|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovulacija?
12.12.2005 16:06:45   
Elžbet
Pozdravljene, drage forumašice user posted image

Saj vem, boste rekle, spet tema ovulacijauser posted image , ampak mene neki zanima: z možem aktivno delava na user posted image  4. mesec, pa ni še nič ratal user posted image , ampak sej ni še panike, vztrajnost in vaja dela mojstra, pa bo, a neuser posted image ?

Ta mesec sem si pričela meriti bazalno temperaturo - takoj, ko se mi je končala menstruacija in 2 dni mi je katala 36,9, potem pa 3. dan in danes 36,5. In seveda sva včeri z možem "hop Marinka" user posted image telovadila (se to je zelo dobro delat, a ne user posted image  ). Zanima pa me, če je možno imeti ovulacijo - 10. dan, čeprav sem imela še vedno majceno krvavitve, mi  - nama ni bil glih "apetitlih" fajn občutek, ko je blo še mal rdeče, ampak sva vseeno. Danes bova spet user posted image  mal telovadila... Torej, je možno ali ne?

Drugče pa tudi jaz upam, da kmalu postanem srečka nosečka user posted image user posted image user posted image , vsem, ki pa ste že, pa iskrene čestitke, sem vesela za vse user posted image

Lep dan,

Euser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovulacija?
12.12.2005 17:12:56   
yennika
Pozdravljena med nami, ki veselo telovadimo v veselem decembru!

Tudi midva delava na bebici 3 mesece pa ni še nč ratalo!user posted image

Ni panike, ko bo pravi čas za user posted image  bo že prišla. Tudi mala pikica se mora odločiti kdaj je pravi čas, da postanemo starši!Vse ima svoj namen in vse se zgodi ob svojem času, kajne?user posted image

Ravno tak kot ti, sem si tudi jaz začela ta mesec meriti BT. Danes imam 9. dan ciklusa in sem imela zjutraj 37,9. Prejšnje dni pa tam okoli 37,4-37,6.Cikluse imam dolge 28 dni, tak da počasi pričakujem O.
Ponavadi pride do O 12-16 dan ciklusa oziroma na sredini ciklusa, če so menstruacije redne.

Pa še nekaj. Midva z mojim dragim se drživa načela:LJUBI SE IZ LJUBEZNI IN UŽITKA!Mogoče bo to najina mala pikica občutila in tako prišla čimprej med naju!

LP, in vso srečo pri "hop marinki"!user posted image

(odgovor članu Elžbet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2005 17:44:30   
Monika79
Elžbet user posted image

O je odvisna od dolžine ciklusa, jaz ti priporočam, da si tukaj na RR izračunaš O dneve (maš čisto na začetku, ko prideš na RR portal) ali pa je tudi dobra ta stran ( je hrvaška, vendar je super, ker lahko daš svoj najkrajši ciklus in najdaljši ciklus ter ti izračuna O dneve) http://www.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/k_koncep.html
Poleg teh izračunov pa si le dalje meri BT, pa lahko oboje spremljaš, sicer pa merjenje BT ne deluje pri vseh ženskah, ene pač imajo srečo user posted image  

Mi tudi ta veseli december veselo "Hop Marinka" user posted image user posted image user posted image  dobro ime user posted image user posted image user posted image

Upam,da sem ti lahko kako pomagala, sicer si tudi jaz ta mesec prvič merim BT, pa me prav zanima kaj bo pokazala user posted image  

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Elžbet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2005 18:11:09   
yennika
IZVIRNO SPOROČILO: yennika

Pozdravljena med nami, ki veselo telovadimo v veselem decembru!

Tudi midva delava na bebici 3 mesece pa ni še nč ratalo!user posted image

Ni panike, ko bo pravi čas za user posted image  bo že prišla. Tudi mala pikica se mora odločiti kdaj je pravi čas, da postanemo starši!Vse ima svoj namen in vse se zgodi ob svojem času, kajne?user posted image

Ravno tak kot ti, sem si tudi jaz začela ta mesec meriti BT. Danes imam 9. dan ciklusa in sem imela zjutraj 36,9. Prejšnje dni pa tam okoli 36,4-36,6.Cikluse imam dolge 28 dni, tak da počasi pričakujem O.
Ponavadi pride do O 12-16 dan ciklusa oziroma na sredini ciklusa, če so menstruacije redne.

Pa še nekaj. Midva z mojim dragim se drživa načela:LJUBI SE IZ LJUBEZNI IN UŽITKA!Mogoče bo to najina mala pikica občutila in tako prišla čimprej med naju!

