- na forumu sem večinoma ko sem v službi
- kuhamo ne, pač pojemo nekaj na hitro (gris, polenta, makaroni z drobtinami, kej zmrznjenga, klobase za skuhat) kar je gotovo v pol ure
- pospravljam ko pač se mi zazdi in ko se tamala začenja spodbijat ob stvari user posted image
- praha na omarah in televizijiji je že za dober prst pa kaj me briga,raje sem s tamalo kot da bi zdej glancala
- peremo 1-2× na teden, pa je čist ok

No pa gre in furamo, men je bol pomembno da sem s tamalo, da gremo kam ven (ko je itak že tema ko pridem domov), kot pa da bi imela vse tip top, pa me čist nič ne briga kaj si folk ki pride k meni misli, ko pridem s svakinji si pa mislim da je pri nas še vse spucan, ona ima šele vse nastlan user posted image Moj vačsih zavija z očmi, pa pravi kako mamo spet po bajti, pol pa rečem pa kej posprav pa je tih. user posted image

Moj nasvet:
- ne se sekirat če ni vse tip top,
- če hočeš kuhat skuhaj zvečer al pa popodne za nasledn dan al pa za več dni skupaj, pa potem sam pogreješ,
- vzami si čas za svoje otroke, partnerja, SEBE!!!! čas prehitro beži,
- ne se ozirat na okolico

Pa prijeten dan ti želim

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2005 12:17:24   
Anonimen
tako da tolk kot jaz al pa še več postori moj mož!

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2005 12:17:57   
lex
Aja kje si kupila to božičkovo kapo??? - jaz jo iščem, da bi ga slikala v njej, ker bom kar po mejlu pošiljala čestitke za novo leto, pa je nikjer ne najdem.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2005 12:18:30   
viv_
V Mercatorju so po 199 sit.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2005 12:26:12   
al1*
Pri nas gre nekako takole: enkrat na dva tedna pride gospa, ki nam naredi generalko. Vmes počistimo in pospravimo za silo, kolikor je pač časa. Kuham vsak da, razen v ponedeljek, ko mož prinese kosilo iz službe. Kuham jedi, ki so hitro gotove: makaroni, zelenjavna rižota, šmorn... Ko kuham kakšen golaž ali pa pasulj, skuham več in dam v zmrzovalnik.
Je pa res, da imam 2x tedensko službo popoldan in sem dopoldan sama doma - takrat marsikaj opravim, naredim še kaj za službo, likam.

lp

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2005 12:33:56   
iana
Dobrodošla v klubu "mi imamo otroke".
Pri nas pospravljamo 30 min dnevno ( oz. 6x po 5 min ), pa imamo še psa ki živi v hiši.
In 1x na teden "generalno" kar traja cca 2 uri. Pa ni še noben od umazanije preč pršov.
Kuham pa med tenom ne ( mož je v službi, otroci v vrtcu, jaz pa, ki trenutno delam doma sem odkrila zdravo varianto pripravljene hrane ); no, zvečer včasih kaj ustvarjamo z ortoci ( 3 in 1 leto )
Na forum pokukam na brzino, hobiji pa so ( razen 2xna teden telovadba ) zaenkrat v drugem planu. saj so otroci tud ene vrste hobi...
K frizerju se pa odpravljam že en mesec.
Evo, tko je pa pri nas.

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2005 12:36:18   
KIRA
mislim, da nobena izmed nas nima tako pospravljeno, kot pa takrat ko smo ble še brez obveznosti in otrok... sicer pa delam, ko imam čas, pa če je to ob pol devetih zvečer. se že kdajnajde kaka fraj minutka - običajno, ko otroci spijo. pa nardim tisto, kar je najnujnejše.
saj nikjer ne piše, da je treba vsak dan vse nardit. vsak dan malo, pa sproti, pa gre za silo... ni nevemkako čisto in tud pospravljeno ne, se pa da živet. kadar pa šiht prevzame mož - kar je bolj redko, pa kake stvari tud na red pridejo, ki so morale tačas mal počakat..

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2005 14:11:59   
urbancek
Zjutraj obvezna kava, nato pospravljanje, ali likanje, če imam srečo, da ta mali spi, med tem časom je moj v štali, ivmes moram zrihtat ta mala dva (previjanje, hranjenje, oblačenje), ta veliki sta v šoli. Potem zajtrk za naju z atijem in večjim, ki še malo pomalica, zopet posoda, nato kuhanje, ki ni vsak dan ob istem času, se prilagajamo zadnji, ki pride iz šole nekako do pol treh pa mora biti obvezno. Vmes, ko se mi kuha (odvisno kaj je na jedilniku) in če ta mali spi, skočim pogledat forume, po kosilu, če mi uspe se za par minut zvrnem na kavč, včasih mi celo ta večji pomijeta posodo (odvisno od naloge in drugih obveznosti). Vmes pa še nekajkrat pospraviti po stanovanju, ker imamo sistem popravljanja za mamico. Mami postelje kavče, ta mal pa popravi za mamico in zmeče deke in povštre dol. Posteljem eno posteljo, se lotim druge, pa je že prva zopet zmetana. Včasih sem ga lahko dala v stajico vsaj pri teh delih, sedaj pa zleze ven. Zamotim ga edino še z NODIJEM, ki smo jih potegnili dol z interneta.
Zvečer pa prepir s ta večjima za spanje, ker bi gospdične najraje do polnoči špancirale po bajti in mi kravžljali živce, jaz pa zahtevam, da sta ob pol desetih v sobi (ne uspeva mi ravno najbolje). Danes smo bili še na Bledu, smo imeli slikanje kolkov, jutri pa imamo posvetovalnico. Upam, da naju bo zopet ati peljal, ker je tako zoprno za parkirat (težko je dobiti parkirnihprostor) in moraš potem daleč hoditi peš. Tako nekako poteka naš dan. K sreči ne hodim v službo, ker res ne vem, kako bi drugače sfolgala.

Lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2005 16:40:56   
Marogica
Meni ne uspe in se sploh ne sekiram, ker pač nisem tak tip. Pospravim tisto, kar me moti in redkokdaj to, kar moram, se pa zgodi, da kdaj pa kdaj tudi stran pogledm. Dnevno torej pospravim kuhinjo/dnevno sobo, otroške sobe in spalnico, na grobo, da se razumemo. Igračke pospravim 1x na dan, če pride obisk pa tudi pred obiskom, čeprav je čez 5 min enako. Likat dajem eni gospe ca. 2x namesec, ostalo zložim, generalno pospravljanje uredi druga gospa na 14 dni. Perem vsak vikend.
Kuham vsak dan, razen v nedeljo, ko kuha moja mama. Berem vsako večer preden zaspim. Na internetu sem, kadar tamali spi ali ko je mož doma(takrat bi sicer lahko še kaj postorila, pa nimam energije ali volje)
Kako se zorganizirat, sem jaz napačen naslov, to da si sedaj na RR-ju, namesto, da ppospravljaš, pa se mi zdi super. Nekaj moraš tudi za svojo dušo narediti in če je to trenutno RR, pa je tudi fajn. Pospravljanje za dušo vsekakor ni, vsaj ne za mojouser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.12.2005 19:59:25   
Annny
Kepa, zdaj pa nakladašuser posted image
V eni drugi temi si napisala, da se ti zvečer nič ne da, da kar malo bluziš ali visiš na računalniku.
Proč z lenobo in organiziraj se, pa bo.
Začni s pospravljanjem, pa bo steklo kar samo od sebe.
Veš, koliko bi lahko že naredila med tem časom, ko si tipkala ta post!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.12.2005 20:43:04   
Pupica
...moj odgovor, saj mi neuser posted image user posted image user posted image
ampak važno je, da nismo lačni, da smo oprani in speglani. Če pa ni vse kot bi bila čistilkauser posted image pa tut nič narobe. Tako se vsaj ne pizdim, če se kaj umaže.
In še nekaj mi je pomembno, da se vsi skupaj doma dobro in domače počutimo. Da smo radi doma in da se razumemo. Če je pa par prahcov, pa tut nič narobe.
Največja pohvala mi je namreč, ko mi mojuser posted image reče, da sem najboljša gospoinja(čeprav vem, da to ni resuser posted image )pa vseeno lepo deneuser posted image In to je to, kar šteje!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2005 21:57:56   
Ro-La
- pospravljamo čez vikend (če se nam ljubi oz. se napove obiskuser posted image  )
- kuhamo samo čez vikend (velikokrat se povabimo kr k babicamuser posted image  )
- perem, ko je koš za perilo poln, da cote ven gledajo
- peglam, ko so omare prazne
- popoldnevi so našiuser posted image  (še dobro da sem v bolniški, drugače smo bolj malo skupajuser posted image  )
- trenutno je moj edini hobi lenobauser posted image
- knjige berem predn grem spat (zdaj ko sem v bolniški, prej sem samo padla v posteljo)
- na RR pa visim takrat, ko sem sama doma ali pa ko mali gleda Nodija, stari pa počivauser posted image

Živim-o življenje in se ne obremenjujem-o z gospodinjskimi opravili. Poskrbimo le, da se nam ne zaredijo ščurkiuser posted image  

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.12.2005 22:18:59   
HuAnita
Nam ne...user posted image  K sreči imamo v najemu SAMO 2-SS, bog ne daj, da bi zdajle imela hišo...
Sploh prve mesece nisem nič zmogla, zdaj je že nekako lažje, ko mi ni treba skrbeti za prehrano škodilačke čez dan, pecivo in kruh pečem zvečer, ko mala spi, pospravljam bolj po potrebi kot redno (smeško-srammeje!), ker itak dete vse pospravi za menoj.
Pravim ti, da se ne sekiraj, otroček si te gotovo ne bo zapomnil po tem, kako pridno si pospravljala, ampak kolikokrat si se z njim igrala in mu bila ob strani. (Vsaj jaz upam, da bo tako, ker če ne, me bo imela za packo, ki ima stanovanje v razsulu...user posted image )

