|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obračanje otroka
10.12.2005 13:15:50   
katy_
Ejla lep pozdrav vsem nosečkam in mamicam ter vsem, ki obiskujejo ringaraja.net.
Zanima me nekaj, včeraj sem imela pregled, sicer sem v 34tednu,G mi je rekel, da malček se še ni obrnil, ter če se ne bo obrnil do 36 tedna mi ga bodo ročno obrnili.
Me ne me zanima kako zgleda ročno obračanje, ter če boli in če lahko to škoduje otročičku?
Ali je še katera imela s tem( da je bil malček obrnjen z ritko navzdol nemesto z glavo ) kaj izkušenj oz. temu se reče medenična ustava???

Zelo me zanima in skrbi, vesela bi bila če mi odgovorite ali kako pomagate....
HVALA ;)

p.s. VESELE PRAZNIKE VAM ŽELIM

Najlepši cvet je otrok, ki ga zalivaš in neguješ, ter mu dajaš največjo ljubezen
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obračanje otroka
10.12.2005 13:59:08   
fricka
Ja, meni so poskušali delati zunanji obrat, pa že v samem štartu ni šlo in so takoj odnehali. Baje zna drugače kar malo bolet.

Meni so iz tega razloga določili carski rez. Poleg medenične vstave je bila še glavica večja od obsega trebuščka in tako ni bilo dileme. Nad tem sem bila razočarana, zdaj pa mi je že čisto vseeno. V primeru ponovne nosečnosti bi se celo sama odločila za CR.

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2005 14:04:46   
ZARA
Jst pa mislim, da ni panike in da ima tvoje dete še dovolj časa, da se samo obrne...meni se je obrnila na koncu 36 tedna, pa so mi tud govoril vse živo, bla, bla, bla...poleg tega ne bi pustila, da mi ga obrnejo ročno...rajši pristanem na CR...Poznam celo primer ko se je dete obrnilo 1 uro pred porodom, tako, da kako hudiča G lahko ve kdaj se bo to zgodilo??!!

Srečno!!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2005 14:07:53   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=614779&mpage=1&key=medeni%E8na%2Cvstava&#614829

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2005 14:44:21   
katy_
ejla
zakaj pa bi se odločila za cr?A ni boljše normalen porod?Res, da je razlika, da pri carskem te režejo pri normalnem prodou pa gre brez reza....

Najlepši cvet je otrok, ki ga zalivaš in neguješ, ter mu dajaš največjo ljubezen

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2005 17:25:03   
KODA
Jaz sem rodila v 34 tednu,pa je bil še v medenični vstavi. Rodila sem s carskim rezom.Pri tej vrsti vstave,se prej odločijo za carski rez,kot pri navadnem porodu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2005 18:44:54   
bobek05
V 34t so ugotoivli, da je v medenični vstavi... V 38t sem rodila s carskim rezom - ZARADI medenične vstave. Mi ga niso obračali. Anej je bil dokaj velik glede na to, da je prišel na svet 17 dni pred PDP - 3,5kg in 50cm. Porodničar je sklepal, da se zaradi tega ni mogel več obrnit..

Sicer pa v MB ne delajo obratov, pa tudi ne vem če bi pristala na to user posted image Osebna odločitev pač.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2005 18:45:05   
_helena
Zdravo,

sama sem imela zunanji obrat v 36. tednu in sicer je bla moja beba v medenični vstavi - z ritko navzdol in z nogicami v ekstenziji. ZO sem delala v Kranju, vendar te moram opozorit, da se doktrine glede obrata od porodnišnice do porodnišnice razlikujejo (kolikor vem greš v Ljubljani še isti dan domov, imajo nekoliko drugačno metodo, vendar so baje % manj uspešni), tko da lahko povem le mojo izkušnjo iz KR porodnišnice.  Te hospitalizirajo in sicer v porodnišnico sem šla v torek, obrat so mi delal v petek zjutraj, domov sem šla v soboto. Od torka do četrtka do 24.00 so me filal z apavrini, z nečem za mehčanje maternice - obliž, ki ti ga prilepijo na trebuh in po potrebi z Lekadoli, saj je stranski efekt teh obližev kar precej močan glavobol, saj pri men je bil. Na dan obrata, pa dobiš taista zravila in pomirjevala še v žilo. Pomembno je, da si med samim posegom SPROŠČENA!!!!! Nato ti dva ginekologa preko trebušne stene primeta bebo in ti ga obrneta. Pri meni je sam obrat trajal 1 minuto in me ni prav nič bolel. Po posegu te priklučijo na CTG in spremljajo, če so ti slučajno sprožil popadke.  Samo trajanje posega in pa s tem povezane bolečine pa so čist odvisno od tega kolk si sproščena, kolk imaš zmehčan trebuh .... .

Sem pa pred posegom vprašala mojo G kolk te zdravila vplivajo na samga otroka pa mi je odgovorila, da v tolk, da se umiri, saj je to pomembno za sam poseg.

Pa brez strahu, samo bodi SPROŠČENA!!!!

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2005 21:28:04   
Anonimen
jaz pa vem za primer, ko so enemu otročku med obračanjem zlomili tilnik. ZATO bi se ja definitivno odločila oziroma ZAHTEVAVA CR. sicer je tega že dolgo let nazaj, ampak vseeno. brrrrrr.

(odgovor članu _helena)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2005 21:34:24   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
jaz pa vem za primer, ko so enemu otročku med obračanjem zlomili tilnik.

No zato, katy_ ...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.12.2005 21:37:16   
rija

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
jaz pa vem za primer, ko so enemu otročku med obračanjem zlomili tilnik.

krizauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.12.2005 21:38:26   
Anonimen
ja, kriza, in mamici se je potem seveda zmešalo.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2005 21:40:40   
rija
me res zanima, če se kateri nebi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.12.2005 22:34:38   
_helena
Punce, seveda se vsaka po svoje odloči.  Povedala sem samo svojo zgodbo - kako izgleda obrat iz prve roke, ker je to pred kakšnim mesecem tudi mene zanimal, pa na tem forumu nisem zasledila niti enega odgovora iz prve roke.

Je pa tako, da so tisti teden delal 3. obrate, vse uspešno, tko da .... . Saj te prej pošteno prečekirajo z ultrazvokom... .  Pri vseh posegih pa gre lahko kaj narobe, tudi pri CR al pa pri rojevanju otroka z - medenično zadnjično vstavo, saj se običajno odločijo za naraven porod - vsaj probajo, razen če ni kakšnih dodatnih razlogov za CR.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?