LP, in vso srečo pri "hop marinki"!user posted image

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2005 17:45:33   
yennika
No Moni, je BT že kaj pokazala?

Moja je danes-13 dan ciklusa nekam visoka-36,7, tak da mislim, da bo nekaj. Po izračunih naj bi tak ta teden bila O, bomo videli kak pa kaj!user posted image

Te že pogrešam, kje tej hodiš?user posted image

LP

"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet."
1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca!
5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član.
Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je!

Življenje je tukaj in zdaj!

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2005 20:11:42   
Monika79
ja hallo Yennika user posted image user posted image user posted image

No lepo, da se spomniš name, saj sem se tudi jaz nate user posted image user posted image
Tudi meni se je začela BT dvigovat (tako,da upam, da je bila O), sedaj je 2 dni povišana, želim si, da bi tudi povišana ostala še 14 dni user posted image , potem pa me res zanima, če se prijelo ali ne (ali pa so spet bili prazni naboji user posted image user posted image user posted image ), če pač ne bo uspeha, bova veseli december ponovila v januarju user posted image
Kdaj moraš ti dobit to hudičevko user posted image  ?

en zate user posted image  ne raje dva user posted image user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.12.2005 10:52:47   
nelky
Hoj in hej vsem težko pričakujočim bodočim user posted imageuser posted image user posted image user posted image

Jaz sem tud bolj nepotrpežljive sorte, tak da se moram fejst nazaj držat, če hočem zdržat do vsake nove user posted image - zaenkrat so še vedno na vidiku, žal. Pol mam pa ta mesec še tolk dela, k se selmo iz Postojne v Lj., da sem čist preč, pa moj lubi tud, tak da nisva nč dost user posted image . Pa še pravjo, da če redno vsak drug dan, rata le v 25%, če je vse ok. z obema... Hudooo!!!

Vsaj po moje nimam kaj pričakovat ta mesec, pa sem zato bolj cool.user posted image  Mogoče pa le??? user posted image

Držim pestke za nas vse!

Nelky

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.12.2005 13:00:36   
Monika79
Nelky lahko pa sedaj glih bo, ko najmanj pričakuješ user posted image  - daj se presenetiti user posted image

ti držim user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu nelky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2005 15:23:45   
Elžbet
Ojla soborke user posted image

Ja, sem zelooo vesela vseh vaših mnenj. Jaz si sedaj kot sem že omenila pridno merim BT user posted image  in je sedaj že 4. dan 36.6. Po izračunih (brez da bi upoštevala BT) bi morala imeti ovulacijo ta tedne od 12. do 18.. Z dragim sva se odločila, da bova ta teden bolj pridna in aktivna, ampak pretiravat pa ne mislivauser posted image  že prejšnji mesec se nama je zakonska postelja zaradi skakanja user posted image  polomila (se hecam, pač ni tako kvalitetna) - samo ulegu se je name in user posted image  sem bila takoj na tleh user posted image  Sva se še 2 uri smejala in pridno popravljala najino "gnezdece". No, upam, da bomo konec meseca morda ŠE LETOS user posted image lahko skakljale in se veselile user posted image , pa tud če se postelja zaradi tega čist podre user posted image

Imejte se, uživajte, veselite se, predvsem pa se imejte radi user posted image

E user posted image

(odgovor članu Elžbet)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2005 19:32:45   
Monika79
Tako se pravi, vse postelje je treba potret, samo da se bo telovadba user posted image user posted image obrestovala - tja vse za naše user posted image  , a ne? user posted image user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Elžbet)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2005 19:55:46   
yennika
Monči lepo pozdravljena!

Sem kar nekaj vesela danes. Danes imam 13 dan ciklusa od 28.Zjutraj mi je BT pokazala točno 37,0.Včeraj pa je bla 36,7. Sem malo surfala in zasledila, da po ovulaciji bt naraste za 0,3-0,4 stopinje. In če je to to pr meni, pomeni, da sem imela O včeraj, ne?user posted image
Sam upam lahko, ker ravno včeraj sva hop marinka!user posted image
Sam ne tak, da bi posteljo zlomla, bilo pa je zeeelo fajn in zeeeeeeelo lepo!
To je najbolj važno!user posted image

Sicer pa, kar bo pa bo!

Pa ti?