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.12.2005 23:08:24   
lelaval
Jaz imam srečo, da je moj user posted image  kuhar in tako skoraj vedno, kadar je doma on kuha. Sicer pa skuham za 2 dni skupaj ali pa več in dam v zmrzovalnik.
Ko imam vse lepo spucano, nihče ne pride na obisk, ko pa je bomba, pa smo najbolj popularni. Pa se sploh več ne obremenjujem s tem, ker si mislim, da če komu ni všeč, pa ne bo več prišel. user posted image
Perem sproti, poberem pa, ko ugotovim, da potrebujem obleke (otroci). Peglam vedno manj, tako da IMAM VSE SPROTI SPEGLANO user posted image user posted image  (čeprav se občasno - nekje na 2 meseca nabere malo večji KUPČEK user posted image ).
Meni je važno, da grem s tamalo vsaj 2x ven (večja sta v šoli), popoldne pa se
posvetim šolarjem - naredita naloge, potem pa se še kaj igramo ali beremo, pa je že večer.
Občasno grem s kolegicami ven (ko se pač dogovorimo)
Skratka uživam v materinstvu ter družinski sreči ne pa v pospravljanju in kuhanju. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.12.2005 0:02:31   
Annny
Aja, mogoče še kakšen praktičen nasvet, če ti kaj pomaga.
Pri nas načeloma sploh ne peglamo, ker imamo sušilec- vzamem ven še tople obleke, poravnam in zložim in nikjer nobene gubice. Likam samo kakšna res bolj občutljiva oblačila.
Prahci po tleh, drobtine (ko tamala teka okrog s kruhom v roki ipd..) itd.- grem lepo s sesalcem po stanovanju...metla in smetišnica sta zame predpotopni pripraviuser posted image
Preproge..jih nimamo veliko, ampak sproti jih posesam, enkrat na dva meseca romajo v čistilnico (čiščenje stane 1400 sit na kos, tako da se mi s tem ne da ubadati doma).
Pomivanje tal..jaz jih 2x na teden z 'močotom', to je res ful hitro.
Kuhanje..jaz kuham dopoldne, če sem doma...če ima Naja domače varstvo, skuham prejšnji večer. Kar se kuhanja zanjo tiče, imam take izkušnje, da zaupam še najbolj sebi. Ne kuham pa nobenih zapletenih jedi, tako da imam to zelo hitro narejeno.

lp

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.12.2005 17:58:00   
Tejči
Vse gre, če hočešuser posted image

Mi trije smo sami v stanovanju, spodaj je babica, ki mi pomaga ravno toliko, da še moram za njo skrbeti-torej imam kr dva otrokauser posted image  Mojih staršev ni-so v Bruslju, njegovi se prikažejo enkrat na mesec, da pridejo naredit štalo. Zraven tega, jaz študiram, moj hodi v službo, kjer je ponavadi od 6.30-16.00, sedaj med prazniki cele dneve od 6.30-tudi do 24.00. Od pon. do četrtka imam predavanja (cel dan do 17.00), takrat je mala pri drugi omi v MB in tam imava tudi kosilo, tako da te dni ne kuham (moj kosi v sližbi). Ko pridem domov, je tako vse tip-top, ker zjutraj prej ko greva, vse pospravim. Za vikend (tudi petek) pa jaz kuham, perem, likam,...tako da se nov teden začne spet čisto in pospravljeno. Kdaj se učim? Takrat ko mala spi, je na sporedu kuhanje+učenje. RR? Tu pa tam skočim gor, ko se mala igra.

Vse gre-če hočeš!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.12.2005 17:59:30   
Tejči
Aja, pozabla sem še napisat, da se selimo in zraven vsega tega, še urejamo stanovanje-in tudi tam mora biti čistouser posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.12.2005 21:27:26   
BARBARA R.
Nikakor mi ne uspe. Iz dneva v dan sem bolj nasajena in zagrenjena, ker je vsaki dan prekratek.
Zjutraj greva z Kristino od doma ob cca. 07.00, z njo sem do 07.30. Iz službe pridem z svetlobno hitrostjo ob 16.20, pojemo kosilo in se igramo in uživamo do cca. 19.30. Takrat je večerja in Kristina se spusti v sladki san. Mami pa na delo. Kuhanje kosila za naslednji dan, likanje, pranje,........in končno spanje. Za "cartanje" pa zmanjka časa. Bogi možeki, ja no, pa naj še oni kaj naredijo! Je tako? Moj namreč le uživa in počiva pred televizorjem. Je tako utrujen po službi....Kot, da bi jaz celi dan spala?!

Rešujte te težave čimbolj uspešno!

user posted image  

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.12.2005 21:45:19   
eva1
Pri nam tut ni vse tipi topi-ok sesam in kuham vsak dan, perem po potrebi..pri likanju pa se vse vstavi, ko se mi res 5 škafov nabere se spravim k stvari, prej se mi ne da, prah, kopalnica, pomivanje tal 1-2x na teden!
Občudujem pa mojo sestro ima 3 otroke in kadar pridem k njej je vse tko kot mora bit-redko naletim da ni posesano, ali kaj podobnega...ona ima pa res vse popedenano-ne vem kako ji zneseuser posted image

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?