|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BT
2.12.2005 22:35:47   
Teja K.
Pozdravljene,
bi mi lahko prosim povedale, kako, kje in kdaj si merite BT? Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BT
3.12.2005 9:32:27   
lana38
BT si meriš zjutraj takoj, ko se zbudiš, preden vstaneš iz postelje. Lahko meriš v nožnici, danki ali ustih, kje ti pač bolj odgovarja. Prvi del ciklusa do O je BT nižja med 36,2 in 36,4. Takoj po O se dvigne in osten povišana do nasljednje M na 36,8 do 37,1. Če je BT povišana več kot 16 dni, lahko govorimo o nosečnosti.
LP

lana38

(odgovor članu Teja K.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2005 12:11:32   
Teja K.
Hvala, Lana!

Vse podatke zbiram, ker sem že obupana, saj že 3 mesece nimam user posted image . vendar naj bi bilo to posledica KT in zato moram počakati do četrtka, potem pa me začne G obdelovat. Še 1x hvala,papauser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2005 15:43:23   
yennika

Najprej odpri ta prvega, full je dober-res- pa še praktični prikaz merjenja je zraven oz. prikaz grafa bt.
Zdaj pa hitro risati!

http://www.neplodnost.info/ziva/portal/index.php?topic=naravnem

http://www.spolnost.com/index.php?page=naravne_metode

http://24ur.com/bin/experts.php?esection_id=27&expert=ursularm&q_id=4169

http://www.sloveniasex.com/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=14039
Merjenje bazalne temperature
Temelji na tem, da se 24-72 ur po ovulaciji zaradi hormonskih sprememb dvigne temperatura za tri ali več desetink stopinje Celzija. Tu moramo izključiti vse druge možne vzroke za dvig temperature (bolezni, neprespanost...). Bazalno temperaturo je potrebno meriti zjutraj pred vstajanjem in vsakršno aktivnostjo vsak dan skozi ves ciklus. Šele po več mesecnem merjenju z določeno večjo ali manjšo verjetnostjo predvidimo čas naslednje ovulacije, ali pa štejemo kot plodne dneve vse dni od 1. dne zadnje menstruacije do porasta temperature in še tri dni po njej. Ženske morajo imeti redne menstruacije in stabilen ciklus, moramo pa upoštevati, da se ob porodih splavih, ob težjih boleznih in raznih drugih stresih ta fiziološki ritem poruši.

http://www.spolnost.com/index.php?page=poglavje3

lp

(odgovor članu Teja K.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2005 19:21:07   
Anonimen
Lana

Kako dolgo si moraš meriti BT v nožnici z navadnim termometrom ?

hvala

(odgovor članu yennika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2005 19:26:49   
lana38
Z navadnim termometrom 3 minute, z digitalnim pa, tako dolgo ba zapiska.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2005 19:34:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

BT si meriš zjutraj takoj, ko se zbudiš, preden vstaneš iz postelje. Lahko meriš v nožnici, danki ali ustih, kje ti pač bolj odgovarja. Prvi del ciklusa do O je BT nižja med 36,2 in 36,4. Takoj po O se dvigne in osten povišana do nasljednje M na 36,8 do 37,1. Če je BT povišana več kot 16 dni, lahko govorimo o nosečnosti.
LP

Lana, pomagaj mi prosim user posted image  Jaz imam dokaj nizko BT (od 35.7-36.2). Danes je 38 dan ciklusa, že 11 dan je BT povišana, s tem, da je že 5 dni vsako jutro 36.8. Čez dan se mi pa tempreatura dvigne do 37.3. Ker imam ciklus popolnoma nereden, si še ne upam naredit testauser posted image . Kaj misliš, a je možno, da sem user posted image ? Aja, pa še prsi so ogromneuser posted image  in booolijo... Ah, tako težko čakam... Hvala!

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2005 19:47:40   
yennika
lp

V prvem delu ciklusa je btemperatura nižja (36,5), dokler ne pade in naslednji dan poskoči čez običajno povprečje (36,9) Padec in nato dvig temperature nakazujejo ovualacijo. Nato temperatura ostane stabilno visoka do nastopa menstruacije (kakšen dan pred tem pade). V primeru nosečnosti ostane temperatura visoka-nekje sem prebrala, da mora biti bt visoka vsaj 16 dni, da lahko govorimo o nosečnosti.

Torej, počakaj še 5 dni, potem pa hitro delati test!user posted image

Držim pesti, da ti uspe in da boš user posted image !

pa-pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2005 19:53:11   
Anonimen
Hvala, hvala! user posted image  Jaz tudi. Sporočim kaj bo! Lep večer!

(odgovor članu yennika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2005 20:03:24   
Anonimen
Še eno vprašanje user posted image

Danes je 7 dan ciklusa, moja BT je včeraj bila 36.7 (6.dan ciklusa) in danes 36,8 (7. dan ciklusa) pa še je user posted image  na obisku (čisto malo še)- a ni že malo visoka user posted image user posted image  glede na to, da pravite, da bi mogla BT biti prvi del ciklusa (se pravi do O) okrog 36,4 user posted image

zmedena user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2005 20:07:38   
yennika

user posted image

Anonimna, mogoče ti bo ta tabela pomagala malo bolj razumeti BT!
Vsaka ženska je pač razred zase!user posted image

Sicer pa, manj kompliciraš, boljše je! Baje!user posted image
Uživaj!
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2005 20:15:08   
Anonimen
hvala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yennika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2005 20:24:13   
yennika
NI KAJ, MALENKOST. Upam, da ti bo tabela prišla prav!

Vso srečo!

Lahko noč!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2005 9:54:02   
melodija
Zdravo!
Sem sicer že nekej na forumu prebrala, pa zdaj ne najdem...kdaj po dvigu BT naj bi nastopila menstruacija? Ta mesec si prvič merim BT in po njej  (in glede na bolečine v spodnjem delu trebuha, ki so rahle še zdaj) bi jo naj imela šele 24 dan ciklusa.  user posted image  Zadnji mesec sem imela menstruacijo 35 dan ciklusa.
Torej lahko tudi ta mesec pričakujem nekje tako dolg ciklus, ne?

Hvala in veliko sreče!

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2005 10:18:56   
lana38
Glede na BT, lahko pričakuješ M okrog 38. dne ciklusa.
LP

lana38

(odgovor članu melodija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.12.2005 10:24:01   
melodija
Hvala , Lana38! Sem prebrala veliko tvojih nasvetov, zlata si! Čestitke za user posted image  in vse dobro!

Še to: torej potem tudi nima smisla pred 38 dnem delati kakšne teste, ne? user posted image  Joj, bo spet veselo naslednji teden... upam, da me bo čimveč stvari zamotilo!user posted image

Deževni pozdravček!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.