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE:temperatura
15.12.2005 20:47:09   
macca
Mene pa zanima, koliko moraš imeti temperaturo, v primeru, da je prišlo ob O do zanositve? Vem, da je različno od posameznice do posameznice, pa vendar me zanima ali obstaja kaka meja. In potem naj bi ostala temperatura do prihoda M visoka, potem pa pade, v primeru nosečnosti pa ostane vseskozi povišana. Koliko potem ima temperaturo ena nosečnica, na začetku nosečnosti? Da bom vedela enkrat za vselej!!user posted image

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2005 22:03:15   
Monika79
halo Yennika

Tudi meni se je BT dvignila (3 dni mam povišano), tako da je tudi O za nama, sedaj pa do Božička čakama na rezultat user posted image  Kdaj mora pri tebi priti user posted image  - mislim, da bi nama morala priti nekje skupaj a ne?

Jaz pa vem, zakaj si danes "nekam vesela" user posted image   Vidiš Yennika to pa dela "hop marinka" user posted image user posted image user posted image  - logično, da se ti smeje user posted image user posted image , pa prav je tako punca user posted image user posted image user posted image

in kak je drugače pri tebi počutje?

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.12.2005 10:26:18   
yennika
MONi,
ja težko bo to izvesti, veš. Mislim, da bi nama skupaj prišlo!!!!user posted image
Ok, bom resna. user posted image -grdoba bi naj ne prišla za silvestrovo.

Sam spet mi ni nč jasno. BT MI SPET PADA! Od 37 na 36,8, danes na 36,7!
Po ovulacijskih izračunih bi jo sicer mogla met danes, torej bomo vidli jutri, če bo zopet kaj narasla!Pa mi je že 4 dni nazaj padla na 36,4, zdaj pa zopet neka izziva!Sicer pa, povsod so vzponi in padci,ne?user posted image
Upam, da se mi končno začne malo vzponov v življenju!

Drugače pa ravno tako kot praviš ti, ponovimo vajo januarja, ko bo vse bolj umirjeno in resno.Bljek!
Želim si, da vsaj tebi uspe user posted image , če že meni ne bo namenjena letos.user posted image

Uživaj in piši kaj! Bom zvečer malo prečekirala.

lp,y

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.12.2005 12:23:53   
yennika
Macca, bt ti ne pokaže takoj po teovadbi al je prišlo do oploditve al ni prišlo.

Če pa je bt od ovulacije naprej 16 dni visoka, potem lahko govorimo o nosečnosti.user posted image

No, upam da se ti nisem zlagala. Je pa res da bt sam pomaga pri odkrivanju O!user posted image

LANA38 to ful raztura, pa prosi njo, da ti pomaga!user posted image

Vso srečo pri načrtovanju user posted image !

lp,y

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.12.2005 12:32:00   
hebeba
Punce pozdravljene!

Še ena takšna med vami, ki si računa ovulacijo user posted image ...Malo je edino problem, ker ne vem kdaj naj bi jo imela..ker moj ciklus še zmeraj ni urejen. Danes je moj  12 ciklusa. BT si še ne merim, ker mislim, da moram še vseeno počakat, da se mi user posted image  spravi v red. Sicer jo imam, a ne na 28 dni.
Je že katera poskusla ovulacijski test OVUGnost?
Morda bom tudi jaz poskusila z merjenjem BT, bi bila zelo vesela, če mi katera mal razloži kako se to dela? Kje se meri in kdaj se meri...itd.

Hvala vam drage moje..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.12.2005 12:56:37   
yennika
Tukaj imaš vse odgovore in še več!!!!!!!

http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=708050

Upam, da ti koristi!
Če ne, pa ti kar vprašaj.

LP,Y

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.12.2005 23:28:45   
hebeba
Hvala ti najlepša Yennika! user posted image user posted image user posted image

Sem vse prčekirala..bom kar jutri poskusla, čeprav sem v sredini meseca, sem malo radovedna user posted image  kako to gre..

sladki papa user posted image

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.12.2005 15:37:37   
Elžbet
Ojla, drage ženičke user posted image

Kako ste kaj v teh predprazničnih dneh? Jaz komaj čakam user posted image , da se mal odklopim ... pa kaj spečem, kaj dobrega user posted image  Sedaj pa eno vprašanje, in sicer: včeri (16. dan ciklusa) se mi je tekom dneva pojavila krvavitev, prava kri, ne kakšen rjavkast izcedek, začelo me je neki ful bolet user posted image  spodej, tudi danes je stanje enako. Ker ne vem kaj to je, sem se odločila, da grem h ginekolginji vprašat, da mi pove, kaj naj bi to blo. Ali morda katera ve, kaj se dogaja v meni???

Ko izvem kaj od ginekologinje, vam sporočim.

Do takrat pa mejte se user posted image

Elžbetuser posted image

(odgovor članu Elžbet)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.12.2005 17:55:54   
yennika
Pojma nimam, kaj naj bi to bilo.
Mogoče pa se je mala pikica ugnezdila!!!!!!!!

(odgovor članu Elžbet)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.12.2005 20:27:11   
Monika79
tudi jaz ti ne bi vedela kaj bi to naj bilo, javi jutri ko boš prišla od G, lahko ti bo kako dobro novico povedala user posted image

držim pesti user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.12.2005 7:52:29   
Elžbet
Oj vsem, ki se trudimo postati user posted image

Kot sem prejšnji teden pisala, da se mi je pojavila neka krvavitev - sem šla h ginekologinji, je naredila test - seveda je bil negativen user posted image , in mi rekla, da gre morda šele zdaj za ovulacijo ..., če pa se bo krvavitev nadaljevala, naj pridem nazaj. In res, krvavitev se je še okrepila, blo je že tako kot bi imela user posted image  ... in valda, sem šla v torek nazaj h ginekologinji. Ta me je pregledala, vzela bris, me vaginalno pregledala .... je rekla, da je vse ok, nobenih posebnosti ... rekla je, da gre očitno za neko hormonsko motnjo (do sedaj sem imela skoz redno m - na 28 do 30 dni) in mi predpisala dabroston, 3x dnevno na 8 ur. Jamati jih moram 10 dni - krvavitev se je ustavila že po 2 dneh, potem naj bi prišla user posted image  - morda močnejša kot običajno. Potem pa je tudi večja verjetnost, da zanosim. Torej sedaj žal nisem zanosila user posted image user posted image user posted image , bom pač drugo leto januarja začela "hopmarinka"user posted image user posted image user posted image , nism pa še obupala, samo, da se mi bo tole sranje uredilouser posted image

Vsem, ki upate želim, da bi vam uspelo še letos, ostale pa se bomo borile skupaj takoj na začetku leta.

Pa lepe praznike, srečno, zdravo in poskočno novo leto 2006 - očitno bo kar precej delavno user posted image user posted image

Elžbetuser posted image

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.12.2005 9:29:16   
Teja K.
Hojla user posted image !
Pridružujem se vašim pogovorom,ker smo na istem. Midva delava z možem na pikici 5 mesec,pa nama ni še ratalo. Mislim, da so krive KT,ki sem jih jemala in se je zdaj user posted image  nesrečna čisto zmešala in komajda je prišla. Ginekologinja mi je predpisala Dabroston, in tako sem jo 22.12. dobila. Zdaj sem si izraačunala plodne dneve po hrvaškem koledarju in vidim, da bo treba intenzivno user posted image user posted image telovaditi takoj po silvestrov. Za vsak slučaj bova že prej, saj sva mladoporočenca in v tem neizmerno uživava.
user posted image  Kakšna taka pikica pa nam bo olepšala vsakdan in mu dala še večji smisel. Ko pride seveda.
Mogoče katera ve, če izračun velja tudi, če nimaš rednih ciklov, meni se je zaradi KT čisto zmešal in sem zdaj bila 3 mesece brez?!

Papa,uživajte v sneženju in zimski idili. Fantastično je videt, dobro, da ni treba v službo....

(odgovor članu Elžbet)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.1.2006 13:16:04   
Anonimen
Draga Teja K. Ne se sekirat zaradi KT. Tudi midva z možem se trudiva 5 mesecev, pa nisem nikoli jemala KT. Torej to ni to. Pač mala pikica bo prišla, ko bo sama začutila da je pa zdaj ravno pravi čas. Tudi ovulacijo si merim, pa sem samo še bolj zmedena. Namreč meni najvišjo temperaturo pokaže cca 2 dni pred M. Kaj to pomeni ? Da imam O še takrat ? No, tudi s tem se bom počasi nehala obremenjevat - mogoče pa bo kajne ?

Pa vsem srečno 2006 !

(odgovor članu Teja K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
14.1.2006 18:31:34   
yennika
Ali ste vedeli...

...da si bodo ženske kmalu lahko pomagale z uri podobno zapestno napravico, ki jih bo opozarjala, da se nahajajo v stanju ovulacije in zato lahko lažje zanosijo. Napravica nekega kanadskega podjetja daje vnaprejšnje opozorilo štiri dni pred ovulacijo. Deluje na podlagi merjenja kislosti potu. Ta je odvisna od hormonov, ki določajo plodno stanje ženske. Pri preizkusih je naprava pri 76 % preizkusnih oseb do 2 dni natančno napovedala začetek ovulacije.
(Življenje in tehnika, marec 2002)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.